Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

TV Tipy na úvod týždňa: Milovníci skutočných príbehov si prídu na svoje

Z filmu Kráľovná Alžbeta: Zlatý vek
Z filmu Kráľovná Alžbeta: Zlatý vek (Zdroj: http://www.ernieputto.de)

Máte radi filmy inšpirované skutočnou udalosťou či snímky, ktoré sa venujú životu známych politických postáv, panovníkov či talentovaných umelcov? V tom prípade sa máte tento týždeň na čo tešiť. Určite si nenechajte ujsť drámu o živote zakladateľa FBI či odvážnej kráľovnej Alžbete ako aj mnohé ďalšie.

Pondelok 20.25 Jednotka: Alžbeta

Historická dráma ojednej znajznámejších osobností svetovej politiky. Kráľovná Alžbeta vpodaní Cate Blanchett sa dostane na trón veľmi mladá v čase, kedy Anglicko ohrozujú nielen vonkajší, ale aj vnútorní nepriatelia. Preto sa musí stať rafinovanou panovníčkou aspoliehať sa len na seba. Ato aj napriek výčitkám, že si nenašla manžela.


Filmové životy legiend: Kto zahral historické osobnosti najlepšie?


20.15 Dajto: Nákaza

Závratnou rýchlosťou sa šíriaci smrteľný vírus nie je jediným problémom. Zatiaľ čo sa lekári usilujú nájsť účinný liek, treba sa vysporiadať aj sobrovskou panikou, ktorá úplne ľudí pohlcuje. Stačilo len, aby niekto povedal, že verejnosť nedostáva pravdivé informácie. Môžete sa tešiť na napätie a zvučné mená ako Jude Law, Kate Winslet, Matt Damon či Gwyneth Paltrow.


Internet šalie, vtipy, narážky, priania: DiCapriov prvý Oscar láme rekordy!


Utorok21.00 Filmbox: Ranvej

Núdzové pristátie vroku 1983 privedie juhoamerického pilota neďaleko Mallow. Nemá sa však odtiaľ ako dostať domov. Na naliehanie malej polosiroty Paca sa rozhodnú obyvatelia dedinky vybudovať provizórnu dráhu apomôcť mu tak vrátiť sa kjeho najbližším. Snímka je inšpirovaná skutočným príbehom pilota.

22.10 Nova Cinema: J. Edgar

Leonardo Dicaprio sa konečne dočkal Oscara avy si ho môžete pozrieť vsnímke, ktorá vznikla pred pár rokmi. Predstaví sa vpostave J. Edgara Hoovera, ktorému sú pripisované zásluhy za vznik FBI. Už ako 24-ročného ho minister spravodlivosti poveril vedením novovzniknutého úradu pre vyšetrovanie. Táto sympatická životopisná dráma rozhodne stojí za pozretie.


Zábudlivá rybka v kinách už onedlho: Pozrite si prvý trailer snímky Hľadá sa Dory


Streda 17.40 HBO2: SpongeBob vo filme: Hubka na suchu

Hoci sú jarné prázdniny už za nami, školáci či škôlkari sa zabavia pri obľúbenom SpongeBobovi. Tentoraz však nejde okrátke príbehy, ale oporiadne dlhé dobrodružstvo. Záchrana tajného receptu na výrobu „Krabsových hambáčov“ je dôležitá misia, ktorú detskí obľúbenci nemôžu pokaziť. Preto sa pokúsia aj vrátiť včase...

Štvrtok 20.20 ČT ART: Molière

Známy dramatik Molière je neveľmi úspešným divadelným hercom a divadelná skupina, sktorou cestuje po Francúzsku skrachuje. Pred hrozbou väzenia ho zachráni bohatý Jourdain. Ten od neho žiada, aby mu vytvoril krátku divadelnú hru, ktorou vyzná lásku mladej vdove. Moliera predstaví ako kňaza, ktorý bude pomáhať svýchovou najmladšej dcéry, aby mohol vutajení pripravovať hru. Ako to však už býva, zapletú sa do toho city.

20.25 Jednotka: Wagnerovci, príbeh rodiny

Hoci slávny skladateľ Richard Wagner zomrel, jeho vdova amanažérka v jednom sa usiluje, aby jeho dielo žilo večne. Úzkostlivo opatruje arozvíja jeho dedičstvo aod detí vyžaduje, aby aj oni svoje životy obetovali majstrovmu dielu. Deti však majú svoje plány, ktoré čoskoro môžu ohroziť pozíciu rodiny ako aj podupať otcove úspechy.

Viac o téme: Cate BlanchettTv tipy
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu