Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Seriály plné kúziel a čarov: Užite si čarodejnice v hlavnej úlohe

(Zdroj: Photo © WB Television Network)

Kúzla, čary, zaklínadlá, elixíry i čarovné knihy. Seriály o čarodejniciach sú akoby osobitnou skupinou vo svete fantasy. Poďme sa pozrieť a čarodejnícke kúsky, ktoré vo svete seriálu zaujali.

Čarodejnice

Seriálový príbeh troch sestier, ktoré objavujú svoje zvláštne schopnosti, si našiel fanúšikov najmä medzi tínedžermi. Seriál Čarodejnice sa vysielal v 55 krajinách a doteraz je považovaný za najsledovanejší seriál, v ktorom sú v hlavných úlohách samé ženy.


Mohlo by vás zaujímať: Legendárny Sex v meste sa vracia! Zlá správa pre fanúšikov: Chýbať bude kľúčová postava


Úvodné herecké obsadenie - Shannen Doherty, Holly Marie Combs a Alyssa Milano bolo neskôr čiastočne vymenené. Nespoľahlivosť a problematické správanie Shannen Doherty spôsobili smrť jej postavy v tretej sérii. Nahradila ju Rose McGowan ako nájdená nevlastná sestra.

A Discovery of Witches

Fantasy seriál bez klasického pátosu a klišé? Áno, dá sa to. A Discovery of Witches, ktorého druhá séria vyšla práve pred pár dňami, je toho žiarivým príkladom. Je spracovaním knižného bestselleru od Deborah Harkness a odohráva sa v Oxforde. Okrem obyčajných smrteľných vzdelancov v tejto škole pracuje aj niekoľko čarodejníc, upírov a démonov. Medzi nimi sa nachádza aj historička a čarodejnica Diana Bishop, ktorá sa vďaka zvláštnemu rukopisu dostane do víru nebezpečného dobrodružstva, a to aj spolu s tajomným genetikom Matthewom, ktorý je zase upírom.

Sabrina - mladá čarodejnica

Z polovice deväťdesiatych rokov pochádza príbeh o šestnásťročnej Sabrine, ktorá chodí na normálnu strednú školu. Inak je to doma, kde býva s dvoma tetami - čarodejnicami a čiernym kocúrom. Ona samá vie čarovať, no keďže sa len učí, vychádza z toho veľa úsmevných situácií. Tvorcovia seriálu sa inšpirovali komiksom z roku 1962. Hlavnú hrdinku stvárnila Melissa Joan Hart, ktorá sa počas tretej série nechala nafotiť nahá, čím seriál výrazne spopularizovala.


Mohlo by vás zaujímať: Bridgerton pobláznil divákov: Tieto 3 seriály sú podobné, ale oveľa lepšie!


The Magicians

Príbeh seriálu sa venuje objavovaniu mágie a tajnej školy kúziel v New Yorku. Hlavným hrdinom je večne nešťastný Quentin Coldwater pobláznený sériou fantasy románov, ktorú čítal v detstve. Nudný život sa mu zmení, keď sa dostane na tajnú školu kúziel a začne sa tam vzdelávať v čarodejníckom remesle. Postupne zisťuje, že ani kúzla mu neprinesú také šťastie, ako by si prial.

Chilling Adventures of Sabrina

Nová Sabrina si z pôvodnej vzala mená postáv, svoje tety, kocúra a ide si po svojom. Oproti pôvodnej verzii je o niečo temnejšia, no stále ide o pobláznenú tínedžerku, ktorá si prežíva svoje problémy aj radosti. Pri svojich priateľoch však ako čarodejnica vyniká. Aj táto Sabrina však skôr zaujme tínedžerov a mladšie ročníky.

Viac o téme: ČarodejniceThe MagiciansSabrina - mladá čarodejnicaChillig Adventures of SabrinaA Discovery of Witches
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu