Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Chcete prísť na iné myšlienky? Pripravili sme pre vás výber najlepších komédií z roku 2020

Záber z filmu Palm Springs
Záber z filmu Palm Springs (Zdroj: Limelight Productions & Hulu)

Každý z nás rád aspoň na chvíľku rád spomalí a oddýchne si. Pokiaľ máte pocit, že posledné dni sú pre vás obzvlášť napäté, skúste dať šancu nášmu výberu skvelých komédií. Pripravili sme si pre vás to najlepšie z roku 2020, takže je pravdepodobné, že ste všetky ešte nevideli. Ktorej dáte šancu vy?

Borat Subsequent Moviefilm

Legendárna filmová postavička sa po štrnástich rokoch vrátila vo svojom druhom celovečernom filme. Za ten čas sa toho stihlo veľmi veľa zmeniť. Borat už nie je známym reportérom a trpí za to, že svojím výletom do Spojených štátov zahanbil celý kazašský národ pred svetom.

Slávna herečka z filmu Pozri, kto to hovorí: Zo sexsymbolu tučibombou, dnes ju nespoznáte

Dostáva však šancu vykúpiť sa, čo zahŕňa to návrat do „najlepšej krajiny na celom svete.“ Nič však nejde podľa plánu a náš hlavný hrdina sa ocitá uprostred pandémie v USA so svojou dcérou. Výsledkom je množstvo problémov, ktoré si žiadajú riešenia, na ktoré sa žiadny Američan nedokáže pripraviť.

The Gentlemen

Slušní chlapci (v originálnom znení The Gentlemen) - to sú Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Colin Farrell, Hugh Grant a ďalší. Dej sa točí okolo Američana Mickeyho Pearsona, ktorý si v Londýne vybudoval výnosné marihuanové impérium.

Keď sa v podsvetí začne šuškať, že chce skončiť s biznisom a odísť z trhu, rozbehne sa kolotoč klamstiev, úplatkov, vydierania a zákerných podrazov, v ktorom chce každý zo zúčastnených získať čo najväčší podiel pre seba. Výsledkom je svižná a zábavná akcia, o ktorú sa postaral režisér Guy Ritchie (Sherlock Holmes s Robertom Downey Jr. či Man from U.N.C.L.E.).

Palm Springs

Vo vychýrenej kalifornskej lokalite Palm Springs sa koná veľkolepá svadba. Tešia sa budúci mladomanželia aj svadobní hostia, no predsa sa medzi nimi nájde dvojica, ktorú tieto radovánky príliš neberú. Nyles a Sarah okrem tohto pocitu nemajú spoločné vôbec nič, no aj tak ich to nakoniec zvedie k sebe. Keď už to vyzerá tak, že si obidvaja večer užijú „ako sa patrí“, z ničoho nič Nylesa trafí šíp a z húštiny vyletí ozbrojený chlapík Roy, ktorý sa ho snaží zabiť.

Žena so špeciálnym sexepílom: V zozname partnerov striedala samé slavné mená

Zranený Nyles uteká do podivne vyzerajúcej jaskyne a zmizne v záhadnom žiariacom svetle. Sarah nepočúva jeho prosby, aby ho nenasledovala a taktiež vstúpi do jaskyne a bum. Preberá sa v posteli v deň konania svadby. Veľmi rýchlo zistí, že sa spolu s Nylesom (a Royom) nachádzajú uprostred časovej slučky, z ktorej niet úniku.

The King of Staten Island

Scott (Pete Davidson) je od smrti svojho otca zaseknutý. Svoje dni trávi fajčením trávy a snívaním o tom, že sa z neho stane tater. Prichádza ale obdobie, kedy ho udalosti donútia zápasiť s jeho zármutkom a podniknúť prvé kroky k dospelému životu.

Skvelá snímka od režiséra Judda Apatowa (Srdcu nerozkážeš, 40 rokov panic) sa naozaj vydarila, o čom svedčia mnohé pozitívne recenzie, ako zo zahraničia, tak aj od domácich divákov. Snímka má síce nálepku „komédia“, no pripravte sa aj na depresívnejšie momenty, ktoré sú spôsobené reálnosťou samotných postáv. 

The Half of It

Ellie je typické dievča, s ktorým sa budú vedieť mnohí veľmi rýchlo stotožniť. Je nesmelá, no zároveň veľmi inteligentná – jednoducho povedané, z pohľadu života stredoškolákov, je to obyčajná šprtka. Jej život sa zásadne mení po tom, čo začne pomáhať sympatickému športovcovi Paulovi zbaliť dievča, po ktorom tajne túži.

FOTO Hviezda seriálu M.A.S.H. má 85 rokov: Toto ste o jeho živote nevedeli... Trpí vážnou chorobou!

Ako to už ale v tomto veku býva, nič nejde podľa predstáv. Všetko sa začína zamotávať, nehovoriac o tom, že aj samotná Ellie pomaly k Paulovi prechováva city. Pokiaľ potrebujete dávku príjemného oddychu, tento film bude pre vás to pravé orechové.

Bad Education 

Bad Education je film inšpirovaný skutočnými udalosťami. Prináša príbeh vždy dokonale upraveného a pozitívne naladeného Franka Tassonea a Pam Gluckin, ktorí dovedú školu na Long Islande až na vrchol popularity. Počet prihlásených závratne rastie a areál sa rozširuje o nové nehnuteľnosti.

Všetko ide podľa plánu do momentu, kým sa odvážna reportérka školských novín nezačne prehrabávať finančnými výkazmi a odhaľovať spreneveru gigantických rozmerov. Frank sa však za žiadnu cenu nemieni vzdať a začne nevyberaným spôsobom zametať všetky stopy. Hrozí, že bude zničené všetko, čo bolo vybudované.

BONUS - Onward

Nová pixarovka nám ukázala dvoch bratov elfov, ktorí sa vydajú na dobrodružnú cestu v štýle road movies 80. rokov. Celý príbeh sa odohráva v magickom svete, do ktorého už ale dorazili technológie modernej doby. Chlapci dostanú magické drevené žezlo, ktoré v sebe skrýva viac moci, ako sa na prvý pohľad môže zdať.

Podľa všetkého môže oživiť aj ich otca, no ako to už býva, nie všetko sa podarí podľa plánu. Obaja tak majú 24 hodín na to, aby sa im úspešne podarilo splniť svoj cieľ. Okrem zábavy na vás v animáku okrem zábavy čaká aj množstvo silných a emotívnych momentov.

Viac o téme: BoratPalm SpringsThe GentlemenThe King of Staten IslandThe Half of ItBad EducationOnward
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu