Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

TV Tipy na víkend: Avengers si zmerajú sily s Lokim, Rocky s Apollo Creedom

Avengers
Avengers (Zdroj: SITA)

Celkovo sedem Oscarov získali dva filmy, ktoré nebudú chýbať vo víkendovej ponuke televíznych staníc. Spoločne s nimi sa môžete tešiť i na veľkú porciu humoru a to či už v podobe kultovej českej komédie, juhoslovanskej čiernej komédie alebo z pera hollywoodskych scenáristov.

Piatok:

My dvaja a magor – JOJ Plus – 20:30

Carl Peterson (Matt Dillon)má všetko, čo vždy chcel mať – krásnu manželku, skvelú prácu i pekný domov. Všetko sa ale zmení s príchodom Randyho Dupreeho, starého Carlovho kamaráta, ktorý celý jeho život obráti naruby a z domova mu spraví peklo. To, čo sa pôvodne zdalo ako krátkodobá pomoc pre priateľa sa čoskoro zvrtne a Randy začne strácať pevnú pôdu pod nohami – prestane sa mu dariť v práci, začne upodozrievať Randyho a svoju manželku z toho, že ho podvádzajú a keď sa do toho ešte ozve nespokojný svokor, o „zábavu“ je postarané.


Mohlo by vás zaujať: Slávne hollywoodske priateľstvá: Tieto hviezdy sú kamarátmi už od detstva


Táto krajina nie je pre starých – Jednotka – 22:20

Každý kto pozná tvorbu bratov Coenovcov asi dobre vie, že ich filmy predstavujú vždy niečo jedinečné a zaujímavé. Táto krajina nie je pre starých v roku 2008 natoľko očarila Akademikov, že tí snímkeudelili štyri Oscary a to vrátane ceny pre Najlepšífilm. Coenovci, podobne ako vo Fargu a v ďalších filmoch, vykreslili nekompromisný svet plný násilia, smrti a v tomto prípade aj heroínu a dvoch miliónov dolárov. Presne kvôli tomuto neočakávanému darčeku sa mladí manželia stanú lovnou zverou neľútostného zabijaka, ktorého hrá Javier Bardem.


Prečítajte si tiež: Dvojhlavý režisér oslavuje: Vytvoril oscarové komédie či westerny


Sobota:

Avengers: Pomstitelia – Nova – 20:20

Pre milovníkov filmov inšpirovaných komiksami musia byť Avengers: Pomstitelia niečím ako delikátne pripraveným jedlom – v jednom jedinom filme sa totiž objavia bok po boku Kapitán Amerika, Thor, Hulk či Iron Man. Nebudú však bojovať proti sebe, ale proti spoločnému nepriateľovi, Thorovmu nevlastnému bratovi Lokimu, ktorý sa rozhodne ovládnuť Asgard a zničiť celé ľudstvo. Dokážu superhrdinovia zaprieť svoju samoľúbosť a zabojovať ako tím?


Čítajte ďalej: Trailer na Avengers 2 odhalený: Očakávajte temnú atmosféru


Maratónci – Dvojka – 21:45

Máte radi čierne komédie? Juhoslovanská kinematografia to nebol len Emir Kusturica, ale aj Slobodan Sijan. Jeho Maratónci sú nesú v duchu toho najlepšieho, čo niekdajšia juhoslovanská kinematografia ponúkla. Hlavným hrdinom príbehu je Mirko Topalov, ktorý by sa podľa priania rodiny mal stať riaditeľom pohrebnej služby. Jemu sa to však príliš nepáči, čo vyvolá veľký konflikt, ktorý vyústi až vo vraždu, ktorú Mirko spácha v afekte. Rodina ho však kvôli zločinunezavrhne, ba práve naopak, oslavuje.


Stojí za prečítanie: Oceňovaný Emir Kusturica: Úspešný európsky filmár sa dožíva 60-ky


Nedeľa:

S tebou mabaví svet – ČT1 – 20:00

Kultová komédia, ktorá asi už nikdy nezostarne. Keď sa ku kormidlu v rodine dostanú muži, pojem výchova získa úplne nový význam. Výlet v zimnej prírode sa vďaka tomu zmení na smršť zábavy, prekvapení a skutočne neortodoxných mužských metód riešenia rozličných problémov. Film Marie Poledňákovej, režisérky nemenej kultových príbehov o malom Vaškovi (Ako vytrhnúť veľrybe stoličku a Ako dostať otecka do polepšovne) je istotou, ktorá azda nikdy nesklame.


Z iného súdka: 25 rokov romantickej komédie Pretty Woman: Všetko mohlo byť inak


Rocky – JOJ Plus - 22:50

Uplynulo už štyridsať rokov odvtedy, čo padla prvá klapka filmu Johna G. Avildsena Rocky. V tom čase ešte nie veľmi známy Sylvester Stallone napísal scenár k filmu, do ktorého vtisol svoje srdce i dušu. Príbeh o boxerskom outsiderovi, ktorý zdanlivo premrhal svoj talent, si získal nielen srdcia miliónov divákov po celom svete, ale ocenili ho i tromi zlatými soškami Oscara. Rocky nie je filmom o boxe, ale o vytrvalosti, húževnatosti a o tom, že každý má šancu uspieť, ak skutočne chce.


Čítajte viac: Sylvester Stallone prekonal všeličo: Skončil na ulici a takmer zomrel!


Viac o téme: AvengersSylvester StalloneRockyS tebou ma baví svetPomstiteliaMaratónciMy dvaja a magorCoenTáto krajina nie je pre starých
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu