Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

TV TIPY na víkend: Zabavia vás staré klasiky i filmy o budúcnosti

Krstný otec
Krstný otec (Zdroj: Universal, Wanter Bros., 21th Century Fox)

Prichádzajúce chladné večery nás čoraz častejšie priťahujú k televíznym prijímačom, ale jediné, čo nás pri nich udrží, je kvalitná filmová ponuka. O takú sa aj tento víkend postará niekoľko televíznych kanálov, ktoré sľubujú dobrodružstvo, napätie, humor i kúsok romantiky.

Piatok, DAJTO 20:15 – Krstný otec II.

Pokračovanie megaúspešnej klasiky vhlavnej úlohe sAl Pacinom aRobertom De Nirom. Obrovský úspech prvého filmu zmafiánskeho prostredia bol hnacím motorom myšlienky onakrútení pokračovania. Duhý diel Krstného otca rozvíja dve dejové línie – ďalšie osudy nového krstného otca Michaela Corleoneho azačiatky mladého Vita Corleoneho vNew Yorku dvadsiatych rokov.

Piatok, NOVA 20:20 – Da Vinciho kód

Keď uznávaný newyorský profesor asymbológ Robert Langdon prichádza na miesto vraždy správcu Louvru astretáva sa smladou francúzskou pracovníčkou dešifrovacieho oddelenia Sophie Neveuovú, zdá sa, že ide oobyčajnú náhodu. Postupne však spoločne odkrývajú symboly azisťujú, že nielen vražda samotného správcu, ale iich stretnutie nebude celkom náhodné.

Sobota, PLUS 20:35 – Hitchcock

Anthony Hopkins si vo filme Hitchcock zahral jedného znajvplyvnejších filmárov minulého storočia. Dej sa odohráva vobdobí, kedy režisér natáča svoj nový film, ktorý určí jeho ďalšiu budúcnosť vo filmovom priemysle. Film sa nakoniec stane legendou, ale čo zdrodeniu fenoménu snázvom Psycho skutočne predchádzalo? Film obsahuje biografické prvky.

Sobota, HBO 2 20:05 – Storočný starček, ktorý vyliezol zokna azmizol

Mimoriadne úspešná knižná verzia švédskeho autora sa stala predlohou ksfilmovaniu úsmevného príbehu storočného Allana Karlssona. Hoci sa dožíva úctyhodných 100 rokov, ani zďaleka ešte nepomýšľa na smrť, práve naopak. Rozhodne sa pre útek zdomova dôchodcov ana svojej ceste zažíva neuveriteľné aobčas išialené situácie.

Nedeľa, NOVA CINEMA 20:00 – Dannyho jedenástka

Danny sa živí krádežami, no od ostatných prvoplánových zlodejov oplýva nielen eleganciou, nadpriemernou inteligenciou amimoriadnymi schopnosťami. Navyše sa od nich líši ineprestajnou túžbou po vzrušení , pre ktoré si tentoraz vyberá ako svoj ďalšie objekty rovno tri kasína. Tie zhodou okolností patria Terrymu Benedictovi, ktorý žije sDannyho bývalou ženou Tess. Alebo žeby predsa len nešlo otakúzhodu náhod, ako sa na prvý pohľad zdá...?

Nedeľa, COOL 20:00 – Deň, keď sa zastavila Zem

Film Deň, keď sa zastavila Zem zobrazuje príbeh mimozemšťana Klaatua, ktorý má na našej planéte jediné poslanie – zastaviť organizovanú sebadeštrukciu. Jeho úlohou je docieliť svoj zámer nech to stojí čokoľvek. Otázkou však je, či ľudstvo oKlaatuovu pomoc stojí.

Viac o téme: Krstný otecDannyho jedenástkaDa Vinciho kódHitchcockStoročný starček ktorý vyliezol z okna a zmizolDeň keď sa zastavila Zem
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu