Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nelegálna párty či plánovaná akcia? Po skončení natáčania Matrixu bol veľký žúr! Prišiel aj Keanu Reeves

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/AP/Jordan Strauss/Invision)

Po dlhých mesiacov nakrúcania je štvrtý Matrix konečne hotový! Tvorcovia a herci museli pár mesiacov počkať kvôli koronavírusu, no nakoniec sa im to podarilo. Ešte ich síce do premiéry čaká veľa práce, no zaslúži si to oslavu. V nemeckom meste chceli usporiadať veľkú párty... no kvôli opatreniam je to zakázané. Tvorcovia sa však vynašli.

Matrix 4 má mať premiéru budúci rok v decembri a objavia sa v ňom takmer všetci pôvodní herci. Mnohí zo skalných fanúšikov sa nevedia dočkať. Kvôli pandémii koronavírusu, ktorá v marci prerušila natáčanie na niekoľko týždňov, sa celý proces spomalil. Našťastie sa im film podarilo dotočiť, a to si zaslúži veľkú oslavu. Opatrenia však nepustia. Ako s tým tvorcovia vybabrali? Zamaskovali to ako scénu, ktorá je súčasťou filmu.


Mohlo by vás zaujímať: Keanu Reeves už začal natáčať ďalší Matrix! FOTO Brad Pitt medzitým ľutuje: Toto mi nevyšlo


Na veľkolepú párty prišiel aj Keanu Reeves

Presne tak. Natáčanie sa ukončilo v čase, keď nemecká kancelárka Angela Merkelová sprísnila opatrenia a nariadila zatvorenie barov a reštaurácií a zakázala hromadné podujatia. V tom čase sa totiž nakrúcalo v Nemecku. Na párty v nemeckom Postupime sa malo zúčastniť až 200 ľudí, údajne mal prísť aj Keanu Reeves. Povolené je však zhromaždenie do 50 ľudí. Akciu zorganizovali producentky Lana a Lilly Wachowski pod krycím názvom "Icecream Teamevent" (Zmrzlinová tímová akcia). Akciu popísal denník The Guardian s odvolaním sa na nemecký Bild.

Keanu Reeves a jeho partnerka
Zobraziť galériu (3)
Keanu Reeves a jeho partnerka  (Zdroj: SITA/AP/Mark Von Holden/Invision)

Párty sa uskutočnila ešte minulý týždeň v stredu 11. novembra a trvala do ranných hodín nasledujúceho dňa. Na párty bol DJ, pryotechnická šou, dobré jedlo ako sushi, pizza či klasická berlínska pochúťka - klobásky. Boli tam karavany v štýle hippie a na pamiatku ste si mohli dať spraviť Matrix tetovanie. 

"Nálada bola bujará," povedala 39-ročná žena, ktorá sa párty zúčastnila, pre Bild. "Každý bol vopred testovaný PCR testom nakoronavírus. Každý musel prísť v rúšku, no nie všetci to dodržali," povedala. "Neboli však vydané žiadne režijné pokyny, nebola ani klapka a nikto nenatáčal," dodala. Keanu Reeves a jeho partnerka Alexandra Gart sedeli pri stole, popíjali víno a podľa Bildu odišli ešte večer. 

Súčasť filmu či nelegálny žúr?

Bianca Markarewicz, hovorkyňa štúdia Babelsberg, uviedla, že producenti Matrixu točili veľkú oslavu, ktorá mala byť točená aj v lete. Nechali si to však na koniec natáčania, lebo verili, že sa uvoľnia opatrenia. Dodržané mali byť aj hygienické opatrenia. Podľa nej nešlo o žiadny nelegálny žúr. "Produkčný tím vedome uskutočnil toto nakrúcanie s mnohými účastníkmi na konci natáčania," dodala. 

Matrix
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: internet)

Hovorca mesta Postupim uviedol, že žiadna akcia nebola oznámená. "Medzi ministerstvom zdravotníctva a štúdiami prebiehali diskusie na tému ochrany pred infekciou počas nakrúcania," uviedol s tým, že ministerstvo bude so štúdiom ešte rozprávať. Či sa konal nelegálny žúr, alebo šlo naozaj o scénu filmu, sa zrejme dozvieme až zo samotnej snímky, prípadne z výsledkov rokovaní medzi štábom a úradmi. Tvorcov momentálne čaká náročná postprodukcia. Verme, že sa v decembri 2021 dočkáme veľkolepej snímky. 

Viac o téme: Keanu ReevesMatrix
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu