Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

TV TIPY: Osviežte si pracovné dni snímkami, ktoré stoja za to

Na vine sú hviezdy Zobraziť galériu (2)
Na vine sú hviezdy (Zdroj: telkac.sk)

Nie vždy sa filmárom podarí spracovať zaujímavý príbeh do snímky tak, aby diváka neukrátili o jeho gro a zároveň nebol príliš gýčový. Tento týždeň sa nám priam núkajú viaceré skvosty, niektoré dokonca natočené podľa skutočnej udalosti, ktoré stojí za to vidieť. Nech sa páči.

Pondelok 16.30 Filmbox plus: Hitler: Vzostup zla

Jeden znajobávanejších svetových diktátorov sa preslávil skutočne nechválnym spôsobom. Pozrite si zaujímavo spracovaný film otom, ako to všetko začalo. Zobrazuje život Hitlera od čias jeho mladosti až po to, ako sa stal ríšskym kancelárom, aprezrádza, čo ho viedlo ktak hrozivým ašialeným činom. Fanatický nacionalizmus achorobné vášne dokážu spraviť veľa, nuž ale nie vždy to dobré...


Majte sa nad nimi na pozore: Týchto desať superhrdiniek by vám určite nakopalo zadok


21.45 ČT2: Útek zo Sibíri

Žiť vo väzení na Sibíri je nepredstaviteľné, ujsť odtiaľ je priam nemožné. Chatrnej skupine väzňov sa priam akýmsi zázrakom avďaka plánu podarí ujsť zruského gulagu. Trúfalý útek atreskúca zima však nie sú to jediné, čo im na ich ceste za slobodou hrozí. Utečenci sa najprv dostanú zneľútostného sibírskeho chladu, no čaká ich ešte púšť Gobi, Himaláje či Tibet. Ale stále toho nie je dosť – podrobným testom prejde aj ich charakter, vzťahy astatočnosť.

Utorok12.45 HBO: Na vine sú hviezdy

Aj nešťastie, akým nezvratná choroba jednoznačne je, môže ľudí spájať. Hlavní hrdinovi, Gus aHazel, sa stretnú na onkologickom oddelení, kde zisťujú, že choroba nie je to jediné, čo ich spája. Strach zmožnej blízkej smrti skrývajú iróniou asvojským štýlom humoru. Tiež zdieľajú lásku ku knihám aksebe navzájom. To motivuje Gusa, aby pomohol Hazel stretnúť sa sjej obľúbeným autorom, od ktorého očakáva záver príbehu. Ten však nie je tým, koho túžili obaja stretnúť.


Fenomenálny Leonardo DiCaprio: Ekoaktivista milujúci filmové plagáty


18.10 HBO2: Veľký Gatsby

Veľkolepý film vytvorený na motívy knihy Scotta Fitzgeralda, sleduje príbeh Nicka Carrawaya, ktorý prichádza vroku 1922 do New Yorku. Usadí sa blízko známeho, no málo viditeľného Jaya Gatsbyho. Ľudia ho poznajú ako toho, čo usporadúva tie obrovské večierky, na ktorých účasť sa rovná nezabudnuteľnému zážitku. Vsnímke, samozrejme, nechýba milostný trojuholník ( nie jeden). Jednoznačne sa oplatí, pozrieť si príbeh veľkého Gatsbyho, ak už kvôli ničomu inému, tak pre krásne kostýmy askvelú atmosféru, ktoré vás do seba vtiahnu.

Streda20.00 Film+ : Kráľova reč

Ako by sa mohol stať kráľom niekto, kto nedokáže prehovoriť kľuďom? No, jednoducho. Po smrti anglického panovníka Juraja V. sa na trón dostáva Bertie (Juraj VI.) vpodaní famózneho Colina Firtha. Rečová vada nového kráľa je známa, takže sa mu všetci posmievajú, čo mu na pokojnom živote asebadôvere nepridáva. Preto ho manželka zavedie kveľmi svojskému terapeutovi, ktorý by mu mal pomôcť. No dve tvrdohlavé povahy sa spolu tak jednoducho neznesú... Zmes komickým, ironických aj vážnych situácií spolu shviezdnym obsadením robia ztejto oscarovej snímky perfektné dielo, ktoré musíte vidieť.


Písali dejiny: Najlepšie filmy podľa historických osobností


Štvrtok13.50 HBO: Kráska azviera

Rozprávková klasika pretavená do filmovej podoby zaujme nielen tých najmenších. Milovníkov príbehov, kde vždy dobro aláska víťazia nad zlom anenávisťou, poteší najnovšie prevedenie Krásky azvieraťa. Ak knim patríte, nezabudnite si spríjemniť poobedie aschovať sa tak pred horúcim slnkom.

Viac o téme: Kráska a zvieraNa vine sú hviezdyVeľký GatsbyKráľova rečÚtek zo Sibíri
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu