Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Štúdio L+S odpremiéruje komédiu s pesničkami zo starej Bratislavy: Tešiť sa na ňu môžete už tento mesiac

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR/Dano Veselský)

Komédiu s pesničkami zo starej Bratislavy, ktorú napísal a zrežíroval Jakub Nvota, odpremiéruje bratislavské Štúdio L+S.

"Malé uličky, svojrázne postavičky, mladí muži, krásne ženy v ohrození, príbeh lásky, zrady a vášne. Jedným slovom ´červená knižnica´ bratislavského starého mesta v rytme," približuje Nvota predstavenie, ktoré už mohli vidieť v lete Bratislavčania o návštevníci hlavného mesta vo verejnom priestore v rámci podujatia Bratislavské divadelné noci.

"Nejde o vernú rekonštrukciu doby, naopak, o vymyslený príbeh, ktorý sa nikdy nestal. Tajomstvo príbehu sa pomaličky, v rytme starej dávnej melódie, odhaľuje. Osudové tajomstvo, ktoré priťahuje a láka. Má ho Paríž i Berlín," naznačuje Nvota.

V autorskej hre Túlavého divadla, ktorú zhudobnil Kamil Žiška, zaranžoval Kamil Mikulčík a pod choreografie sa podpísal Ladislav Cmorej, sa divákom predstavia Lucia Hurajová, Štefan Martinovič, Adela Mojžišová, Daniela Šencová, Jakub Ružička, Zuzana Kyzeková, Štefan Richtárech, Anna Čonková.

Štúdio L+S odpremiéruje komédiu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Štúdio L+S)

Tvorcovia inscenácie ďalej vysvetľujú, že celý príbeh je istý druh nadsázky, na spôsob žánru Limonádového Joa, či Pytlákovej schovanky, kde sa všetok pátos, sentiment a vážnosť príbehu musia zároveň sami zo seba vysmievať: "Akoby si diváci pozerali colorované obrázky starých ulíc Bratislavy, ktoré pred ich očami zrazu vtipne ožijú." Premiéra je naplánovaná na 22. októbra.

Viac o téme: PremiéraKomédiaBratislavaDivadloL+S
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu