Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Bodyguard veľkých hviezd: Schwarzenegger bol milý a vtipný! Keď anarchisti zapálili auto, bolo to drsné

Zobraziť galériu (7)
(Zdroj: FB/Zpověď bodyguarda, archív Romana Antona)

Vo štvrtok bolo v rodnom dome Arnolda Schwarzeneggera veľmi rušno. V rakúskom Thale, kde stojí pôvodný dom, teraz múzeum, kde vyrastal slávny hollywoodsky herec, kulturista a guvernér, prebiehal krst knihy Spoveď bodyguarda. Anton pre Telkáč opísal niekoľko spomienok na Schwarzeneggera a kedy mu nebolo všetko jedno.

Knihu napísal Roman Anton, bývalý osobný strážca Schwarzeneggera, ale aj Tiny Turner, Michaela Jacksona či Karla Gotta a Lucie Bílej. O nich, ale aj o ďalších jeho chránencoch sa viac dozviete v knihe.

Na loďke sme sa rozprávali o všetkom

Krstným otcom Spovede bodyguardi sa stal riaditeľ Múzea Arnolda Schwarzeneggera a jeho spolužiak Peter Urdl. Ten všetkých prítomných hostí osobne previedol múzeom a zaspomínal na Arnoldovo detstvo. Auto knihy a bodyguard Roman Anton pre Telkáč prezradil niečo viac o legende akčných filmov. 

"Arnold bol, a verím, že stále je, veľmi milý a vtipný spoločník," spomína Anton. "Rád si robí srandu zo svojho okolia, ale dokáže si vystreliť aj sám zo seba," povedal pre Telkáč. Ich vzťah bol, samozrejme, predovšetkým pracovný, no našli sa aj momenty, kedy mali čas sa porozprávať. 

Roman Anton na loďke počas spomínaného rozhovoru so Schwarzeneggerom. (Foto: archív R.A.)
Zobraziť galériu (7)
Roman Anton na loďke počas spomínaného rozhovoru so Schwarzeneggerom. (Foto: archív R.A.)  (Zdroj: archív Roman Anton)

"Ako jeho bodyguard som mal jasne dané úlohy a tie som si plnil. Na druhú stranu bol občas čas aj na osobné rozhovory. Spomínam si zvlášť na jedno stretnutie, kedy sme spolu boli na loďke uprostred rieky a asi hodinu sme sa rozprávali o všetkom možnom. Od cigár cez cviky na bicepsy až po dobré reštaurácie," zdôveril sa bodyguard. 

Molotovov koktejl a horiace auto

Anton strážil hollywoodske hviezdy, českých spevákov, dvojnásobného vraha, svetových bankárov aj kandidátov na prezidenta. Vybrať jeden zážitok, ktorý sa mu zaryl do pamäte je preto pre neho ťažké. Napriek tomu si spomenul na jeden, pri ktorom mu nebolo všetko jedno. "Zažil som prestrelku ako z akčného filmu aj ohrdnutú milenku. Zrejme jeden z tých naozaj silných zážitkov bol, keď som strážil generálneho riaditeľa banky Lehman Brothers," spomína Anton. 

Meč Merlin, kniha a autor pred domom, kde vyrastal Arnold Schwarzenegger a kde je v súčasnosti jeho múzeum.

Bodyguard veľkých hviezd: Schwarzenegger
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: FB/Zpověď bodyguarda)

"Pri ceste na zasadanie Medzinárodného Menového Fondu na naše auto hodili anarchisti Molotovov koktejl. Zadná časť auta začala horieť, chytila sa pneumatika a ja som musel ešte pár metrov s autom podísť ďalej, aby som bol mimo anarchistov a až potom som mohol vybehnúť von s hasiacim prístrojom a začať hasiť naše," povedal s tým, že riaditeľ banky Richard Fuld bol poriadne vydesený. "Tam to bolo naozaj drsné," dodal. 

Bodyguard veľkých hviezd: Schwarzenegger
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: FB/Zpověď bodyguarda)

Schwarzeneggerovi sa kniha mimoriadne zapáčila

Roman Anton daroval prostredníctvom Urdla Arnoldovi Schwarzeneggerovi vzácny meč, inšpirovaný bájnou postavou čarodejníka Merlina. Arnold sa, bohužiaľ, nemohol krstu osobne zúčastniť, ale čítal rukopis knihy ešte pred vydaním a páčil sa mu natoľko, že venoval voucher na vstup zdarma do múzea každému, kto si knihu kúpi. Voucher je súčasťou každej knihy.

Bodyguard veľkých hviezd: Schwarzenegger
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: FB/Zpověď bodyguarda)

Spoveď bodyguarda si môžete kúpiť v knihkupectvách v Čechách, ale aj na Slovensku. Pripravuje sa tiež už jej nemecká aj anglická verzia.

Bodyguard veľkých hviezd: Schwarzenegger
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: FB/Zpověď bodyguarda)

Viac o téme: TerminátorArnold Schwarzenegger
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu