Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Emily in Paris v problémoch? Ukrajinský minister hromží, napísal list Netflixu!

(Zdroj: YouTube/Netflix)

Ukrajinský minister kultúry Oleksandr Tkačenko zaslal spoločnosti Netflix list, v ktorom sa sťažuje na stereotypné a karikujúce vyobrazenie postavy Ukrajinky Petry, ktorá sa objavila v druhom rade seriálu Emily in Paris. Streamovacia platforma mu podľa neho sľúbila, že s ním bude v užšom kontakte, aby sa podobným prípadom v budúcnosti predišlo, informovala ruská služba stanica BBC.

Ukrajinka Petra sa objaví vo štvrtej epizóde novej série. Od hlavnej hrdinky Emily sa odlišuje zastaraným oblečením a make-upom, kradne v obchode oblečenie, bojí sa deportácie a hovorí po francúzsky so silným prízvukom, pričom niekedy prechádza do ukrajinčiny, popísala BBC.

"V Emily in Paris máme karikatúru Ukrajinky, čo je neprijateľné. Je to tiež urážlivé. Takto vidí Ukrajincov v zahraničí? Ako niekoho, kto kradne, chce mať všetko zadarmo, bojí sa deportácie? Nemalo by to tak byť," napísal šéf ukrajinského rezortu. kultúry na telegrame.

Nespokojnosť vyjadrili aj niektorí ďalší používatelia sociálnych sietí. "Ukazujete ukrajinskú ženu ako človeka bez vkusu a dôstojnosti. Hlúpu, nevzdelanú zlodejku (...) A to sa deje, zatiaľ čo je toľko talentovaných Ukrajincov, ktorí ovplyvňujú celosvetové trhy v technológiách, móde, umení, udržateľnosti, vede, športe," napísala na instagramu blogerka Jevhenija Havrylková.

Iní sa seriálu zastali alebo naznačili, že dianie v ňom neberú tak vážne. "Takže v seriáloch môžu byť negatívne postavy ktokoľvek, len nie Ukrajinci? Jasne, každý by si prial, aby bola z Moskvy, ale nie vždy je to tak, ako chceme," vyjadrila sa na facebooku ukrajinská filmová producentka Natalka Jakymovyčová.

Minister neskôr ukrajinským médiám povedal, že Netflix na jeho sťažnosť reagoval. "Poďakovali za spätnú väzbu. O nespokojnosti ukrajinských divákov s vyobrazením Ukrajinky počuli. Dohodli sme sa, že v roku 2022 budeme v užšom kontakte, aby sme podobným prípadom predišli," povedal Tkačenko.

Server BBC poznamenal, že seriál Emily in Paris čelil už skôr kritike vo Francúzsku za stereotypné vyobrazenie Paríža a obyvateľov francúzskej metropoly.

Viac o téme: NetflixLily CollinsEmily in ParisMinisterUkrajina
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu