Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Najväčší a najdrahší: Seriál na motívy Pána prsteňov bude megaprojekt!

(Zdroj: Photo © 2001 New Line Cinema)

Nový seriál americkej spoločnosti Amazon na motívy trilógie Pán prsteňov britského spisovateľa J. R. R. Tolkiena, ktorý sa natáča na Novom Zélande, sa stane jedným z najnákladnejších televíznych seriálov v histórii.

Novozélandský minister pre hospodársky rozvoj a turistiku Stuart Nash minulý týždeň uviedol, že firma na samotnú prvú sériu seriálu vynaloží okolo 650 miliónov novozélandských dolárov. Podľa serveru CNBC ide pravdepodobne o najvyššiu sumu, aká kedy bola na jednu sériu televízneho seriálu vynaložená. Server pre porovnanie upozornil, že jedna séria populárneho seriálu Hra o tróny stála okolo 100 miliónov amerických dolárov.

"Bude to najväčší televízny seriál, aký kedy vznikol," vyhlásil minister Nash. Na základe predpokladaných nákladov prvej série by mal Nový Zéland poskytnúť na natáčanie daňovú úľavu 160 miliónov novozélandských dolárov, píše magazín The Hollywood Reporter.


Mohlo by vás zaujímať: Seriál, ktorý prepísal rekordy! Od prvého dielu uplynulo desať rokov: VIDEO Pozrite si to NAJ


Vládne dokumenty podľa magazínu potvrdzujú, že Amazon by mohol v krajine natočiť päť sérií seriálu. Na Novom Zélande sa v tejto súvislosti objavili obavy z veľkého objemu daňových úľav, ktoré by Amazonu mohol seriál celkovo priniesť. Zástancovia úľav však argumentujú, že natáčanie podporí miestnu spotrebu a mohlo by zvýšiť turistickú atraktivitu krajiny.

Dej nového seriálu by sa mal odohrávať tisíce rokov pred udalosťami z trilógie Pán prsteňov, ktorej filmovú podobu nakrútil režisér Peter Jackson tiež na Novom Zélande. Amazon kúpil práva na využitie Tolkienovho diela v roku 2017, podľa odhadov za ne zaplatil okolo 250 miliónov dolárov. Predpokladá sa, že seriál bude mať premiéru ešte v tomto roku, píše The Hollywood Reporter.

Viac o téme: Pán prsteňov
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu