Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vynikajúce TV TIPY: Lasica, prelomové dielo, ale aj príbeh psa a erotický trhák

(Zdroj: koláž Telkáč)

Myslíte si, že sa budete nudiť? Omyl. Stačí si iba vybrať z bohatej ponuky televízií a o zábavu máte postarané. Čakajú na vás pútavé česko-slovenské filmy, no určite stoja za zmienku aj ďalšie silné príbehy.

PONDELOK Joj Cinema 20:15 -Previnenie

Mladý ambiciózny právnik Ben Cahill prevezme kauzu významnej farmaceutickej firmy, ktorú vlastní skorumpovaný miliardár Arthur Denning. Ben však urobí osudovú chybu, keď strávi noc so svojou bývalou priateľkou Emily, aktuálnou Denningovou spoločníčkou. Dôverné informácie poskytne svojmu šéfovi Charlesovi Abramsovi, majiteľovi právnickej firmy, ktorá vedie proti Denningovi nemilosrdný boj. Mladý muž sa stane nechceným aktérom neľútostnej vojny medzi skorumpovaným magnátom a jeho obchodným partnerom. To ešte netuší, že sa ocitá v smrteľnom nebezpečenstve.

UTOROK Joj 20:35 -Mimoni

Už od pradávnych čias, keď sa vynorili z mora, malé žlté bytosti Mimoni verne slúžili ľuďom. Dobráci od kosti však paradoxne podporovali len tých najodpornejších zloduchov a darebákov dejín. Kedykoľvek o svojho pána prišli - často aj vlastnou zásluhou, keď ho nechtiac zlikvidovali, ihneď si hľadali nového. A tak sa to opakuje už celé storočia, od Tyranosaura Rexa cez Draculu až po cisára Napoleona. Keď sa po poslednom katastrofálnom prešľape Mimoni ocitnú bez zlého vodcu a nového si už nedokážu nájsť, všetci upadnú do hlbokej depresie. Našťastie, ich rady už onedlho doplnia traja noví kamaráti Kevin, Stuart a Bob.

Hviezdni bezdomovci: Teraz sú bohatí a slávni, kedysi nemali kde bývať!

STREDA Joj 20:35 -Hačikó: Príbeh psa

Pravdivý príbeh o viere, oddanosti a nehynúcej láske. Univerzitný profesor sa ujme opusteného psa a čoskoro medzi nimi vznikne neuveriteľne silné puto. Ide o americkú adaptáciu skutočného príbehu z Japonska, ktorého hlavným hrdinom je pes menom Hačikó. Tento mimoriadny pes sprevádza svojho pána Parkera Wilsona (Richard Gere), univerzitného profesora, každé ráno na stanicu a popoludní sa tam vracia, aby ho privítal. Jedného dňa však Parker zomrie a na stanicu sa už nikdy nevráti.

ŠTVRTOK Dajto 20:15 -Constantine

John Constantine sa narodil s unikátnym darom, možnosťou rozpoznať medzi ľuďmi démonov a anjelov. Anjeli a démoni nemôžu donútiť človeka robiť čo oni chcú, ale dokážu ľuďom našepkávať a spracovávať ich tak, aby sa dali ovládať ako bábky. Johnova úloha je chrániť ľudstvo pred démonmi a anjelmi a vždy keď porušia isté pravidlá, posiela ich do pekla. Schopnosti, ktorými John disponuje, mu umožňujú chrániť ľudí, a navyše je aj nesmrteľný. O jeho schopnosti má záujem policajná detektívka Angela, ktorá odhalila duchovné bytosti pohybujúce sa po Zemi. S Johnovou pomocou ich chce vidieť, pretože verí, že tieto bytosti sú príčinou samovraždy jej sestry. John jej vyhovie a tak sa spolu púšťajú do boja s nebeskými a pekelnými bytosťami.

PIATOK Prima Family 20:15 -Hodinový manžel

Príbeh štyroch priateľov, vášnivých hráčov vodného póla, ktorí spoločne prevádzkujú bazén. Ten im jedného dňa ako nevyhovujúci vypustí kontrola z hygieny a štvorica sa tak razom ocitá doslova na dne. Jeden z nich potom na dne bazéna začne dokonca aj bývať, keď sa poháda s manželkou a urazený odíde z domu. Z nedostatku príležitostí začnú chlapi podnikať ako "Hodinoví manželia" a zakrátko si nájdu klientelu medzi miestnymi dámami. Každý z nich má svoju pravidelnú zákazníčku, ale tie majú okrem opráv často aj veľmi špecifické priania a potreby. To sa však pomaly prestáva páčiť partnerkám a manželkám našich hrdinov.

SOBOTA Dvojka 20:35 -Slnko v sieti

Prelomové dielo slovenskej kinematografie, ktoré naznačilo nový smerjej vývoja a právom je považované za prvé dielo československej novej vlny. Prináša nielen nový spôsob rozprávania s dôrazom na obraz a civilnú mestskú poetiku, ale aj nový, originálne poňatý pohľad na skutočnosť a ľudské pocity. Ich nositeľmi sú v tomto prípade dvaja mladí ľudia - citlivý Fajolo, fotograf a zberateľ snímok ľudských rúk, a jeho kamarátka Bela, ktorá žije so svojou slepou matkou. Film Slnko v sieti nakrútili režisér Štefan Uher a kameraman Stanislav Szomolányi podľa scenára Alfonza Bednára. Na jeho význam pre slovenskú kinematografiu poukazuje i skutočnosť, že národné filmové ceny, ktoré udeľuje Slovenská filmová a televízna akadémia, nesú rovnaké meno.

FOTO Tá podoba vás ohromí: Karin Haydu a jej dcéra vyzerajú úplne ako sestry!

NEDEĽAJednotka 20:30 -Rukojemník

Pod riekou Moravou vraj vedie tunel, ktorým sa dá utiecť do Rakúska. Len ho treba nájsť. Na živote na československo - rakúskom pomedzí v šesťdesiatych rokoch minulého storočia ležala ťažká deka, asi ako v každom pohraničnom pásme. Hlavný hrdina filmu má tu výhodu, že kvôli dobrodružným výpravám, bitkám so spolužiakmi a prvým láskam, atmosféru doby a miesta až tak nevníma. Malý Peter vyrastá v starostlivosti prarodičov, pretože jeho rodičia emigrovali do Viedne a od tej doby sa ho prostredníctvom úradov márne snažia získať. Aj preto Peter vymýšľa najrôznejšie spôsoby ako sa cez čiaru dostať.Ako sa šesťdesiate roky blížia ku koncu a pomery v zemi sa dramaticky menia, otvorí sa nakoniec i pred Petrom vysnívaná cesta cez hranice.

Joj 20:35 -Päťdesiat odtieňov sivej

Študentka literatúry Anastasia (Dakota Johnson) je podľa vlastných slov nezaujímavá a nudná "šedá myš" s nízkym sebavedomím, pravý opak tajomného podnikateľa Christiana Greya (Jamie Dornan), ktorého prišla vyspovedať pre článok do študentského časopisu. Hoci sa ju Grey svojím chladným a odmeraným správaním snaží odradiť, má ho plnú hlavu. Bez ohľadu na to, že ju varuje, ako je komplikovaný a vzlovestných náznakoch hovorí o svojom špecifickom vkuse, nie je Anastasia jeho príťažlivosti schopná odolať. Ani Grey však nie je voči tomuto plachému dievčaťu imúnny a postupne jej začne otvárať dvere do svojej trinástej komnaty.

Viac o téme: ConstantineHodinový manželRukojemníkMimoniPäťdesiat odtieňov sivejHačikó: Príbeh psaPrevinenieSlnko v sieti
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu