Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

TV Tipy: Brosnan zachraňuje svet, Bullocková svoje občianstvo

Pierce Brosnan ako James Bond, autor: Screenlish.com
Pierce Brosnan ako James Bond, autor: Screenlish.com

Ďalší pracovný týždeň je za nami a čaká nás vytúžený víkend. Televízne stanice vytiahli filmy najvyššieho kalibru, ktoré rozosmejú, poučia a možno aj vyčarujú nejakú tú slzu. Čo na vás čaká najbližšie tri večery?

Piatok, 20:30, Jednotka: Koľaje osudu

Austrálsky režisér Jonathan Teplitzky v minulom roku priniesol na filmové plátno adaptáciu životopisného bestselleru Erica Lomaxa pod názvom A Railway Man. Lomaxova kniha i Teplitzkého film rozprávajú príbeh muža, ktorého vojnová trauma privedie k otázkam o pomste a odpustení. Eric Lomax (hrá ho Colin Firth) počas druhej svetovej vojny skončil v japonskom zajatí, kde bol prinútený spoločne s ďalšími v ťažkých podmienkach stavať železnicu. Mučili ho, lebo si mysleli, že bol britský špión, no on prežil. Po vojne sa do Japonska vrátil, aby navštívil miesto, kde zažil svoje najväčšie útrapy. Zistí, že jeho mučiteľ tu stále žije. A on má možnosť sa mu po desaťročiach pomstiť.

Piatok, 22:30, Markíza: Dejá Vu

Jedným z najlepších filmov už nežijúceho Tonyho Scotta bolo strhujúce akčné sci-fi Dejá Vu v hlavnej úlohe s Denzelom Washingtonom ako Dougom Carlinom. Ten je privolaný na miesto teroristického útoku, pri ktorom zomreli stovky nevinných ľudí. V dejisku katastrofy má pozbierať dôkazy a napomôcť tak k odhaleniu vinníkov. Známá fráza o tom, ako je každý po bitke generálom, však tentoraz neplatí. Doug Carlin totiž zistí, že má možnosť byť povestným generálom ešte pred začiatkom bitky. Zabrániť tomu, čo sa stalo. Spraviť z dejá vu viac než len obyčajný pocit.

Čítajte viac: Kritikmi uznávaný, divákmi milovaný: Tento herec do starého železa rozhodne nepatrí

Sobota, 20:30, JOJ: Návrh

Robiť asisenta knižnejeditorkyMargaret (Sandra Bullocková) nie je nič jednoduché a táto práca vyžaduje pevné nervy a nutnosť obrniť sa veľkou dávkou trpezlivosti. Asistent Andrew (Ryan Reynolds) by určite prikývol. Keď však hrozí, že Margaret bude deportovaná späť do Kanady, práve Andrew, ktorého dlhé mesiace šikanovala, zhadzovala a ponižovala, sa stane obeťou Margaretinho svadobného plánu. Andrew však na túto šarádu nechce len tak pristúpiť a tak donúti Margaret k tomu, aby išli spoločne navštíviť jeho rodičov. A tak sa mestské dievča dostane na vidiecky „zapadákov“. A o zábavu je postarané …

Sobota, 23:30, Markíza: Nezvratný osud

Doposiaľ najlepším filmom americko-hongkongského režiséra Jamesa Wonga je Nezvratný osud. Podobne ako Denzel Washington v Dejá Vu i tu sa bude Devon Sawa snažiť oklamať smrť. Hlavný hrdina prvej časti hororovej série dostane pred štartom letu predtuchu, že lietadlo havaruje. Spoločne s piatimi ďalšími cestujúcimi vystúpia z lietadla a uniknú tak smrti. No Pani Zubatá sa len tak nechce vzdať svojich pomyselných ovečiek a na všetkých si počíha. Podarí sa hrdinom uniknúť zo spárov mocného nepriateľa a skutočne tak oklamať smrť?

Mohlo by vás tiež zaujať: Milovníci filmov rozhodli: Toto sú naj sci-fi snímky histórie

Nedeľa, 20:15, Prima: Pravá blondínka 2

Po tom, čo v prvej časti Elle Woodsová v podaní bravúrnej Resse Witherspoonovej zvládla vyštudovať právo na Harvarde, začne pracovať vo veľkej firme a zdá sa, že už nič nebráni tomu, aby sa jej darilo v pracovnom i osobnom živote. Keď však zistí, že jej zamestnávateľ nepriamo využil psích miláčikov, stane sa veľkou bojovníčkou za práva psov a vo Washingtone rozvráti celý systém. Popritom sa však, ako správna pravá blondínka, nezabudne neustále dbaťo svoj dobrý výzor a správnu manikúru. Byť oblečená podľa poslednej módy nie je totiž nikdy zbytočné.

Nedeľa, ČT2, 20:20 Zlaté oko

Po Timothy Daltonovi prevzal bondovské oťaže Pierce Brosnan a vôbec prvým filmom, v ktorom stvárnil nezničiteľného agenta 007 bolo Zlaté oko. Názov filmu odkazuje ku vojenskému satelitu rovnomenného názvu, ktorý sa dostane do rúk ruských teroristov, ktorých úmysly s touto mocnou zbraňou rozhodne nie sú mierové. A tak musí svet opätovne zachrániť James Bond. Toho v Rusku čaká nejedno prekvapenie i nejedna krásna žena, ktorá neodolá šarmu železného agenta 007. Dokáže i tentoraz spasiť svet?

Čítajte ďalej: Kuriózne pozadie nakrúcania novej bondovky: Chaos, úplatky... a táto kráska!

Viac o téme: James BondRyan ReynoldsDenzel WashingtonPierce BrosnanColin FirthReese WitherspoonováDevon SawaSandra Bullocková
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu