Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Čierna ovca kráľovskej rodiny: Pozrite si filmy o princeznej Diane

(Zdroj: TASR/AP)

Nová séria mimoriadne obľúbeného seriálu The Crown priniesla hneď niekoľko nových postáv. Okrem iných napríklad aj ľuďmi milovanú a kráľovskou rodinou nepochopenú princeznú Dianu, ktorú vynikajúco stvárnila Emma Corrin. Ak ste už zhltli všetky časti novej série a stále máte málo, určite si pozrite tieto filmy, ktoré sa venujú práve kráľovnej ľudských sŕdc Diane.

Diana (2013)

Film Diana nie je ani podľa distribútorov úplne klasickým biografickým filmom. Zameriava sa totiž len na na posledné dva roky života prvej manželky princa Charlesa a matky dvoch následníkov trónu Williama a Harryho. V tom čase opustila kráľovskú rodinu a náročný život v Buckinghamskom paláci. Po rozvode si princom Charlesom ju kvôli milostnému vzťahu na každom kroku prenasledovali fotografi a novinári.

Diana, kráľovná sŕdc (1998)

Film z roku 1998 je zostavený z viacerých dokumentov o princeznej Diane a tiež rozhovorov, v ktorých na ňu spomínajú jej blízki priatelia aj známe osobnosti. Herec a režisér Richard Attenborough povedal, že je to film o žene, ktorej život v kráľovskej rodine navždy zmenil britskú monarchiu. Snímka ukazuje Dianin život nielen po rozprávkovej svadbe s princom Charlesom, ale aj v čase, kedy drela školské lavice v Norfolku.


Mohlo by vás zaujímať: Aj vám pri pozeraní vianočných filmov vadí jedna zásadná vec? Rozhodne nie ste sami


Diana: Osobná spoveď (2017)

Spoločnosť National Geographic Documentary Films sa podaril naozaj husársky kúsok. V roku 2017 zverejnila autentické nahrávky, ktoré vznikli v roku 1991 v Kensingtonskom paláci v Londýne. V tom čase sa totiž s princeznou z Walesu uskutočnilo prostredníctvom jej blízkeho priateľa niekoľko utajených rozhovorov. Tie mali tvoriť podklady pre knihu novinára Andrewa Nortona a princezná Diana v nich okrem iného porozprávala aj o manželskej kríze.

Charles a Diana (1992)

Jedným z prvý kúskov o kráľovskom páre je životopisný film z roku 1992 a priniesol príbeh známeho páru od svadby až po nečakaný koniec. Kým na začiatku bola veľkolepá svadba, ich skutočný vzťah mal od dokonalosti ďaleko. Postupne sa začali dostávať na verejnosť aj správy o trhlinách v manželstve. Keď sa rozpútalo mediálne šialenstvo, ich škandály sa stali oveľa väčšou senzáciou ako veľkolepá svadba.


Mohlo by vás zaujímať: Filmová novinka o princeznej Diane: Bude o rozpade manželstva s Charlesom... Aha, kto ju stvárni!


Momentálne tvorcovia pracujú na novom filme, ktorého ústrednou bude princezná Diana. Réžie sa chopil Pablo Larraín a dej by mal popisovať len jeden víkend v roku 1990. Vtedy si údajne Diana uvedomila, že s ich manželstvom je definitívne koniec. Hlavnú úlohu zveril Kristen Stewart, čo rozpútalo obrovské diskusie aj na sociálnych sieťach, pretože veľa fanúšikov to nepovažuje za šťastné riešenie. Nuž, neostáva nám nič iné, len počkať na výsledok.

Viac o téme: The CrownDiana
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu