Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nové okolnosti v prípade zabitia kameramanky hercom: Baldwinovi môžu prehľadať mobil

(Zdroj: TASR/AP/Jim Weber/Santa Fe New Mexican)

Polícia v Novom Mexiku vo štvrtok dostala súdny príkaz na prehľadanie mobilného telefónu herca Aleca Baldwina v súvislosti s októbrovou nehodou, pri ktorej Baldwin omylom zastrelil kameramanku a zranil režiséra pri natáčaní filmu Rust. Súd povolenie vydal len dva týždne po tom, čo prokuratúra naznačila, že sa možno chystá stíhať niektoré osoby, ktoré pri natáčaní manipulovali so zbraňami, píše agentúra AP.

Súdny príkaz dovoľuje vyšetrovateľom prehľadať Baldwinov mobilný telefón a v ňom uložené textové správy, emaily, komunikáciu na sociálnych sieťach, internetovú históriu a ďalšie dáta.

Detektívka Alexandria Hancocková vo svojej žiadosti uvádza, že o možnosť prehľadať Baldwinov mobil žiada súdnou cestou po tom, čo jej ho herec a jeho právnik odmietli dať k dispozícii dobrovoľne. Údajne jej oznámili, aby si zaobstarala súdne povolenie.

Nie je jasné, čo konkrétne v telefóne hľadajú

Zo súdnych dokumentov podľa AP nie je jasné, čo konkrétneho vyšetrovatelia v telefóne hľadajú. Podozriví, obete a svedkovia však podľa detektívov často v období okolo času zločinu spolu komunikujú a polícia chce mať k týmto informáciám prístup.

Baldwin v televíznom rozhovore zo začiatku decembra povedal, že síce držal zbraň, z ktorej vyletel smrtiaci výstrel, odmietol však, že by stlačil spúšť. Netušil vraj ani, že je v zbrani ostrý náboj a vyhlásil, že za úmrtie kameramanky Halyny Hutchinsovej necíti zodpovednosť. Režisérovi Joeelovi Souzovi rovnaká rana spôsobila poranenie ramena.

Viac o téme: Alec Baldwin
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu