Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Walt Disney je späť v hre: Aha, čo ho zachránilo pred obrovským prepadom

Disney
Disney (Zdroj: Youtube)

Americká mediálna spoločnosť Walt Disney Co. sa v prvom fiškálnom štvrťroku vymanila zo straty a vykázala čistý zisk 29 miliónov dolárov. V medziročnom porovnaní je to síce pokles o 99 percent, ale výsledok prekonal očakávania analytikov.

Koronavírusová kríza naďalej zaťažuje príjmy zo zábavných parkov a z uvádzania filmov, ale darí sa streamingovým službám. Firma to uviedla vo štvrtok po skončení burzového obchodovania. Jej akcie uzavreli na rekorde a po uzavretí búrz ďalej spevnili.

Štvrťročný zisk na akciu predstavuje 32 centov. Analytici oslovení spoločnosťou Refinitiv v priemere odhadovali naopak stratu 41 centov na akciu. Tržby sa v trojmesačnom období do konca decembra medziročne znížili o 22 percent na 16,2 miliardy dolárov. Analytici odhadovali tržby iba vo výške 15,93 miliardy dolárov.


Mohlo by vás zaujímať: Superhrdinovia, nadávky, lúpež aj víly: Tieto seriálové novinky si nenechajte ujsť!


Walt Disney zaznamenával vysoké straty v predchádzajúcich kvartáloch. V tomto trende aj naďalej pokračujú jeho zábavné parky, prázdninové strediská a okružné jazdy, ktoré pred pandémiou privádzali do pokladne spoľahlivé zisky a ktoré koncom roka utrpeli 53 percentnú stratu tržieb.

Investorov ale potešila streamingová služba Disney +. Tento konkurent Netflixu mal k 2. januáru už 94,9 milióna predplatiteľov. Spolu s ďalšími streamovacími službami firmy - Hulu a ESPN + - sa počet platiacich zákazníkov vyšplhal na 146 miliónov zo 120 miliónov v predchádzajúcom kvartáli. Aj napriek tomu sa ale tržby televíznej a filmovej divízie, do ktorej streaming spadá, v prvom kvartáli o päť percent znížili.

Viac o téme: Walt Disney
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu