Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Víkendové TV Tipy: Jason Statham zatúži po pomste, Johnny Depp po truhlici

Johnny Depp vo filme Piráti Karibiku: Truhlica mŕtveho muža
Johnny Depp vo filme Piráti Karibiku: Truhlica mŕtveho muža (Zdroj: http://www.superiorpics.com)

Každý dostane to, čo má rád. Filmová ponuka na nadchádzajúci víkend je totiž mimoriadne pestrá, zahŕňa akčné filmy, historické drámy, krimi i film z prostredia postapokalyptického sveta. Stačí si už len vybrať.

Piatok:

20:30, Markíza: Parker
Ani to najdokonalejšie zabezpečenie nepredstavuje pre lupiča Parkera (Jason Statham) výraznejšie problémy. Tie však nastanú, keď sa jeden kšeft nepodarí a Parkera to stojí takmer život. Ako zázrakom však prežije a odvtedy myslí len na jedno – na pomstu. Odchádza do Palm Beach, kde spoznáva realitnú agentku Leslie (Jennifer Lopezová) a postupne spriada plány na vyrovnanie si účtov s tými, ktorí ho priviedli na pokraj smrti. Má však šancu proti po zuby ozbrojeným mafiánom?

22:30, Dvojka: Sprisahanie
James McAvoy, ktorého dnes väčšina pozná ako Charlesa Xaviera z X-Menov, sa v strhujúcej historickej dráme Roberta Redforda predstaví ako mladý právnik Frederick Aiken, ktorý sa ujme obhajoby ženy, ktorá údajne mala mať podiel na atentáte na Abrahama Lincolna. Aiken však rýchlo pochopí, že jeho klientka je nielenže nevinná, ale je zneužitá ako návnada, ktorá má prilákať iného údajného vinníka – jej vlastného syna. Podarí sa Aikenovi zachrániť jej život od popravy?

Sobota:

20:20, Nova: Hry o život
Na území niekdajšej Severnej Ameriky sa rozprestiera krajina Panem, ktorú tvorilo trinásť krajov s centrom v bohatom Kapitole. Po neúspešnej vzbure jedného kraja voči Kapitolu, prichádzajú ako trest takzvané Hunger Games, pri ktorých v bizarnej reality šou proti sebe bojujú na život a na smrť dvaja zástupcovia z každého kraja. Z chudobného dvanásteho boli vybratí Katniss (Jennifer Lawrenceová) a Peeta (Josh Hutcherson), ktorých spája viac než len geografická príslušnosť. Vyhrať a prežiť v Hunger Games však môže len jeden.

20:15, Prima, Piráti Karibiku: Truhlica mŕtveho muža
Johnny Depp alias Jack Sparrow je späť. Najznámejší filmový pirát bude v pokračovaní kultových Pirátov Karibiku bojovať nielen o svoj život, ale aj dušu, keďže ako Goetheho Fausti on sa upísal diablovi menom Davy Jones, kapitánovi lode Bludný Holanďan. Pokiaľ sa mu z tejto dohody nepodarí vymaniť, strávi večnosť ako otrok na Jonesovej lodi. Riešením Jackových problémov je Truhlica mŕtveho muža, na tú si však brúsia zuby viacerí.

Nedeľa:

20:00, ČT1, Eštebák
V réžii Juraja Nvotu vznikol film, ktorý realisticky mapuje búrlivé 70. roky 20. storočia, v ktorých nechýbali politické procesy i dennodenné perzekúcie. Adam (Jiří Mádl), aby zachránil svoju milovanú Evu, stane sa členom Štátnej bezpečnosti a začne špicľovať a preverovať ľudí. Čoskoro však zistí, že i on sám je sledovaný. Podobne ako ľudia, ktorých sleduje, i on uchováva v sebe tajomstvo, ktoré by mohlo vládnuci režim ohroziť. Nájde Adam v sebe silu a postaví sa proti mnohopočetnej presile?

20:15, Prima, Tintinove dobrodružstvá
Belgicko preslávili dvaja detektívovia – prvým bol Hercule Poirot a druhým Tintin. Práve príbeh tínedžerského reportéra a detektíva s nezameniteľnou ofinou preniesol pred štyrmi rokmi na plátno legendárny Steven Spielberg. Tintin, spoločne so svojim verným spoločníkompsom Filutom, bude v Spielbergovom filme odhaľovať tajomstvo starej lode menom Jednorožec, ktorá by mala údajne ukrývať obrovské bohatstvo. Nebude však sám, kto o loďprejavil záujem.

Viac o téme: Jason StathamHry o životPiráti KaribikuJohnny DeppJiří MádlJames McEvoyParker
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu