Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Režisér Zdeněk Troška (69) išiel do DÔCHODKU: S filmovaním definitívne skončil... Nezlomí ho ani TOTO!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: TASR)

PRAHA - Filmovanie zavesil na klinec! Legendárny český režisér Zdeněk Troška (69) si užíva zaslúžený oddych, no televízie, aj fanúšikovia by ho chceli späť. On sám však tvrdí, že sa to nestane a nepresvedčí ho naozaj nič.

Režisér Zdeněk Troška, ktorý má na svedomí nespočetné množstvo kultových českých komédií a rozprávok, to prezradil v rozhovore pre český denník Aha!. „Platí to. Pred pár dňami mi volal riaditeľ jednej televízie a prehováral ma, či som si to nerozmyslel. A ja som mu povedal: Nerozmyslel. Ale ľudia mi za to nadávajú,“ prezradil známy Čech.

Zdeněk Troška
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

„Hovoria mi: Pán Troška, vy ste sa zbláznili! Na čo budeme pozerať, tie vaše rozprávky sú krásne!  A ja na to: Budete mať americké rozprávky, tie teraz letia! Chodia mi aj listy, píšu mi v nich: To nám predsa nemôžete urobiť, musíte sa vrátiť,“ prezradil Troška. Ani zúfalé nariekanie fanúšikov ho však nezlomí a späť k filmovaniu sa už vrátiť nechce. 

„Naopak som si oddýchol. Mám čistú hlavu, žiadne starosti. Chodím na huby, v lete sa kúpať k rieke... Čítam, jem a spím. A tlstnem!“ povedal so smiechom. Vraj dokonca ani nepíše. Doslova si vychutnáva oddych a ničnerobenie - celý svoj deň venuje len čítaniu, odpisovaniu na listy a spaniu. 

Režisér Zdeněk Troška (69)
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Marek Mrviš)

Viac o téme: Zdeněk Troška
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu