Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

TV TIPY Diabol v Prade, Utečenec aj Ľadové kráľovstvo: Vyberie si každý!

Jackie Chan
Jackie Chan (Zdroj: SITA)

Čaká nás aj Oscarmi nabitý filmový víkend plný viacerých zaujímavých titulov. Medzi nimi nájdete i kultového Kolju, rozprávku Ľadové kráľovstvo či pohľad do sveta módy v podobe dámy Diabol nosí Pradu.

Piatok:

JOJ PLUS – 20:35 – Diabol nosí Pradu

Jedna je najmocnejšou ženou v rámci sveta módy, druhá nesmelou absolventkou s ambíciami stať sa novinárkou. Vtipná a zároveň úprimná snímka Diabol nosí Pradu vám poodhalí svet mól, módnych časopisov a života vo svete, v ktorom o úspechu rozhoduje krása. Meryl Streepovej úloha diabolskej Mirandy Presleyovej vyniesla až nomináciu na Oscara. V pozícii jej asistentiek uvidíme vo filme Annie Hathawayovú a Emily Bluntovú.

Prima – 21:35 – Nezastaviteľný vlak

Posledným filmom predčasne zosnulého Tonyho Scotta je napínavý akčný triler z prostredia železníc pod názvom Nezastaviteľný. Presne taký je vlak bez obsluhy s nákladom nebezpečných látok, ktorý sa rúti cez krajinu. Zastaviť katastrofu budú môcť len dvaja muži – starnúci strojvedúci(hrá ho Denzel Washington) a jeho možno budúci nasledovník (Chris Pine).

Čítajte ďalej - 40 rokov v prvej lige: Premeny a herecké míľniky božskej Meryl Streep

Sobota:

Markíza – 20:30 – Božská relikvia 3

Dlhých sedem rokov nakrúcal Jackie Chan druhé pokračovanie Božskej relikvie. Malo predstavovať jeho veľkú rozlúčkou so svetom akčných filmov, no ako vieme, v dôchodku napokon dlho nevydržal. Božská relikvia 3, ktorú režíroval, napísal k nej scenár a zároveň v nej stvárnil aj hlavnú úlohu sa ničím nelíši od svojich predchodcov. Tešiť sa tak môžete na akčné scény, kaskadérske kúsky, humor a krásne ženy.

ČT1 – 21:45 – Kolja

Len máloktorému českému filmu sa podarilo dosiahnuť taký výrazný medzinárodný ohlas ako Koljovi. Citlivý a nežný príbeh o netradičnej dvojici samotárov získal v roku 1997 Oscara za Najlepší cudzojazyčný film. V Koljovi sa stretávame so starnúcim mužom, ktorý sa z ničoho nič stane opatrovníkom malého chlapca. Vzájomný život im sťažuje jazyková bariéra, ale aj ďalšie prekážky.

Mohlo by vás zaujať: Energický Jackie Chan: Od kaskadéra až po hviezdnu akčných filmov!

Nedeľa:

TV JOJ – 20:35 – Ľadové kráľovstvo

Žila jedna ľadová kráľovná, ktorá svoje kráľovstvo do zimy uväznila. No čo by to bolo za rozprávku keby nemala hrdinu. Či skôr v tomto prípade hrdinku, Annu, ktorá sa pokúsi zlomiť ľadovú kliatbu svojej sestry. Pomáhať jej pri tom bude horal Kristoff a jeho verný sob Sven, ale aj roztomilý snehuliak Olaf. Ľadové kráľovstvo bodovalo medzi divákmi, aj odborníkmi, čoho dôkazom sú dve sošky Oscara.

Nova – 21:30 - Utečenec

V jeden deň bol úspešným chirurgom s krásnou manželkou, ďalší deň obvineným z vraždy. Z Richarda Kimbla (Harrison Ford) sa stáva utečenec, ktorý sa snaží dokázať svoju nevinu a nájsť vraha svojej manželky. V pätách je mu celá FBI, ktorá chce trestanca z cely smrti dostať späť do väzenia. Jeho verzia o tom, že vrahom je muž s protézou na ruke, sa javí byť nepravdepodobná. Alebo azda nie?

Prečítajte si tiež - Fiktívne postavy s veľkým vplyvom: Elsa z Ľadového kráľovstva je TOP

Viac o téme: Harrison FordJackie ChanDenzel WashingtonAnne HathawayováMeryl StreepováEmily BluntováChris PineTony Scott
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu