Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Woody Allen šokoval: Nejdem do žiadneho dôchodku! Nič také som nepovedal a pracovať budem

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: TASR/AP/Luca Bruno)

Len nedávno sa objavila informácia, že svetoznámy režisér Woody Allen sa po desaťročiach chystá do dôchodku. Správa nestihla ani vychladnúť a sám Allen ju poprel. Do žiadneho dôchodku sa nechystá, len sa chce zamerať viac na písanie. Natáčať filmy pre streamovacie služby ho nebaví.

Woody Allen poprel správy o odchode do dôchodku v čase, keď natáča svoj 50. film. Hovorca toto tvrdenie vyvrátil a povedal, že "premýšľa o tom, že nebude robiť filmy, pretože natáčanie filmov, ktoré idú priamo na streamovacie platformy, pre neho nie je také zábavné".

Do žiadneho dôchodku sa nechystám

Allen správy poprel po tom, čo ho v článku v španielskych novinách citovali s tým, že jeho súčasný film bude jeho posledným. Allen hovoril s novinármi z denníka La Vanguardia pred natáčaním svojho nového projektu, momentálne s názvom Wasp 22, v Paríži. "Mojím nápadom v zásade nie je točiť viac filmov a sústrediť sa na písanie," odcitovali ho noviny s tým, že jeho ďalším projektom má byť román.

Woody Allen šokoval: Nejdem
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP/Matt Sayles)

Vo vyhlásení vydanom v mene filmára sa však uvádza niečo iné. "Woody Allen nikdy nepovedal, že odchádza do dôchodku, ani nepovedal, že píše ďalší román. Povedal, že premýšľal o tom, že nebude robiť filmy, pretože natáčanie filmov, ktoré idú priamo alebo veľmi rýchlo na streamovacie platformy, pre neho nie je také príjemné, keďže je veľkým milovníkom filmového zážitku. V súčasnosti nemá v úmysle odísť do dôchodku a je veľmi nadšený, že bude v Paríži nakrúcať svoj nový film, ktorý bude 50. v poradí," uviedol hovorca. Allenov manažér John Burnham potvrdil vyhlásenie pre NBC News a zo zmätku obvinil "nesprávne vyjadrenia v španielskej tlači".

Veľa vzrušenia je preč

Podľa denníka má byť jeho súčasný projekt s názvom Wasp 22 podobný jeho staršiemu filmu Match Point z roku 2005 a má byť podobne vzrušujúci, dramatický a zlovestný. V júni Allen vyjadril rozčarovanie z procesu výroby filmu v rozhovore na Instagrame Live s hercom Alecom Baldwinomy. "Veľa vzrušenia je preč. Teraz natočíte film a máte ho pár týždňov v kine a potom to pôjde na streamovaciu alebo inú službu. Nie je to to isté. Nie je to pre mňa také príjemné," povedal.

Woody Allen šokoval: Nejdem
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: HBO)

Allenova dohoda na štyri filmy s Amazon Studios stroskotala v roku 2018 v dôsledku obnovenej pozornosti okolo obvinení režisérovej adoptívnej dcéry Dylan Farrow, že ju sexuálne zneužil. Allen toto obvinenie vždy popieral; dve vyšetrovania boli uzavreté bez vznesenia obvinenia proti nemu. Vydavateľstvo Hachette následne upustilo od Allenových memoárov Apropos of Nothing (Mimochodom), ale v roku 2020 ich prevzalo a vydalo Arcade. Arcade tiež vydal Zero Gravity, jeho novú zbierku poviedok.

Viac o téme: Woody Allen
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu