Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Bohaté TV TIPY: Tešte sa na drámu, smiech i poriadnu akciu, na koniec historické veľkofilmy

(Zdroj: koláž Telkáč)

Tento týždeň sa môžu diváci tešiť na bohatú filmovú nádielku. Začiatok týždňa sa bude niesť v znamení psychologickej drámy, pokračovať budeme kúskom akcie a ukončíme ho dvoma historickými veľkofilmami.

PONDELOK 22:30 Dvojka -Kto sa bojí Virginie Woolfovej?

Adaptácia hry amerického dramatika Edwarda Albeeho je prenikavou i trpkou štúdiou partnerských vzťahov a ľudských charakterov. Vysokoškolský profesor histórie George začal piť, aby dokázal ľahšie znášať každodenné zlomyseľnosti svojej zatrpknutej manželky Marthy. V hlavných úlohách komornej drámy excelujú vo svojich životných úlohách Elizabeth Taylor, ocenená Oscarom, a Richard Burton.

UTOROK 20:15 Dajto - Neľútostný pomstiteľ

Z Dwayna Johnsona jeslobodný človek aso zoznamom vruke sa konečne vydáva za svojím cieľom. Vpätách sú mu policajný veterán Billy Bob Thornton, ktorému zostáva len niekoľko dní do dôchodku amladý egocentrický zabijak Oliver Jackson-Cohen, ktorý našiel konečne dôstojného protivníka. Záhady okolo smrti brata sa odhaľujú a zoznam smrti zrejmenebude kompletný.

21:50 Joj Cinema -V kráľových záhradách

Záhrady vo Versailles ukrývajú veľkolepú nádheru, ale tiež intrigy, sex, neresti, nenávisť... Kráľovský dvor bol v dobe Ľudovíta XIV.nabitý vášňami, lascívnosťou a nebezpečím. To sa často skrývalo pod zošnurovanými korzetmi, napudrovanými parochňami a bohatými krinolínami dvorných dám, ktoré svojimi vejármi vedeli zamaskovať nejednu špinavosť.

STREDA 20:20 Nova - Dovolenka za trest

Po katastrofálnom rande na slepo sa single rodičia Lauren (Drew Barrymore)a Jim (Adam Sandler) zhodnú iba na jedinej veci: už nikdy nechcú jeden druhého vidieť. Každý z nich sa však spolu s deťmi rozhodne pre dokonalú rodinnú dovolenku. Ich nadšenie opadne vo chvíli, keď zistia, že apartmán v luxusom africkom safari rezorte budú po celý týždeň obývať spoločne.

20:35 Joj Plus - Dom na konci ulice

Matka sa s dcérou presťahuje do nového mesta. Zistí, že vo vedľajšom dome zabilo mladé dievča svojich rodičov. Dcéra sa ujme chlapca, ktorý masaker prežil a dozvedá sa príbeh, ktorý ešte zďaleka nemá svoj koniec. V jednej z hlavných úloh sa predstaví Jennifer Lawrence.

ŠTVRTOK 20:35 Joj Plus - Paddington

Neobyčajne pôvabné a vtipné rozprávanie o medvedíkovi, sirote z najtemnejšieho Peru, ktorý príde vlakom na stanicu Paddington v Londýne, kde sa ho ujme manželský pár. Kde sa medvedík objaví, tam se začnú diať neuveriteľné veci.


Mohlo by vás zaujímať:Teória veľkého tresku trhá rekordy: Viete, že existovala napodobenina či verzia bez Penny?


PIATOK 20:20 Nova - Marečku, podejte mi pero!

Nezabudnuteľná česká komédia, v ktorej majster v továrni na poľnohospodárske stroje Jiří Kroupa potrebuje doklad o vyššom vzdelaní. Nerád a nedobrovoľne musí preto navštevovať večernú priemyslovku. Dokonca sedí v tej istej lavici ako dopoludnia jeho syn. Skutočný otec a jeho potomok vystupujú teda v úlohách Kroupu staršieho i mladšieho.

20:35 Joj Plus - Iron Man 2

Pokračovanie Iron Mana v hlavnej úlohe s okúzľujúcim Robertom Downeym Jr., ktorému úloha padla ako uliata. Okrem neho sa v pokračovaní objaví aj Scarlett Johansson, Sam Rockwell či Mickey Rourke. Zatiaľ, čo väčšina hrdinov skrýva svoju identitu a pendluje medzi civilným oblekom a oblekom superhridnu, zručný vynálezca Tony Stark v priamom prenose do celého sveta vyzvonil, že sa pod kovovým oblekom skrýva práve on.

22:15 Prima - Zopár správnych chlapov

Tom Cruise a Jack Nicholson ako protivníci v súdnom prípade, ktorý zmení ich život. Zkušená právnička Demi Moore a ambiciózny zelenáč Tom Cruise sú povolaní k prípadu obhajoby dvoch amerických vojakov obvinených z vraždy. Napriek rozdielnym prístupom k prípadu sa im nakoniec spoločne podarí odhaliť skutočného páchateľa.

SOBOTA 20:30 Markíza - Snehulienka a lovec

Zabudnite na Snehulienku a jej milučký spev, ktorý v legendárnej disneyovke počúva celá príroda. V tejto verzii si krehká princezná neváha obliecť brnenie a na zlú macochu vyráža s mečom v ruke. Snehulienka a lovec je výpravnou dobrodružnou fantasy, ktorá možno paradoxne zodpovedá pôvodnej verzii bratov Grimmovcov viac ako Disneyho film.

21:50 ČT2 - Alexander Veľký

Skôr než sa začal počítať nás letopočet, žil macedónsky dobyvateľ Alexander Veľký, ktorý so svojím milencom Hephaestionom po ľavoboku a gigantickou armádou vojska dobyl a ovládol niekoľko svetových impérií. Jeho počínanie v dobývaní sveta zobrazí 150-milionový historický veľkofilm Olivera Stonea.

NEDEĽA 22:05 Jednotka - Bathory

Výpravný film znázorňujúcipomery Uhorska 16.-17. storočia, ktorýrozpráva o legendami opradenom osude čachtickej pani včase plnom náboženských vojen, rozporov a konfliktov, vrátane vojny s agresívnymi tureckými dobyvateľmi. V tej dobe žila Alžbeta Báthoryová. Legendy jej zabezpečili zápis v Guinessovej knihe rekordov ako najväčšej a najkrvavejšej vrahyni všetkých čias. Prípad Báthoryová je ale nejasný a mnohí historici považujú túto charakteristiku za úplne nepodloženú. Iný pohľad sa na prípad snažil ponúknuť Juraj Jakubisko.

Viac o téme: Iron ManDwayne JohnsonAlexander Veľký
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu