Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

TV Tipy na víkend: Sean Penn v divočine, dinosaury v Jurskom Parku

Jurský park (1993) Zobraziť galériu (2)
Jurský park (1993) (Zdroj: telkáč, internet)

Pred nami je druhý júlový víkend a pokiaľ po dni strávenom pri bazéne, na kúpalisku či na inom mieste máte chuť na nejaký dobrý film, tak na výber máte hneď niekoľko zaujímavých snímkov. My vám doporučujeme tieto.

Piatok:

JOJ, 20:30, Jurský park

Dinosauri boli fascinujúce tvory a vedia to aj filmári. Jedným z režisérov, ktorý im vdýchol život a spravil z nich krvilačné beštie bol i Steven Spielberg, ktorého Jurský park je dodnes považovaný za jeden z najlepších filmov s dinosaurami, aké kedy vznikli. Film sa odohráva v súčasnosti a opisuje to, ako by to mohlo dopadnúť, keby sa človek rozhodol otvoriť si zábavný park s hlavnou atrakciou v podobe týchto prehistorických tvorov. Stačí totiž malá chyba či nešťastný zámer a z tých, ktorí sa hrali na pánov dinosaurov sa stanú ich obete.

Dvojka, 20:50, Útek do divočiny


Sean Penn, okrem toho, že je skvelým hercom, je aj brilantným režisérom, čoho dôkazom je aj jeho životopisná dobrodružná dáma Útek do Divočiny v hlavnej úlohe s talentovaným Emilom Hirschom. Ten pred nevyhnutnosťou začleniť sa do kolektívu, stať sa členom davu, uteká do divočiny, na Aljašku a počas svojej cesty spozná nielen množstvo zaujímavých ľudí, ale aj sám seba. V lone divočiny, v ktorej dúfa, že objaví slobodu i zmysel svojho života však nájde aj niečo iné.

Sobota:

Dajto, 20:15, Žandár zo Saint Tropez


Keď sa povie Louis de Funés, tak kdekomu príde na myseľ žandár Cruchot. V sobotu večer si budete mať možnosť opäť pripomenúť Funésovu životnú úlohu trochu nemotorného, ambiciózneho, no hlavne prísneho príslušníka zákona, ktorý sa z bohom zabudnutej horskej dedinky dostane do prímorského mesta Saint Tropez, kde bude dohliadať na dodržiavanie poriadku. A ten podľa onoho pomyselného kostolného poriadku rozhodne nebude nielen v meste, ale ani v jeho domácnosti.

Prečítajte si: De Funés by mal 100 rokov: Majster grimás to skúšal aj ako kožušník

Jednotka, 21:50, Truman Show


Napriek tomu, že od nakrútenia Truman Show uplynulo už sedemnásť rokov, je to film nadčasový. Dotýka sa totiž témy, ktorá je aktuálna i dnes – moc médii. Truman Burbank totiž až do svojich tridsiatich rokov netuší, že to, kde žije sú filmové ateliéry a on sám je hrdinom bizarnej reality šou, ktorá má obrovskú sledovanosť. Hoci Truman postupom času pochopí pravdu o tom, kým je a kde žije, nájsť odvahu opustiť tento bezpečný svet je ťažšie, než sa môže na prvý pohľad zdať.

Nedeľa:

Markíza, 20:30, Thor


Mocný vládca Asgardu Odin vyhostí svojho syna Thora a pošle ho do vyhnanstva na Zem. Odoberie mu jeho schopnosti a spraví z neho obyčajného, hoci stále trochu viac urasteného, muža. Thor sa zblíži so sympatickou vedkyňou Jane Fosterovou (Natalie Portmanová), no dvojici nie je dovolená byť dlho spolu, keďže Thorov brat Loki už spriada plány na ovládnutie Asgardu a to sa mu nepodarí, pokiaľ nebude Thor mŕtvy. A tak na Zem vyšle svojich nohsledov. Thor musí rýchlo objaviť svoju niekdajšiu moc.

Mohlo by vás zaujať: Vyzliekli sa ako profesionálky: Tieto striptízové scény sú poriadne horúce!

Prima, 20:15, Slečna zamilovaná


Sandra Bullocková už lietala vo vesmíre, bola v súťaži Miss a tentoraz sa predstaví ako stalkerka. Bezhlavo a beznádejne sa zamiluje do muža (hrá ho Bradley Cooper), ktorý však akosi nie je schopný a ochotný opätovať city trochu výstrednej Mary. A kým on cestuje kvôli práci po celých Spojených štátoch amerických, Mary ho nasleduje na každom kroku a pokúša sa ho presvedčiť o tom, že ona je tá pravá a pre neho ako stvorená.

Viac o téme: Steven SpielbergThorJim CarreyNatalie PortmanováSandra BullockováSean PennEmile HirschBradley Cooper Louis de Funés
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu