Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Víkendové TV Tipy: Spríjemnite si večery oscarovými hitmi!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA)

Sťažujete na sa na to, že v televízií nedávajú nič dobré? Trikrát večer na vás čaká porcia kvalitných filmov, ktoré ocenila aj samotná Akadémia!

Predposledný januárový víkend sa v programe televíznych staníc objaví viacero zaujímavých snímok. Pokiaľ tieto večery trávite doma, určite oceníte šesť filmových tipov, ktoré spája jedno. Oscara alebo získali, alebo boli naň aspoň nominované. Existuje väčšie uznanie kvality?

Piatok:

20:35, JOJ PLUS: Nebezpečná rýchlosť

V Nebezpečnej rýchlosti bude hrať hlavnú úlohu, ako inak, rýchlosť. Pokiaľ totiž autobus spomalí pod päťdesiat kilometrov za hodinu, v jeho útrobách exploduje bomba. V náročnej situácii sa ku volantu dostane mladá Annie (Sandra Bullocková), ktorej budú asistovať losangeleskí policajti v podaní Keanu Reevesa a Jeffa Danielsa. Film Nebezpečná rýchlosť získal dva Oscary z celkovo troch nominácií.

20:15, Dajto: Vojna svetov

Na motívy známej knihy H. G. Wellsa nakrútil Steven Spielberg v roku 2005 science-fiction v hlavnej úlohe s Tomom Cruisom Vojna svetov. Film, ktorý sleduje súboj ľudstva proti mimozemskej invázií, si v roku 2006 vyslúžil tri oscarové nominácie vrátane tej za vizuálne efekty. Pán Mission Impossible Tom Cruise sa tu predstaví v úlohe otca, ktorého ambíciou bude ochrániť svoju rodinu doslova pred chápadlami votrelcov z vesmíru.

Mohlo by vás zaujať: Z hollywoodskych platov sa vám zatočí hlava

Sobota:

ČT2, 20:00: Goldfinger

Jeden z najlepších Bondov. Aj tak sa označuje ďalšia „bondovka“ s názvom Goldfinger, v ktorej sa v úlohe neohrozeného agenta 007 predstaví Sean Connery. Tomu bude tentoraz stáť v ceste démonický Auric Goldfinger, ktorý nemá vo zvyku prehrávať. Zlato nemal Goldfinger len vo svojom názve – film totiž získal i jednu Zlatú sošku Oscara a to za zvukové efekty.

Prečítajte si tiež: Poriadne sexi Bond girls: Toto sú naj ženy, ktoré opantali agenta 007

JOJ, 20:35: Bojovník: Brat proti bratovi

V Bojovníkovi režiséra Gavina O´Connora (Hokejový zázrak, Česť a sláva) sa proti sebe postavia dvaja bratia, ktorých životné cesty sa pred časom rozišli. Kým jeden vstúpil do armády, z druhého sa stal učiteľ. Teraz sa však obaja zúčastnia turnaja, v ktorom na víťaza čaká päť miliónov amerických dolárov. Film Bojovník: Brat proti bratovi priniesol Oscarovú nomináciu veteránovi Nickovi Noltemu, ktorý stvárnil otca bratov.

Nedeľa:

ČT2, 21:40: Čierny dážď

Čo spája Ridleyho Scotta a Michaela Douglasa? Čierny dážď. Prvý tento film režíroval a druhý v ňom hral. Film s dvomi nomináciami na Oscara (vo zvukových kategóriách) rozpráva o dvoch newyorských policajtoch, ktorísa v ďalekom Japonsku snažia dolapiť jedného z členov vplyvnej Yakuzy. A ako môžete očakávať, nebude to jednoduchá úloha.

Markíza, 22:35: Temný rytier

Vrcholom víkendového televízneho programu bude Temný rytier Christophera Nolana, teda film, za ktorý získal Heath Ledger posmrtného Oscara. Druhého získal film za zvukové efekty. V Temnom rytierovi sa Bruce Wayne ako Batman postaví svojmu najväčšiemu nepriateľovi, Jokerovi. Ten sa totiž Gotham pokúša premeniť na mesto, v ktorom slovné spojenie "bezpečne žiť" už nič neznamená.

Čítajte ďalej: Nolan si nevie predstaviť návrat k Batmanovi: Bolo to skvelé, ale...

Viac o téme: Tom CruiseTemný rytierJeff DanielsSandra BullockováNebezpečná rýchlosťČierny dážďGoldfingerBojovník: Brat proti bratoviVojna svetov
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu