Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Bohaté TV TIPY: Vylúštite Kód Enigmy, trénujte s Rockym a snívajte pri Záhrade

Kód Enigmy
Kód Enigmy (Zdroj: kinoart.cz)

Aj úvod nového mesiaca prináša pre náročných divákov pútavé filmy. Vybrať si môžete z dramatických životných príbehov, pre milovníkov zábavy sú tu zas komédie z česko-slovenského prostredia.

PONDELOK 20:30 Joj Plus - Kód Enigmy

V zime roku 1952 britská polícia dostala hlásenie o vlámaní do domu profesora matematiky Alana Turinga. Namiesto vlamača však v putách odviedli samotného Turinga. Takmer nikto zo zúčastnených nevedel, že ide o vojnového hrdinu. Spolu so svojím tímom sa podieľal na prelomení kódu legendárneho nemeckého šifrovacieho stroja Enigma a vďaka úžasnému talentu pomohol skrátiť druhú svetovú vojnu a zachrániť tisíce ľudských životov.

20:25 Jednotka - Záhrada

Poeticky ladený film o mladom mužovi hľadajúcom samého seba. Hlavný hrdina, mladý učiteľ Jakub, si vo svete relativizovaných mravných hodnôt hľadá vlastnú identitu a miesto v živote. Nevie vyriešiť svoj vzťah s vydatou Terezou, práca ho neuspokojuje, nerozumie si s otcom. Jakub sa rozhodne zmeniť svoj život a odchádza na pár dní do opusteného domu starého otca na vidieku. Tam znovu objavuje jednoduché veci, na ktoré už dávno zabudol.

UTOROK 20:15 Joj Cinema - Looper: Nájomný zabijak

Looperi sú nájomní zabijaci pracujúci pre zločineckú organizáciu, ktorá im ľudí určených na popravu posiela z budúcnosti. Ich úlohou je fyzicky likvidovať určené ciele a zbaviť sa ich tiel, aby definitívne zmizli zo sveta. Štedrá odmena za krvavú prácu je pribalená k obeti a platí iba jediné pravidlo - nikdy nesmú nechať svoj cieľ ujsť, a to za žiadnu cenu.

STREDA 20:00 HBO - Creed

Adonis Johnson nikdy nemal šancu spoznať svojho otca. Bol ním svetový šampión v ťažkej váhe Apollo Creed, ktorý zomrel ešte pred jeho narodením. Boxerskú krv nezaprie a práve preto ho to stále ťahá do Philadelphie, kde sa odohral legendárny súboj Rockyho Balbou s jeho otcom. Adonis nájde Rockyho a požiada ho, aby sa stal jeho trénerom. Po odmietaní nakoniec ponuku príjme a zisťuje, že v mladom boxerovi nachádza odhodlanie jeho otca, rivala a blízkeho priateľa.

ŠTVRTOK 20:15 Dajto - Rambo I

Vojnový veterán z Vietnamu John Rambo si v civilizovanom svete nevie nájsť svoje miesto. V jednom mestečku narazí na miestneho šerifa Wila Teasleho, ktorému John nepadne do oka. Vykáže ho z mesta, ale Rambo neposlúchne. Preto ho šerif zatkne za potulku a odvezie na policajnú stanicu. Tam ho začne so svojimi mužmi surovo týrať. Kruté zaobchádzanie pripomenie Rambovi mučenie vo vietnamskom zajatí. Kým si policajti uvedomia, s kým majú do činenia, zneškodní Rambo posádku policajnej stanice a ujde do miestnych lesov.

PIATOK 20:35 Joj - To bude boj!

Ako ľahko môže zo súboja o vysnívané dievča vzísť tretia svetová vojna? Dvaja špičkoví agenti CIA, Tuck a Foster, sú kamaráti na život a na smrť. Samozrejme len dovtedy, kým sa obaja naraz nezbláznia do tej istej slečny - Lauren Scottovej. Karieristka Lauren je síce vo svojom pracovnom živote úspešná, ale jej ľúbostný život je jedna veľká katastrofa. Zistenie, že sa obaja zamilovali do jedného dievčaťa, im priateľstvo tak trochu pokazí. Neboli by to správni agenti, keby sa vzdali svojej vysnenej dievčiny tak ľahko.

SOBOTA 20:35 Joj - MI-5: Vyššie dobro

Aj vernosť môže byť zradou. Keď klamete, aby ste prežili, komu môžete dôverovať? Keď sa teroristovi podarí ujsť z vyšetrovacej väzby, bývalý agent Holloway je povolaný z Moskvy späť do Londýna. Pri hľadaní nebezpečného utečenca nájde nečakaného spojenca - zdiskreditovaného šéfa protiteroristického oddelenia MI5 Harryho Pearca, ktorý bol považovaný za mŕtveho. Podarí sa im teroristu dolapiť a zbrániť plánovanému útoku v Londýne? 

20:20 Nova - Probudím se včera

Česká komédia zo študentského prostredia o ceste za študentskou láskou do hlbín nedávnej minulosti. Sympatický štyridsiatnik Petr Kovář dostane úžasnú šancu vrátiť sa na chvíľu do svojich študentských čias, do júna 1989, aby konečne vyznal lásku svojej bývalej spolužiačke Eliške. Originálna spomienka na dobu spred nežnej revolúcie. Skvelý príbeh, nevšedná milostná zápletka a celkom nečakaná pointa.

NEDEĽA 21:20 Jednotka - Boxer

Danny Flyn strávil 14 rokov v belfastskom väzení za atentát, ktorého sa zúčastnil s ďalšími členmi IRA. Do väzenia išiel ako 19-ročný mládenec a teraz z nej vychádza ako zrelý muž, ktorý tam strávil najkrajšie roky života a nechce viac páchať zlo a násilie. Lenže z írskej armády sa nevystupuje. Príbeh boxera, ktorý sa po návrate z väzenia snaží vrátiť do normálneho života.

Viac o téme: Probudím se včeraKód EnigmyTo bude boj!CreedBoxerZáhradaLooper: Nájomný zabijakMI-5: Vyššie dobroRambo I
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu