Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

TV Tipy: Víkend plný historických snímok a Oscarmi ocenených veľkofilmov

Kráľ Artuš
Kráľ Artuš (Zdroj: fanart.tv)

Najbližší víkend si televízie pre nás pripravili skutočne nabité programy. Dominujú najmä historické snímky, Oscarmi oceňované veľkofilmy, dobrodružné filmy a vybrali sme pre vás aj jednu komédiu. V každom prípade sa pripravte na filmy v hlavných úlohách so skvelými hercami.

Piatok - HBO, 20:00 Berlínske spiknutie

Vo filme pod režisérskou taktovkou Stevena Soderbergha sa predstaví herecká elita. George Clooney ako americký vojenský novinár, ktorý sa chystá vo vojnovom Berlíne napísať o mierovej konferencii v Postupimi. Jeho osobného vodiča si zahral Tobey Maguire, ktorý sa z osobných dôvodov chystá predať Rusom tajné informácie.

Piatok - Plus, 20:50 Stav ohrozenia

V americkej akčnej dráme z roku 1998 si úlohu šéfa protiteroristického oddelenia FBI zahral Denzel Washington. Tentoraz má za úlohu čeliť vlne teroru zo strany arabskej skupiny. Spočiatku sa mu nedarí a panika v meste narastá. Spolupracuje ale s agentkou CIA, Elise Kraftovou, ktorá mu prostredníctvom svojho blízkeho informátora môže pomôcť k zrušeniu výnimočného stavu.

Sobota - Film+, 19:55 Kráľová reč

Ocitáme sa na prahu 2. svetovej vojny. Kráľ George VI. sa nečakane dostáva na trón, no bojuje pritom s poruchou reči. Napokon sa stretáva s excentrickým logopédom Lionelom Loguom, ktorý má ale veľmi špecifické metódy. Hoci to spočiatku tak nevyzerá, napokon medzi oboma mužmi vzniká silné puto, vďaka ktorému je v správnom momente kráľ George pripravený predniesť zásadnú a inšpiratívnu reč.

Sobota - Prima Family, 20:15 Kráľ Artuš

Artušova družina sa vracia z posledného boja, aby ukončili svoju službu a mohli sa navždy vrátiť k rodinám. Sloboda je pre nich všetkým, no lojalita k svojmu vodcovi Artušovi je, zdá sa, ešte o čosi silnejšia, a tak sa napokon rozhodnú pridať sa k nemu v boji proti barbarskému Saskému kmeňu. Pre Artuša, Lancelota, Tristana, Gawaina, Galahada, Borsa a Dagoneta to bude skutočne posledný boj a bude ešte o niečo bolestivejší než ostatné.

Nedeľa - JOJ, 20:30 Pí a jeho život

V dobrodružnej dráme nominovanej v roku 2013 ma niekoľko Oscarov sa stretávame s hlavným hrdinom, chlapcom menom Pí, ktorý ako jediný prežije búrku na mori a zázrakom sa ocitne v člne. Pravdupovediac, nie je úplne jediný, kto katastrofu prežije. Jeho spoločníkmi na dobrodružnej ceste sa stávajú zebra, hyena, samica orangutana a... tiger bengálsky. A tak sa Pí musí stať zo dňa na deň mužom, aby dokázal konkurovať jednému z najväčších predátorov našej planéty.

Nedeľa - Prima Family, 20:15 Nočné rande

Prvá romantická komédia v našej ponuke je film z roku 2010 s názvom Nočné rande. Pokojné klasické manželstvo Claire a Phila sa zrazu mení na nebezpečný boj o proti skorumpovaným policajtom a bezcitným gangstrom. Po tom, ako sa jedno rande mení na nebezpečné dobrodružstvo plné vtipných momentov, už ich manželstvo nikdy nebude ako predtým...

Viac o téme: Pí a jeho životKráľ ArtušBerlínske spiknutieStav ohrozeniaKráľová rečNočné rande
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu