Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Netradiční obžalovaní: Pred súd mali prísť Mickey Mouse či Káčer Donald! Mohli skončiť za mrežami

(Zdroj: SITA/AP/Nick Ut, Hong Kong Disneyland, Mark Ashman, HO, Getty Images)

Pred súdom v anglickom meste Stoke-on-Trent mali vo štvrtok stáť nevšední obžalovaní. Aspoň podľa zoznamu prejednávaných prípadov naplánovaných na tento deň, ktorý sa objavil na internetových stránkach súdu. Figurovali na ňom mená kreslených hrdinov ako je myšiak Mickey Mouse, jeho priateľka Minnie Mouse či Káčer Donald. Bol to omyl, vysvetlil neskôr súd podľa serveru BBC.

Obľúbené postavy Walta Disneyho - Mickey, Minnie a Káčer Donald - sa mali podľa rozpisu objaviť pred sudkyňou presne o desiatej ráno miestneho času. Po nich prišli na rad ďalší obžalovaní z ríše amerických rozprávok. Premiešali sa zároveň so skutočne súdenými, z ktorých niektorí sa mali súdu zúčastniť z väzenia pomocou videoprenosu.

Omyl kvôli testovaniu

Osobitný zoznam si všimla rozvodová právnička Leisha Bond, ktorá potom na Twitteri špekulovala, či to nie je vtip na rozlúčku nejakého zamestnanca v rámci jeho posledného pracovného dňa. Súdna služba Jej Veličenstva neskôr vysvetlila, že mená rozprávkových postavičiek sa objavili na zozname omylom v rámci testovania nového počítačového systému, v ktorom eviduje prípady. "Za chybu sa ospravedlňujeme... Mali byť vymazaní predtým, než boli zoznamy zverejnené," uviedol neskôr úrad na Twitteri.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu