Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Veľká charitatívna akcia! Bude v nej množstvo rekzivít z bondoviek: Dražiť sa bude aj najslávnejšie auto

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Sony Pictures)

V charitatívnej aukcii, ktorá sa uskutoční v najbližších dňoch, bude možné zakúpiť jeden z najslávnejších filmových automobilov všetkých čias, Aston Martin DB5 agenta 007 Jamesa Bonda. Dražiť sa budú aj kostýmy, ktoré mal predstaviteľ britského agenta herec Daniel Craig na sebe v doposiaľ poslednej bondovke Nie je čas zomrieť, uviedla agentúra Reuters.

Aukcia bude mať dve časti. Prvá, živá dražba sa odohrá už túto stredu. Do internetovej aukcie potom bude možné prihadzovať až do takzvaného Dňa Jamesa Bonda, ktorý pripadá na 5. októbra. Ide o dátum svetovej premiéry prvej bondovky Dr. No v roku 1962.

V slávnom svetlo šedom automobile sa James Bond preháňal napríklad počas nakrúcania v skalnom meste Matera na juhu Talianska. Ide o jednu z ôsmich replík, ktoré boli pre film vyrobené. Odhadovaná cena automobilu sa pohybuje okolo 1,5 až dvoch miliónov libier (približne 1,6 - 2,2 milióna eur). Podľa Adriana Humea-Sayera z aukčnej siene Christie's dokáže automobil "všetky neuveriteľné kaskadérske kúsky", ktoré slávny agent v Matere podnikal.

Do aukcie pôjde tiež podpísaná klapka filmu Nie je čas zomrieť s odhadovanou cenou 5000 až 7000 libier (približne 5 500 až 7 800 eur) aj kostýmy, ktoré nosil Daniel Craig a jeho hereckí kolegovia - Rami Malek ako zločinec Safin či Lashana Lynchová ako agentka 007 Nomi. Celkom sa bude dražiť asi 60 predmetov, výťažok z aukcií pôjde rôznym charitatívnym organizáciám.

Viac o téme: James Bond
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu