Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

TV tipy: Vystrašia vás Čeľuste, zabavia Frajeri vo Vegas a uchváti Počiatok

Počiatok Zobraziť galériu (3)
Počiatok

Tri komédie a tri filmy s vážnym dejom. To vám ponúkame v dnešných TV Tipoch na začiatok prvého januárového pracovného týždňa.

Poniektorí možno ešte dovolenkujete, iní začínate opäť zarezávať v práci. Pokiaľ patríte do ktorejkoľvek zo skupín, jedno máte spoločné – televízny program. Úvod nového týždňa je prešpikovaný kvalitnými titulmi, z ktorých nebude ľahké si vybrať. My sme sa vám rozhodli doporučiť týchto šesť snímkov. Každý z nich má svoju kvalitu a každý je o niečom inom.

Pondelok:

20:30, Markíza: Frajeri vo Vegas

V Las Vegas môže byť každý frajerom. Už to nie je Vegas šesťdesiatych rokov, ale stále má svoje čaro. Štvorica starnúcich priateľov sa rozhodne osláviť rozlúčku so slobodou v meste hriechu. Všetci majú svoje roky, šedivé vlasy a svoje boľavé miesta a trápenia. Ani to však nezabráni štvorlístku priateľov v tom, aby si mesto hriechu opäť podmanili. Režisér kultových Kokosov na snehu Jon Turteltaub prináša hviezdne obsadenú (Robert De Niro, Michael Douglas, Morgan Freeman, Kevin Kline) komédiu o tom, že vek je len číslo.

22:05, Jednotka: Kondomédia

Zdá sa, že život Francoisa Pignona už nemôže byť horší – žena ho opustila, syn s ním nehovorí, priateľov nemá a navyše ho práve vyhodili z práce. Pred samovraždou, ktorú zamýšľa spáchať ho však zachráni psychológ, ktorý mu poradí trik, ako sa vyhnúť výpovedi – stať sa homosexuálom. Tých predsa kvôli ich orientácii nemôžu len tak vyhodiť. To, čo sa spočiatku zdalo ako jednoduchý nápad, sa však rýchlo začína komplikovať. Meno Francois Pignon bude rýchlo poznať celé Francúzsko.

Utorok:

20:10, Dvojka: Blízko od seba

Meno Tracy Letts je v Spojených štátoch asi také známe ako William Shakespeare. Podľa oceňovanej Lettsovej hry nakrútil v roku 2013 režisér Dokonalého šéfa John Wells drámu o rodinnom stretnutí pri príležitosti úmrtia manžela, otca a priateľa Beverlyho Westona. Počas niekoľkých dní vyplávajú na povrch všetky traumy a utajené pravdy, ktoré rodinu môžu spojiť alebo ešte viac rozdeliť. Film si vyslúžil dve nominácie na Oscara, získali ich Meryl Streepová a Julia Robertsová. Tie vo filme dopĺňajú Benedict Cumberbatch, Ewan McGregor, Juliette Lewisová, Abigail Breslinová či Chris Cooper.

Čítajte ďalej: 40 rokov v prvej lige: Premeny a herecké míľniky božskej Meryl Streep

20:15, Prima: Jáchyme, hoď ho do stroje

Len málokto azda nevidel aspoň jeden film z dielne československého majstra Oldřicha Lipského. „Marečku, podejte mi pero!“, Adela ešte nevečerala či Traja veteráni, to je len zopár z diel génia českej komediálnej školy. Pokiaľ jeho filmy poznáte, tak vám titul Jáchyme, hoď ho do stroje nie je určite neznámy. Možno si pamätáte niektoré z mnohých legendárnych scén či dokonca celých replík, na ktoré je tento film bohatý.

Streda:

20:15, Dajto: Počiatok

Pokiaľ hľadáte inteligentné sci-fi, siahnite po Počiatku. Christopher Nolan, muž, ktorý vzkriesil Batmana a má na svedomí aj Interstellar, priniesol pred piatimi rokmi jeden z najfascinujúcejších počinov v poslednom desaťročí, ktorého názov je zároveň otázkou – kde je počiatok skutočnosti a kde je jej koniec? Počiatok Christophera Nolana je omamný, uchvacujúci, dráždivý a vo svojej podstate nesmierne zložitý, hoci rovnako i úplne jednoduchý. Je to film, ktorý sa stal právom kultom.

22:20, Nova: Čeľuste

Keď už sme pri tých kultoch, podobný štatút majú aj Spielbergove Čeluste, ktoré zo žralokov spravili najobávanejších predátorov vo zvieracej ríši. Azda máloktorý divák tohto filmu nezačal mať pred týmito podmorskými tvormi oveľa väčší rešpekt. Čeľuste si i neuveriteľných štyridsať rokov po nakrútení uchovávajú svoju jedinečnú atmosféru, o čom sa budete môcť presvedčiť i v stredu večer.

Prečítajte si tiež: Slávne Čeľuste spustili krvavú pomstu: Svoj čin oľutoval iautor knižnej predlohy

Viac o téme: Leonardo DiCaprioMorgan FreemanPočiatokMeryl StreepováČeľusteFrajeri vo VegasKondomédiaBlízko od sebaJulia Robertsová
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu