Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Skvelé TV TIPY: Čakajú vás hity Michala Davida, pravdivý príbeh aj výborná akcia

(Zdroj: koláž Telkáč)

Nový týždeň so sebou opäť prinesie bohatú ponuku filmov. Na svoje si neprídu len milovníci akcie a napätia. Pestrý program čaká aj fanúšikov dojímavých príbehov a lásky.

PONDELOK 20:25 Jednotka -Jappeloup

Na začiatku osemdesiatych rokov sa Pierre Durand vzdal sľubnej právnickej kariéry a rozhodol sa venovať svojej jedinej vášni - parkurovému jazdectvu. Celú svoju budúcnosť stavil na jedinú kartu, mladučkého valacha menom Jappeloup. Nikto mu neveril, kôň bol príliš malý, svojhlavý a zbrklý. Napriek všetkým svojim chybám bol ale vynikajúci skokan. Závod od závodu sa Jappeloup s Pierrom dostávali do popredia parkúrového kolotoča. Ich prvá účasť na olympiáde v Los Angeles saskončila fiaskom, zo Soulu v roku 1988 však priviezli zlato.Film bol natočený podľa skutočnej udalosti.

UTOROK 20:35 Joj -Decibely lásky

Dej hudobnej filmovej romance sa odohráva v súčasnosti a zachytáva odvekú túžbu po láske. Je tiež akousi poctou tvorbe Michala Davida, ktorého hity sa stali neoddeliteľnou súčasťou mnohých filmov. Sprievodcom deja je Rudo Hovorka, štyridsiatnik, pracujúci na Plzeňskom magistráte. Popritom je príležitostným diskdžokejom so zameraním na hudbu 80.rokov. Jeho otec Láďa Hovorka je šarmantný dôchodca, ktorý je správcom v sanatóriu. Rudova dcéra Jitka je zdravotná sestra v miestnej nemocnici, kde je zhodou okolností lekárkou bývalá Rudova partnerka Lenka. Vzťah Jitky k otcovi je poznačený dlhým odlúčením v dobe jej detstva a dospievania, ktoré bolo zavinené okolnosťami, pri ktorých Rudo v minulosti "pykal" za chybu svojho kamaráta a ktoré zapríčinili jeho odlúčenie od rodiny. Z rovnakého dôvodu je poznačený aj jeho vzťah k otcovi.

Mohlo by vás zaujímať:Seriálová mánia naplno: 7 seriálov, ktoré možno nepoznáte, ale mali by ste!

STREDA 20:15 Joj Cinema -Novembrový muž

Peter Deveraux (Pierce Brosnan), známy pod kódovým menom Novembrový muž, je bývalý operatívny agent CIA s vynikajúcim tréningom a schopnosťami čeliť rizikovým situáciám. Jeho zamestnávatelia ho povolajú späť z dôchodku, aby naplnil veľmi osobné poslanie. Dostane za úlohu ochrániť cennú svedkyňu Alice Fournier (Olga Kurylenko), ktorá môže vrhnúť svetlo na smrtiacu hru s účasťou vysoko postavených úradníkov CIA. Deveraux čoskoro zistí, že jeho protivníkom v tomto súboji je jeho bývalý priateľ a žiak David Mason (Luke Bracey). Aj kvôli tomu v ňom narastá podozrenie, že v agentúre je dvojitý agent, pre ktorého neplatia žiadne pravidlá. Od tejto chvíle nemôže dôverovať vôbec nikomu.

ŠTVRTOK 20:35 Joj Plus -Admirál

Alexander Vasiljevič Kolchak je pravý hrdina svojho národa, milovaný manžel a otec, ktorý má len jednu slabosť - okolím ticho tolerovanú záľubu v krásnych ženách. Keď stretne ženu svojho najlepšieho priateľa Annu Timirevu, revolúcia v krajine sa stretne s revolúciou v jeho srdci. Na pozadí I. svetovej vojny sa Alexander a Anna snažia prekonať nepriazeň osudu, ale pretrhnúť jeho okovy nebude ľahké. Snímka nielen že otvára nie príliš oslavovanú kapitolu ruských dejín - boj proti boľševikom, ale viaže sa tiež k udalostiam vzniku Československa. Keď totiž Kolchak utekal pred červenou armádou na Sibír, jeho vlak so zlatým cárskym pokladom strážili československí legionári.

PIATOK 20:35 Joj -Iron Man 3

Excentrický génius, miliardár a filantrop Tony Stark je obrnený superhrdina známy ako Iron Man. Keď je Starkov svet zničený rukami impozantného teroristu, ktorý si hovorí Mandarin, začína odysea obnovy a odplaty.Iron Man 3 všakstojí tentokrát proti nepriateľovi, ktorého sila a pôsobenie nepozná hraníc. Všetko, čo Stark budoval sa ocitne v troskách a to jediné, na čom teraz záleží je v rukách nepriateľa. Nezostáva nič iné, ako nájsť a potrestať vinníkov. Tony sa musí spolahnúť na svoju vynaliezavosť a inštinkt.

Mohlo by vás zaujímať:Poriadne perverzné rozprávky od Disneyho: Do filmov skrývajú nahé telá aj mužskú erekciu

SOBOTA 20:35 Joj -Spojenec

Newyorský detektív Keith Miller je typický drsný policajt, ktorého kariérnemu postupu bráni obvinenie z nezákonného konania. Je tu ale nová kauza prepadnutia banky. Miller sa musí postaviť proti zrejme najrafinovanejšiemu zločincovi, akého počas svojej kariéry stretol. Keď sa vyjednávanie medzi políciou a chladnokrvným stratégom vyostruje, vstupuje do hry vplyvná právnička. A situácia sa opäť o niečo viac komplikuje. Detektív Miller si čím ďalej viac začína uvedomovať, že pravidlá tejto hry na mačku a myš nie sú jednoznačné. Na prvý pohľad dokonalý zločin môže byť vlastne ešte dokonalejší.

NEDEĽA 20:30 Markíza -Equalizer

McCall, bývalý člen špeciálnej zásahovej jednotky chce skoncovať s temnou minulosťou a usadiť sa v ústraní. Keď však spozná Teri, mladé dievča v spároch nemilosrdnej mafie, berie spravodlivosť do vlastných rúk. Každý, kto má v úmysle ublížiť bezbranným, pocíti na vlastnej koži jeho hnev a túžbu po pomste. McCall prichádza, aby ochránil tých, čo sa ocitli v hraničnej situácii a už stratili akúkoľvek nádej na záchranu. McCall je totiž Equalizer.

Viac o téme: Decibely láskyEqualizerJappeloupSpojenecNovembrový mužAdmirálIron Man 3
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu