Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Bohaté TV TIPY: Pohltí vás Wall Street, očarí Veľký Gatsby a vydesí 22 výstrelov

Pred nami je ďalší týždeň, ktorý so sebou prináša aj pestrú ponuku skvelých filmov. Do vašej obývačky vkĺznu tie najväčšie herecké hviezdy. Nebude chýbať zábava, napätie, ale aj kultové príbehy.

PONDELOK 20:30 Markíza -Babovřesky

Letná komédia Zdenka Trošky je úsmevnou komédiou zo života súčasnej juhočeskej dediny Babovřesky. S nadhľadom a komediálnou nadsádzkou, tak trochu v duchu Slunce, seno, sleduje kopiace sa nedorozumenia a súhry náhod, ktoré poriadne zamotajú hlavu jej obyvateľom. Po smrti storočnej Trůdy ostanú na konci dediny lukratívne pozemky so starým domom. To sa hodí starostovi a jeho príbuznému, ktorí majú na pozemky zálusk a chcú tu vybudovať autobazár. Lenže pozostalí Hálovi so synom Adamomsa rozhodnú, že se im vila páči a opravia ju, i keď v nej vraj straší.

UTOROK 20:30 Joj Plus - Leningrad

Píše sa rok 1941 a 2. svetová vojna stále zúri. Nacistom sa podarilo ovládnuť viac ako polovicu Európy a časť Ruska. Postupovali rýchlo, pokým sa však nedostali k Leningradu. Hitler v roku 1941 nedokázal Leningrad obsadiť ani po trojmesačnej ofenzíve a pochopil, že mesto nemôže dobyť silou. Rozhodol sa teda mesto obkľúčiť a nechať tri milióny ľudí na smrť vyhladovať. Uprostred tohto strašného obliehania sa ocitá i mladá anglická novinárka Kate Davisová, ktorá sa v zbedačenom a hladujúcom meste snaží prežiť.

Mohlo by vás zaujímať:4 najtvrdšie scény zo Sám doma očami odborníka: Tak toto by banditi prežili iba ťažko

STREDA 20:25 Jednotka -Nezmieriteľní

Film, ktorý podľa výberu Amerického filmového inštitútu patrí medzi 100 najlepších amerických filmov, sa k svojmu desiatemu výročiu dočkal oslnivého digitálneho prepisu. Moderná klasika vyráža na novú cestu k divákovi ovenčený štyrmi Oscarmi. Clint Eastwood a Morgan Freeman tuhrajú zostarnutých pištoľníkov, ktorí sa ešte naposledy chopia zbraní, aby si vyslúžili vypísanú odmenu.Richard Harris stelesňuje postavu nešťastného nájomného zabijaka a GeneHackman je mužom zákona, disponujúciskrytým šarmoma mrazivou brutalitou.

ŠTVRTOK 20:30 Joj Plus -Wall Street

Burzový magnát Gordon Gekko veľmi dobre vie, že kto na burze na Wall Street získa ako prvý informácie, hoci aj nelegálnym spôsobom, patrí k víťazom. A Gekko kupuje a predáva vždy s predstihom a na burzových špekuláciách zarába 600-tisíc dolárov denne. Čaru jeho osobnosti a vidine rýchleho zbohatnutia neodolá mladý, ctižiadostivý burzový maklér Bud Fox.Začne sapodieľať na nelegálnych obchodoch bohatého špekulanta, dávajúc mu k dispozícii cenné informácie. V ošiali veľkých obchodov Bud nepočúva varovné slová svojho otca Carla, ktorý syna vystríha pred nenásytným a bezohľadným burzovým žralokom.

Mohlo by vás zaujímať:Ťažké začiatky: 7 celebrít, ktoré dobre poznajú chudobu

PIATOK 20:20 Nova -Veľký Gatsby

Príbeh budúceho spisovateľa Nicka Carrawaya, ktorý cestuje z amerického stredozápadu do New Yorku. Je jar 1922 a éra uvoľnených mravov, iskriaceho jazzu, nelegálneho obchodu s alkoholom a do nebies siahajúcich akcií. Nick si chce splniť svoj vlastný americký sen a na burze zarobiť nejaké peniaze. Usadí sa v susedstve tajomného zbohatlíka Jaya Gatsbyho, nedaleko svojej sesternice Daisy a jej aristokratického záletníckeho manžela Toma Buchanana. Nick sa v ich spoločnosti dostáva do pútavého sveta superbohatých, ich ilúzií, lásky a podvodov. Nick tak vydáva svedectvo o svete, v ktorom žije. Je to príbeh neprijateľnej lásky, neskaziteľných snov a vysokooktánovej tragédie, ktorý nastavuje zrkadlo našej modernej dobe a problémom.

20:35 Joj - Rubínovo červená

Gwendolyn Shepherdová je normálne šestnásťročné dievča, pochádzajúce z rodiny opradenej mnohými tajomstvami. Ide najmä o osobitný gén, ktorý je vždy odovzdávaný niekomu v rodine a ktorý umožňuje cestovať v čase. Nikto nepochybuje, že bol gén odovzdaný jej sesternici Charlotte. Keď sa však Gwen náhle ocitne v Londýne na konci 19. storočia, vie, že práve ona je tou vyvolenou. Stojí pred ňou náročnáúloha. Aby objasnila najväčšie tajomstvo svojej rodinnej histórie, nadviaže priateľstvo s Charlottiným arogantným priateľom Gideonom z Villiers. Pritom zistí, že by sa človek nemal zamilovať do niekoho v inej dobe. To je to potom naozaj zložité!

SOBOTA 20:30 Markíza -Gravitácia

Skvelá lekárka Ryan Stone (Sandra Bullock) je na svojej prvej vesmírnej misii spolu s posádkou a vesmírnym veteránom Mattom Kowalskym (George Clooney), ktorý velí svojmu poslednému letu pred odchodom do dôchodku. Lenže počas zdanlivo rutinnej výpravy dôjde ku katastrofe. Ich vesmírna loď je zničená a Stone a Kowalsky zostanú vo vesmíre sami. Hlboké ticho dáva obom jasne najavo, že stratili akékoľvek spojenie so Zemou a tým aj akúkoľvek šancu na záchranu. Strach sa pomaly mení v paniku, najmä keď si obaja uvedomia, ako málo kyslíka im zostáva. Pritom paradoxne jediný možný spôsob návratu je pokračovanie v ceste do hlbokého vesmíru

Mohlo by vás zaujímať:Top 10 slovenského Facebooku: Rytmus je suverén, ako vyzerá zvyšok rebríčka?

NEDEĽA 20:30 Joj-22 výstrelov

Charizmatický Jean Reno ako Charly Mattei hrá vo francúzskom thrilleri bývalého mafiána, ktorý posledné tri roky vedie pokojný život v ústraní a venuje sa svojej rodine. Jedného rána ho na parkovisku prepadnú maskovaní muži a zasiahnu 22 guľkami. On však streľbu prežije a jeho krutá pomsta na seba nenechá dlho čakať. Minulosť Matteia doženie, keď sa objaví jeho kamarát z detstva. Prisahali si vernosť na život a na smrť, ale veci sa majú po rokoch inak.

Viac o téme: Babovřesky22 výstrelovVeľký GatsbyLeningradGravitáciaNezmieriteľníRubínovo červenáWall Street
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu