Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Víkendové TV Tipy: Pred nádielkou vianočných rozprávok si užite ešte trochu vzrušenia a akcie

Exodus: Bohovia a králi
Exodus: Bohovia a králi (Zdroj: moviepilot.com)

Vianočné sviatky sa pomaly ale isto blížia a televízie nám už teraz dávkujú sviatočné klasiky, ktoré na obrazovkách nesmú chýbať. Stále sa však nájdu i akčné, dobrodružné, či historické snímky, ktoré uspokoja tých, ktorí z rozprávok už dávno vyrástli.

Piatok, JOJ 20:35, Čarodejníkov učeň

V hlavných úlohách sa predstaví Nicolas Cage a Monica Bellucci. Balthazar Blake ako čarodejnícky učeň už viac nedokáže sám ochraňovať mesto pred Maximom Horvathom. Tak si vyhľadá pomoc, ktorou má byť Dave Stutler, ktorý sa na prvý pohľad môže zdať tou najhoršou možnou voľbou. Po prvotnom odmietaní ho Balthazar v rýchlosti zasvetí do základov umenia mágie, aby sa spoločne mohli postaviť najzákernejšiemu čarodejníkovi vôbec. Dave tak musí preukázať svoju odvahu a schopnosti, o ktorých pred pár dňami ani len netušil...

Piatok, DAJTO 22:15, Krvavá vojna: Hatfieldovci a McCoyovci

Vo trojdielnej minisérii, v ktorom si hlavné úlohy zahrali Kevin Costner a Bill Paxton, sa mieša tematika divokého západu, vojny, pomsty, romantiky aj odvahy. Film bol inšpirovaný skutočným príbehom o spore dvoch znepriatelených amerických rodín, ktorý prerástol až v konflikt obrovských rozmerov. Anse Hatfield a Randall McCoy sa vracajú z vojny domov. Neustále hádky, nedorozumenie a napätie však prerastá do vojny medzi Kentucky a Západnou Virgíniou, v ktorých obe rodiny bývajú.


Mohlo by vás zaujímať:Herecká legenda oslavuje: Costner tancoval s vlkmi a zbíjal bohatých


Sobota, HBO 21:30, Exodus: Bohovia a králi

V dobrodružnej dráme z roku 2014 si Christian Bale zahral Mojžiša, ktorý sa dostane do nemilosti Ramsesa po tom, čo sa mu zjaví Boh a poverí ho neľahkou úlohou. Mojžiš má totiž svoj ľuď vyslobodiť a priviezť ho do zasľúbenej zeme. Cestou k domovu ho však zastihne desať egyptských rán, ktoré však nie sú pre Mojžiša a jeho ľud jedinou prekážkou. Ešte stále je tu totiž Ramses...

Sobota, Nova 20:20, Vesničko má středisková

Kultový film Jiřího Menzela a Zdeňka Svěráka je plný česko-slovenských hviezd, klasickej ľudovej zábavy a komických príhod, ktoré bavia Čechov a Slovákov už neuveriteľných tridsať rokov. V hlavných úlohách sa predstavia Marián Labuda, Libuše Šafránková, Jan Hartl, Rudolf Hrušínský a mnoho iných.


Mohlo by vás zaujímať:Slovenské filmy: Kvalitné klenoty aj druhotriedne snímky


Nedeľa, HBO 2 20:05, Klub poslednej nádeje

Oscarový film z roku 2013, v ktorom si zahrali Matthew McConaughey, Jared Leto a Jennifer Garner. Ron Woodroof sa dozvedá, že má AIDS a keďže medicína ešte nedosahuje v tomto smere úspechy, lekári ho pošlú domov zomrieť. Ron sa však odmieta zmieriť s osudom a rozhodne sa pre boj o svoj život. To však znamená, že musí nájsť alternatívny spôsob liečby, a tak z Mexika začne pašovať lieky, ktoré môžu zachrániť nielen jeho život, ale i mnohé iné.

Nedeľa, JOJ 20:35, Sám doma

Príbeh malého Kevina McCallistera, ktorého celá rodina zabudne na Vianoce samého doma, sa už dávno stal symbolom slovenských televíznych Vianoc. Prežije len vďaka neuveriteľnej odvahe a najmä fantázii, vďaka ktorej sa mu podarí nielen prežiť Vianoce osamote, ale i ustrážiť dom pred nebezpečnými zlodejmi.

Viac o téme: Vesničko má střediskováSám domaKlub poslednej nádejeČarodejníkov učeňKrvavá vojna: Hatfieldovci a McCoyovciExodus: Bohovia a králi
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu