Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zábava na úkor iných filmov: VIDEO Tieto paródie si určite užijete

Scary Movie 2
Scary Movie 2 (Zdroj: internet)

Či už ste fanúšikmi staršej klasiky, alebo dávate prednosť súčasným kúskom, dobrá paródia je vždy vhodný nápad. Vyskúšajte niektorý z nasledujúcich kúskov a o zábavu budete mať postarané.

Spaceballs (1987)

Paródia na slávnu sériu Star Wars síce nezarobila veľké peniaze, no postupom času sa z nej stala klasika. Za týmto kúskom stojí režisér Mel Brooks a hoci nie sú všetky vtipy skutočne vydarené, mnohé nezabudnuteľné hlášky zľudoveli.

Súmrak mŕtvych (2004)

Film z roku 2004 je pomerne vydarenou paródiou na zombie záležitosti. Nejde však len o bežný hororový zombie film, ale divákov rozhodne poteší aj dávka typického nekorektného britského humoru. Ten však nechutí úplne každému.

Mladý Frankenstein (1974)

Čiernobiela paródia je poctou klasickým hororom z tridsiatych rokov minulého storočia - Frankenstein (1931), Frankenstenova nevesta (1935) či Frankensteinov syn (1939), v ktorých monštrum stvárňoval Boris Karloff. So súčasnými paródiami toho nemá veľa spoločného. Ide totiž o veľmi sofistikovanú paródiu, ktorá pôsobí, akoby na tieto filmy voľne nadväzovala. V spojení s čiernobielou kamerou, hudbou a lepším ako len prvoplánovým humorom vznikla neodolateľná kombinácia.


Mohlo by vás zaujímať:Veľký čin malého hrdinu! Chlapček zachránil sestru pred zúrivým psom: Ohúril samotných Avengers


Žralokonádo (2013)

Film Žralokonádo vznikol ako prvý pokus spoločnosti Asylum o film, ktorý je zlý naschvál. Snímka síce vychádza z katastrofických filmov 50. rokov, no jej spracovanie je tak lacné, že si tým v podstate zabezpečila pozornosť. O čo vo filme ide? Do Los Angeles prišla búrka, ktorá spôsobí, že žraloky už nepožierajú ľudí len v oceáne, ale objavujú sa aj na súši a vo vzduchu.

Scary Movie (2000)

Klasikou medzi filmovými paródiami je rozhodne séria Scary Movie, ktorá si robí srandu z tých najznámejších hororovako je Paranormal Activity, Vreskot Saw či Halloween, no venuje sa aj iným žánrom. Fanúšikovia tam objavia narážky na Terminátora, Harryho Pottera, Pána prsteňov či Matrix.


Mohlo by vás zaujímať:Najznámejšia paródia na horory má 20 rokov: Čo ste o Scary Movie ešte nevedeli?


Bláznivá strela (1988)

Poručík losangelskej polície Frank Drebin (Leslie Nielsen) sa neustále ocitá v tých najbláznivejších situáciách, a to sa ani nemusí snažiť. Tvorcovia troch parodických filmov sa snažili vyhnúť trápnosti a klišé vtipom. Podarilo sa im to pomerne dobre, asi aj preto si filmy získali priaznivcov po celom svete.

Viac o téme: Scary movieSpaceballsŽralokonádoSúmrak mŕtvychMladý frankenstein
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu