Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Máj plný trhákov: Na HBO sa vracia Príbeh služobníčky! Čakajú vás silné ženy, veľké hity aj legendárny Rocky

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: HBO)

Je tu máj, lásky čas... HBO si pripravilo množstvo noviniek a nie všetky sú práve romantické. Tešiť sa môžete na nové filmy, pokračovanie Wonder Woman a na obrazovky sa vráti aj seriál Príbeh služobníčky. Stačí si len vybrať!

Wonder Woman 1984

Osud sveta je opäť v ohrození a zachrániť ho môže len Wonder Woman. V novom príbehu žije Diana Prince (Gal Gadot) inkognito medzi obyčajnými smrteľníkmi v osemdesiatych rokoch minulého storočia, v čase hojnosti a neviazaného konzumu. Nevystavuje sa na verejnosti, venuje sa zbierke starovekých artefaktov a hrdinské činy vykonáva len tajne. Čoskoro však bude musieť zhromaždiť všetku svoju silu, múdrosť a odvahu. Ocitne sa tvárou v tvár Maxwellovi Lordovi a Cheetah, ktorá oplýva nadľudskou silou a obratnosťou.

V džungli (Jungleland)

Bratia Stan (Charlie Hunnam) a Lion (Jack O'Connell) sa snažia presadiť na nelegálnej scéne boxu bez rukavíc. Keď Stan nesplatí dlh nebezpečnému zločineckému bossovi (Jonathon Majors), sú nútení dopraviť nečakanú spolucestujúcu (Jessica Barden) cez celú krajinu na bojový turnaj s veľmi vysokými stávkami. Stan pripravuje Liona na jeho životný zápas a obaja čelia udalostiam, ktoré by ich mohli navždy rozdeliť. Ich vzájomná láska a viera v lepší život ich však v pútavej dráme o sile rodiny drží na nohách.

Mulan (Mulan)

Nový dobrodružný rodinný film od štúdia Disney je remakom veľmi úspešného rovnomenného animovaného príbehu o odvážnej Mulan a jej ceste za uznaním a rešpektom v starovekej Číne. Keď čínsky cisár vydá nariadenie, že každý muž z rodiny musí odísť slúžiť do cisárskej armády na obranu krajiny pred bojovnými kočovníkmi zo severu, Hua Mulan, najstaršia dcéra váženého cisárskeho bojovníka, zaujíma miesto svojho chorého otca v cisárskej armáde. V prestrojení za muža prekonáva Mulan nástrahy na každom kroku svojej cesty a učí sa využívať svoju vnútornú silu a svoj skutočný potenciál.

Celá séria filmov s Rockym

Tešiť sa môžete aj na kompletnú sadu filmov s Rockym (Sylvester Stallone), a to vrátane Creed I a Creed II. V tejto súvislosti by HBO upozorňuje na nový dokument o filmovej sérii Rocky, ktorý bude možné vidieť 20. mája. Rocky totiž oslavuje 40 rokov a je samozrejme pevne spätý s hlavným predstaviteľom Sylvesterom Stalloneom, pre ktorého sa film stal jeho americkým snom. V dokumente uvidíme príbeh vzniku prvého filmu a fanúšikovia Rockyho si určite prídu na svoje.

Čierny víkend (Blackbird)

Fantasticky obsadená komorná snímka. Srdcervúci rodinný príbeh o nádeji, láske a oslave života (a smrti). Lily (Susan Sarandon) a Paul (Sam Neill) pozvú svojich blízkych na posledné stretnutie v ich dome na pláži potom, čo sa Lily rozhodne ukončiť dlhoročný boj s neurologickým ochorením zvaným ALS. Pár plánuje láskyplný víkend plný osláv, ale potom sa medzi Lily a jej dcérami Jennifer (Kate Winslet) a Annou (Mia Wasikowska) objavia nevyriešené problémy... Ak vám je dej povedomý, vedzte, že ide o americký remake oceňovanej dánskej drámy Tiché srdce z roku 2014.

Relikvia (Relic)

Keď babka Edna nevysvetliteľne zmizne, jej dcéra Kay a vnučka Sam sa ponáhľajú do vidieckeho rodinného sídla, kde po celom dome nachádzajú podivné stopy odhaľujúce Edninu pokročilú demenciu. Edna sa však náhle vráti rovnako záhadne, ako zmizla. Kay sa obáva, že jej matka nechce alebo nemôže povedať, kde bola. Keď však začne byť Ednine správanie ešte nepredvídatelnejšie, nadobudnú obe pocitu, že ju ovláda akási zákerná temná sila...

Pokračovania úspešných seriálov

Príbeh služobníčky IV. (Handmaidʼs Tale IV.)
Štvrtok 6. mája 2021, každý štvrtok jedna časť  

Vláda fundamentalistického totalitného štátu Gileád (donedávna známeho ako USA) drví na prach základné kamene demokracie, ničí podstatu lásky aj ženstva a mrzačí proces plodenia a materstva. V spoločnosti, kde sa rodia deti len veľmi výnimočne, znásilňované služobníčky (kedysi napríklad biologičky alebo redaktorky) musia na pozdrav odpovedať vetou "Požehnaný buď plod"... Rovnomenný román oceňovanej kanadskej spisovateľky Margaret Atwood sa nemohol dočkať lepšej adaptácie. Seriál bol za štyri sezóny svojej existencie ovenčený dvoma Zlatými glóbusmi a množstvom ďalších ocenení. Len prvá séria získala osem cien Emmy.

V odbornej starostlivosti IV. (In Treatment)
pondelok 24. mája 2021 dve časti, utorok 25. mája 2021 dve časti     

Po dlhých jedenástich rokoch opäť vidíme prelomový a nesmierne populárny seriál z dielne izraelských scenáristov. Držiteľka ceny Emmy Uzo Aduba (Mrs. America, Orange is the New Black a ďalšie) ako empatická psychoterapeutka lieči svojich troch pacientov v srdci súčasného Los Angeles.

Jedným z nich je opatrovateľ v bohatej rodine, ďalšia krásna tínedžerka tmavej pleti, posledným multimilionár práve prepustený z väzenia... A áno, dostanú sa aj k psychickým problémom spôsobených globálnou pandémiou a jej dôsledkami v spoločnosti a v súkromnom i pracovnom živote snáď každého z nás. Navyše, ako je vám iste zrejmé, ani sama terapeutka Brooke to v osobnom živote nemá práve ľahké.

Ja, spoločníčka III. (The Girlfriend Experience III.)
Pondelok 3. mája 2021 prvé dve časti, každý pondelok ďalšia časť

Seriál skúma svet luxusných spoločníčok a ich klientov, ktorým tieto "dievčatá na želanie" poskytujú citové aj sexuálne vzťahy za veľmi vysokú cenu. V tretej sérii antológie sa ocitáme v srdci londýnskej technologickej scény. Študentka neurovedy Iris sa stane spoločníčkou a podmanivým a tajuplným vzťahom, ktoré vytvára, úplne prepadá...

Mare z Easttownu (Mare of Easttown)
každý pondelok od 3. mája o 21:00 jedna časť

Detektívka z pensylvánskeho mestečka Mare Sheehan (Kate Winslet) vyšetruje miestnu vraždu. Ružový dievčenský bicykel v kufri auta naznačuje, o čí život išlo. Jej vlastný život sa popri tom pomaly rozpadá. Príbeh skúma temnú stránku uzavretej komunity a je autentickou výpoveďou o tom, ako rodina a dávne tragédie ovplyvňujú našu prítomnosť.

Viac o téme: Wonder WomanKate WinsletPríbeh služobnice
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu