Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

TV Tipy: Filmový víkend v podaní hollywoodskej špičky

Vykúpenie z väznice Shawshank
Vykúpenie z väznice Shawshank (Zdroj: http://theoutsidersreport.com)

Každý víkend pre vás vyberáme niekoľko zaujímavých snímok z bohatej ponuky filmov rôznych žánrov. Ani tentoraz tomu nie je inak, a tak vám ponúkame komédiu, fantasy, biografickú drámu i akčný triler, v ktorých sa predstaví herecká špička v podobe Meg Ryan, Jeremy Ironsa, Emmy Thompson, Meryl Streep, Toma Cruisa, Jacka Nicholsona, Demi Moore, Morgana Freemana, Georga Clooneyho, Brada Pitta, Matta Damona či Al Pacina.

Piatok, Doma 21:30 - Ženy

Mary, Sylvia, Edie a Alex sú najlepšie kamarátky. Každá odlišná, no zároveň všetky natoľko podobné, aby tvorili silnú kamarátsku štvorku. Teda až do chvíle, keď sa Mary dozvedá, že jej život nie je ani zďaleka taký, ako dúfala. Zrazu sa jej rozpadá takmer všetko, čo dovtedy poznala, a tak sa vydáva na cestu sebaľútosti. Tu ale stretáva triezvo zmýšľajúcu Miller, ktorá sa pre Mary stáva inšpiráciou. Keď sa teda Mary vracia späť do New Yorku, začína svoj starý život dávať dohromady, tentoraz ale s vedomím, čo a kto je v jej živote najdôležitejší. Hrajú: Meg Ryan, Eva Mendes, Debra Messing, Candice Bergen a Tilly Scott Pedersen a ďalší.

Piatok, Nova Cinema 20:00 - Nádherné bytosti

Ethan je obyčajný chlapec, ktorý po smrti svojej matky prichádza aj o otca, ktorý všetku svoju pozornosť zameriava na žiaľ a o svojho syna stráca záujem. Lena je záhadná a krásna dievčina, ktorá žije v rodine, ktorej každý člen skrýva isté tajomstvo. Lena má totiž nadprirodzené schopnosti, s ktorými len ťažko dokáže viesť obyčajný život. Cit, akým je láska, je teda pre ňu jednou z najťažších skúšok, no Ethan rozhodne nie je z tých, ktorí sa ľahko nechajú odradiť a vôbec sa nemieni vzdať. Hrajú: Jeremy Irons, Emmy Rossun, Emma Thompson a ďalší.

Sobota, ČT 2 20:00 - Železná Lady

Prvou vplyvnou političkou na britskom ministerskom kresle bola nezabudnuteľná Margaret Thatcherová, ktorá počas svojho jedenásťročného pôsobenia dokázala, že vysoká politika nie je len výsadou mužov. Jej všestrannosť a najmä nekompromisný postoj k politickému, ale i osobnému životu, sa stali predlohou k filmovému spracovaniu. Snímka dostala výstižný názov Železná Lady, čo bolo zároveň neformálne oslovenie prvej premiérky Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska. Hrajú: Meryl Streep, Jim Broadbent, Iain Glen, Richard E. Grant.

Sobota, Fanda 20:20 - Zopár správnych chlapov

Na americkej základni Guantanámo na Kube prišiel o život americký vojak. Z jeho vraždy sú obvinení dvaja jeho kolegovia. V ich vinu veria takmer všetci, vrátane prideleného obhajcu - poručíka Daniela Kaffeeho, ktorý sa stal známy najmä vďaka úspešným mimosúdnym vyrovnaniam. Jediný, kto mladíkom verí, je kapitánka JoAnne Gallowayová , ktorej na celom prípade od začiatku niečo nesedí. Tak sa poručík Kaffee rozhodne podstúpiť riziko a očistiť mená oboch podozrivých vojakov. Najskôr však musí získať potrebné dôkazy a predovšetkým sa otvorene postaviť tvrdému a skúsenému veliteľovi základne na Kube. Hrajú: Tom Cruise, Jack Nicholson, Demi Moore, Kevin Bacon, Kiefer Sutherland, Kevin Pollak.

Nedeľa, Plus 20:35 - Vykúpenie z väznice Shawshank

Úspešný mladík Andy sa ocitne vo väzení po tom, čo ho na doživotie odsúdia za vraždu manželky a jej milenca. Vo väzení sa z neho čoskoro stáva pominentný väzeň, keďže jeho daňové poradenstvo využíva na svoje finančné machinácie samotný riaditeľ väznice Norton. Andy sa neskôr od spoluväzňa dozvedá, že v inej väznici sedí praví vrah jeho manželky, a tak sa rozhodne svoj proces obnoviť, čo mu však nechce Norton dovoliť. Bojí sa totiž, že Andy na slobode jeho kšefty prezradí. Ocitá sa tak na dne, no nie je ani taký hlúpy, ani bezmocný, ako si Norton myslí... Hrajú: Morgan Freeman, Tim Robbins, Bob Gunton, William Sadler.

Nedeľa, Nova Cinema 20:00 - Dannyho trinástka

Reubena Tishkoffa zrádza spolumajiteľ hotela v Las Vegas Willy Banks, ktorý ho pripraví nielen o podiel, ale i všetkých práv. Reuben sa teda ocitá s infarktom v nemocnici. Pomôcť mu chce ale starý kamarát Danny Ocean, ktorý spočiatku narazí na Banksov tvrdý odpor. Po niekoľkých mesiacoch sa ale Danny stretáva so svojimi parťákmi, aby vymysleli ďalší geniálny plán. Tentoraz mu na pomoc prichádza aj bývalý nepriateľ, Terry Benedict, ktorý je odhodlaný pripojiť sa k plánu ako pripraviť Banksa o všetko. Hrajú: George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Al Pacino.

Viac o téme: Vykúpenie z väznice ShawshankŽenyNádherné bytostiŽelezná LadyZopár správnych chlapovDannyho trinástka
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu