Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Mrazivá novinka na Netflixe: VIDEO Už prvá časť vás vtiahne do deja plného paranormálnych javov

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Photo © Netflix)

Milujete paranormálne javy? Tak táto novinka je práve pre vás. Internetová televízia Netflix vo štvrtok prvýkrát v histórii do svojej ponuky zaradila egyptský seriál. Podľa agentúry Reuters je vysielanie seriálu " Paranormal" významným míľnikom v blízkovýchodnej stratégii americkej firmy. Autorom predlohy je populárny egyptský spisovateľ.

Predlohou seriálu je dielo egyptského spisovateľa Ahmada Chálida Taufika o hematológovi, ktorého celoživotné vedecké presvedčenie je náhle spochybnené radom nevysvetliteľných udalostí. Lekár sa potom stáva odborníkom na paranormálne javy. Literárnymi kritikmi uznávaného diela v arabčine sa predalo cez 15 miliónov výtlačkov.

Mrazivá novinka na Netflixe:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Photo © Netflix)

"Náš plán je investovať do arabských tvorcov, do arabskej produkcie, do arabského obsahu. Okrem Paranormal sme ohlásili prípravu štyroch projektov," povedal Ahmad Šarkáví, riaditeľ pôvodných arabských a afrických seriálov Netflixu.

"Paranormal je originálna séria Netflix, ktorá vás vtiahne do deja už od prvej epizódy. Udalosti v tejto prvej epizóde spôsobujú, že som prehodnotila to, čomu sa už roky nútim veriť," píše sa v jednej recenzii na seriál. "Boli chvíle, keď som mala zimomriavky, a chvíle, kedy som takmer vyskočila z kože," dodáva.

Taufik bol vzdelaním lekár, napísal cez dvesto kníh od science fiction cez horory až po napínavé príbehy zo zdravotníckeho prostredia. V arabskom svete dobre známy autor zomrel v roku 2018.

Viac o téme: NetflixParanormalAhmad Chálid Taufik
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu