Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

TV Tipy: Sviatočné dni strávite v znamení klasiky, humoru a lásky

Sám doma 2: Stratený v New Yorku Zobraziť galériu (2)
Sám doma 2: Stratený v New Yorku (Zdroj: internet)

Vianočné sviatky sú už tradične venované bohatej nádielke klasických i menej klasických rozprávok, romantických príbehov a rodinných komédii, ktoré si – ako inak – môžeme užiť i tieto sviatky. Vybrali sme pre vás prehľad tých najlepších, ktoré si ani tento rok nesmiete nechať ujsť.

Streda, Jednotka 13:25, Jazerná kráľovná

Filmová rozprávka vnemecko-českej koprodukcii zroku 1998. Princezná Odetta je spolu d ďalšími šiestimi princeznami uväznená zlou Jazernou kráľovnou. Dievčina musí za trest dňom inocou počítať perly, ktoré nazbierajú unesené deti. Odettu sa rozhodne zachrániť odvážny princ Viktor, na ktorého otec nalieha, aby sa oženil zJazernou kráľovnou. Kvôli láske je Viktor ochotný ísť až na dno zradného jazera.

Streda, Markíza 21:50, Pelíšky

Kultový film Jana Hřebejka zroku 1999 rozpráva oparalelných životných osudoch troch generáciímužov ažien vobdobí sedemdesiatych rokov. Ide odve rodiny, ktorých otcovia vyrástli vstriktnom režime, ktorý sa snažia presadiť ivo svojich rodinách. Ich deti ale majú vlastnú hlavu. Vhlavných úlohách sa predstavia Bolek Polívka, Miroslav Donutil, Eva Holubová či Stella Zázvorková.

Streda, JOJ 20:35, Sám doma 2: Stratený vNew Yorku

Blížia sa Vianoce a Kevin sa znovu dostáva do situácie, vktorej bude musieť prežiť najkrajšie sviatky roka bez svojich najbližších, tentoraz však vNew Yorku. Spočiatku sa mu to zdá ako veľmi výhodnásituácia, najmä po tom, čo sa pohádal so svojím bratom aostatnými členmi rodiny. Keď však znova narazí na prostoduchých zlodejov, Marva aHarryho, uvedomí si, že spoločnosť rodiny je práve to, čo mu naozaj chýba.

Streda, Nova 20:20, Ostatočnom kováčovi

Námet dobrodružnej rozprávky má na svedomí Božena Němcová. Hlavným hrdinom príbehu je statočný mladý kováč Mikeš, ktorý sa, podobne ako jeho otec, rozhodne vydať do sveta na skusy. Cestou sa stretáva smlynárskym pomocníkom Matejom adrevorubačom Ondrom. Keďže sa dopočujú, že sa stratili tri kráľovské dcéry, rozhodnú sa ich hľadať. Dve znich sa impodarí objaviť, no nájsť tretiu, najkrajšiu, nebude také jednoduché...

Štvrtok, Jednotka 10:40, Orest zrodu čarodejníkov

Slovenská rozprávka zdielne režiséra Braňa Mišíka zroku 2010. Mladý čarodejnícky učeň Orest sa stretáva sRadenou, ktorú jej otec, kráľ Filip, nevedomky po prehratom boji sľúbil čarodejnici Fate. Na ceste za čarodejnicou, od ktorej chce získať späť život pre svoju milú, Radenu, ho však čaká ešte mnoho strastí, prekážok a útrap.

Štvrtok, Markíza 17:00, Perinbaba

V najúspešnejšom filme Juraja Jakubiska zroku 1985 si zahrali Giulietta Masina, Tobias Hoesl, Pavol Mikulík, iSoňa Valentová. Odvážny Jakub sa dostáva do rodiny krásnej Alžbetky, do ktorej sa zaľúbi achce ju za ženu. Zuby si však naňho brúsi irichtárova nevlastná dcéra Dora, ktorej spolu smatkou ide len openiaze abohatý život. Jakubovi ale splánmi zlej richtárovej ženy iDory pomáha dobrosrdečná Perinbabka.

Štvrtok, Markíza 19:00, Tri oriešky pre Popolušku

Naša najsilnejšia televízia už tradične venuje hlavný vysielací čas Štedrého dňa kultovej Popoluške, ktorej knaplneniu jej osudu musia dopomôcť tri oriešky. Klasický príbeh boja dobra so zlom aneprávosťou, kde sirota Popoluška bojuje osvoju lásku ašťastie smacochou anevlastnou sestrou Dorou. Krásnu, ale chudobnú Popolušku nečakajú vkúzelných orieškoch len plesové šaty, ale ilovecká kamizola ašaty, vktorých sa má za bohatého aodvážneho princa vydať.

Štvrtok, JOJ 18:40, Hľadá sa Nemo

Napriek výslovnému zákazu prehnane starostlivého otca sa Nemo vydáva do hlbokej vody, aby kamarátom dokázal svoju odvahu. Čo však čert nechcel, Nema chytí športový potápač, atak sa dostáva do akváriavzubnej ambulancii vSydney. Jeho ustráchaný otec sa vydáva na cestu do šíreho oceána scieľom zachrániť svojho malého syna. Cestou však stretáva Dory, modrú korálovú rybku, ktorá trpí stratou krátkodobej pamäti, atak si sňou na tejto ceste užije naozaj zaujímavé chvíle.

Piatok, Markíza 9:40, Kráľ Drozdia brada

Klasická rozprávka zroku 1984 včesko-nemeckej koprodukcii vznikla na motívy príbehu bratov Grimmovcov. Keď mladý kráľ Michal dozvedá obezcitnej princeznej Anny, dcére kráľa Matúša, rozhodne sa jej zatrpknuté srdce obmäkčiť. Odíde za ňou do zeme jej otca, no pyšná dievčina ho odmieta stým, že si radšej vezme žobráka než jeho. Tak sa aj stane, ana druhý deň je na príkaz svojho otca princezná nútená odísť sprvým žobrákom, ktorý oňu prejaví záujem. Ide však len olekciu, ktorú jej prichystal sám kráľ Michal, aby obmäkčil princeznino zatrpknuté srdce.

Kráľ Drozdia brada
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: vokrug.tv)

Piatok, Markíza 20:30, Snehulienka alovec

Zabudnite na klasický príbeh krásnej Snehulienky asiedmich trpaslíkov, ktorí jej pomáhajú prežiť vlese, do ktorého sa schovala pred zlou macochou. Vtomto príbehu si krehká Snehulienka neváha obliecť brnenie abojovať proti zlej macoche smečom vruke. Tá chce však vidieť svoju nevlastnú dcéru mŕtvu, atak za ňou do Temného lesa posiela lovca, ktorý sa má uistiť, že Snehulienka už nežije. Jeho úlohu mu komplikuje nielen odvážna abojovná dievčina, statočný princ, ktorú má pre ňu od detstva slabosť, ale isedem trpaslíkov, ktorí vedia dobre narábať so sekerou aokrem Snehulienkinho života chcú zachrániť iTemný les.

Piatok, Nova 20:20, Sčerty nejsou žerty

Zlomyseľnej achamtivej Dorote sa darí napĺňať plán, ako pripraviť starého apoctivého mlynára Máchu ojeho mlyn. Dorota sa totiž zaňho vydá autancuje ho na smrť. Ojej zločinoch sa dozvedajú ivpekle, atak Lucifer na Zem posiela neskúseného čerta Janeka, aby Dorotu doviedol rovno do pekla. Táto úloha všakvôbec nie je taká jednoduchá, ako by sa mohlo zdať.

Piatok, Jednotka 20:25, Johankino Tajomstvo

Pri narodení dieťatko dostáva od troch sudičiek dary, ktoré predurčujú jeho život. Jedna ho obdarí výnimočnými vlastnosťami, druhá mu postaví do cesty mnohé prekážky atretia mu poradí, ako napriek všetkému môže vživote nájsť svoje šťastie. Predstavte si ale čo sa stane, ak posledná znich nestihne svoju úlohu splniť? Láskavá amúdra Johanka bude osvoje šťastie alásku musieť bojovať aj napriek tomu, že do vienka nedostala to, čo jej cestu ktýmto dvom darom malo uľahčiť...

Sobota, Jednotka 12:55, Láska na vlásku

Slovenská rozprávka zroku 2014, ktorú napísala izrežírovala Mariana Čengelová-Solčanská. Princa Mateja otec núti zasnúbiť sa sprinceznou Beatrix, ktorú však nemiluje. Keďže nie je ochotný splniť otcov príkaz, využije stretnutie sTomášom, tulákom, ktorý je jeho dvojníkom adohodne sa sním, že si aspoň na jeden deň vymenia svoje „životy“. Keď však Mateja neprávom obvinia zkrádeže auväznia, Tomáš sa snaží presvedčiť kráľa, že nie je jeho synom. Nikto mu však neverí, atak obaja chlapci musia zostať vo svete, ktorý doposiaľ nepoznali...

Sobota, Plus 20:30, Sám doma

Kto by nepoznal Kevina McCallistera, ktorý na Vianoce ostáva doma sám, zatiaľ čo zvyšok jeho rodine sedí vlietadle smer Paríž? Kevinmá sotva desať rokov, no vyzerá to tak, že spanikou si vôbec nepotykal. Práve naopak, konečne si doma môže robiť to, čo sa mu zachce. Jeho úlohou však bude nielen prežiť sviatky bez ujmy na zdraví, ale iochrániť dom pred nešikovnými zlodejmi, ktorí sa rozhodli využiť sviatočnú dovolenku McCallisterovcov aprísť tak ľahko kslušnému balíku peňazí.

Sobota, HBO 20:00, Dokonalý svedok s.r.o

Kevin Hart, Josh Gad, Kaley Cuoco aJorge Garcia – tak znie časť hereckého obsadenia výbornej komédie ztohto roka. Dougovi Harrisovi sa plní sen, ide si totiž vziať za manželku ženu svojich snov. Sfaktom, že zatiaľ nemá vhodného svedka, sa však svojej nastávajúcej nemieni priznať. Radšejsi vyhľadá Jimmyho Callahana, šéfaspoločnosti, ktorá poskytuje prvotriedny servis pre zúfalých pánov vpodobnej situácii. Zostaví tak skupinku mužov, ktorí musia svadobných hostí presvedčiť, že sú Dougovi najlepší kamaráti.

Sobota, Markíza 22:45, Chceš ma, chcem ťa

Vo výbornej romantickej komédii zroku 2009 si zahrali Katherine Heigl aGerard Butler. Kým Mike Chadway je cinický pragmatik strochu drsným zmyslom pre humor, Abby Richter je beznádejná romantička, ktorej jediným snom je nájsť dokonalého muža. Títo dvaja sa zduše nenávidia, no terazmusia spolupracovať. Hoci sa Mike snaží Abby dokázať, že ideálny muž neexistuje, Abby jedného takého spoznáva. Atak sa Mike ponúkne, že jej poradí, ako ho neodplašiť. Podarí sa obom získať to, po čom túžia najviac?

Viac o téme: Láska na vláskuSám domaPelíškyHľadá sa NemoTri oriešky pre PopoluškuPerinbabaSnehulienka a lovecDoba ľadová: Zem v pohybeS čerty nejsou žertyO statočnom kováčoviSám doma 2: Stratený v New YorkuDokonalý svedok s.r.oChceš ma chcem ťaKráľ Drozdia bradaOrest z rodu čarodejníkovJazerná kráľovná
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu