Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Posledné marcové TV TIPY sa nesú na vlne humoru i napätia: Je len na vás, čo si vyberiete

TV Tipy
TV Tipy (Zdroj: Telkáč koláž)

Marec sa definitívne blíži ku koncu, čo sa už tradične pretaví do rozhádzaného biorytmu skrz zmenu zimného času na letný. Napraviť si ho môžete pohodlne pred televíznymi obrazovkami, kde môžete vidieť množstvo zaujímavých komédií, drám či romantických filmov. Na každý deň sme pre vás už tradične vybrali jednu snímku. Ktorú si vyberiete vy?

PONDELOK 20:15 Joj Cinema - Obyčajní hrdinovia

Dráma odhaľujúca tajomstvá, skryté za zdanlivo bezchybnou fasádou dobre situovanej americkej rodiny. Film je analýzou života z prostredia americkej vyššej strednej triedy s jej pokrytectvom, pozlátkami a pretvárkou, ktorej obeťami sa stávajú predovšetkým deti. Navonok ideálna rodina Travisovcov sa začne rozpadať, keď starší syn, nádejný športovec a obľúbenec hlavy rodiny spácha zdanlivo nevysvetliteľnú samovraždu. Nie je to však jediná strata, s ktorou sa budú musieť členovia vysporiadať.

Marvel určuje hru v Hollywoode: Čo plánuje štúdio po gigantickom dvojfilme Avengers?

UTOROK 20:15 Dajto - Práskač

Dospievajúcemu mladíkovi, ktorý bol neprávom obvinený z distribúcie drog, hrozí prísny trest odňatia slobody v minimálnej dĺžke 10 rokov. Jeho zúfalý otec John Matthews (Dwayne „The Rock“ Johnson) sa rozhodne zachrániť ho za každú cenu. Dohodne sa s advokátom a ako tajný informátor sa infiltruje do drogového kartelu.John tak vstupuje v prestrojení do drogového sveta, aby s pomocou vlastného rozumu a schopností zachránil svojho syna pred rokmi strávenými vo väzení. Pri nebezpečnej misii však bude riskovať úplne všetko, vrátane svojej rodiny a vlastného života.

STREDA 20:30 Jednotka - Odsúdený

Betty Anne, nezamestnaná matka dvoch detí a hlavná hrdinka filmu založenom na skutočných udalostiach, má brata Kennnetha, ktorý je odsúdený za lúpežnú vraždu. Betty Anne je však presvedčená o jeho nevine, a to tak, že strávi niekoľko rokov štúdiom práv, aby mohla svojho brata obhajovať pred súdom. Súd sa napokon uskutoční a na základe nových dôkazov dochádza k dramatickému vyvrcholeniu prípadu, ktorý je jedným z najpútavejších príbehov amerického justičného systému.

Skvelý herec, feminista a obrovský vizionár: Joseph Gordon-Levitt v inom svetle

ŠTVRTOK 20:15 Joj Cinema - I Love You Phillip Morris

Skutočný Steven Jay Russel se preslávil mnohými bizarnými útekmi z väzenia, ktoré realizoval vždy v piatok 13-teho. Vydával se za sudcu, lekára, údržbára. Pri jednom úteku prepadol banku, keď ho zatkli, predstieral infarkt a v nemocnici tvrdil, že má AIDS. Ďalší útek sa mu podaril, keď si prefarbil väzenský mundúr na zeleno a vydával sa za bachara. Posledný útek sa mu podaril v roku 1998 a po ňom nasledoval trest 144 rokov za mrežami. Namerali mu IQ 169.

PIATOK 20:30 Markíza - V srdci mora

V zime roku 1820 bola loď Essex z Nového Anglicka určená na lov veľrýb napadnutá niečím neuveriteľným: veľrybou obrej veľkosti a sily, s takmer ľudským zmyslom pre pomstychtivosť. Táto námorná pohroma inšpirovala Hermana Melvilla k napísaniu knihy Moby-Dick. Rozpovedala však iba časť príbehu. Film odhaľuje mučivé následky tohto napadnutia, kedy boli členovia posádky, ktorým sa podarilo prežiť, nútení prekračovať svoje limity a robiť kvôli záchrane života neuveriteľné veci. Zatiaľ čo sa kapitán pokúša nájsť na otvorenom mori správny smer a jeho prvý dôstojník sa snaží obrovskú veľrybu skoliť, posádka čeliaca búrkam, hladovaniu, panike a zúfalstvu pochybuje o všetkom.

Kráska z marvelovky mieri do nového filmu: Objaví sa opäť po boku Chrisa Hemswortha?

SOBOTA 20:30 Markíza - Hotel Transylvánia 2

Brány Hotela Transylvánia sa otvorili ľudským návštevníkom a veľa sa toho zmenilo, odkedy tam po prvýkrát zavítal mladý Jonathan. S Drakulovou dcérou Mavis majú teraz utešeného synčeka Denisa, ktorý však nepreukazuje žiadne známky upírskeho správania. A to robí vrásky na čele jeho starému otcovi, grófovi Drakulovi. Keď Mavis a Jonathan odídu na niekoľko dní z domu a malého Denisa nechajú v dedkovych rukách, netušia, že si zaumieni urobiť z vnúčika pravého upíra. A to za každú cenu. Medzitým do Hotela zavíta Drakulov otec, večne namrzený Vlad. Neverí vlastným očiam, že jeho pravnuk nie je ozajstný upír a z Hotela Transylvánia sa stala obľúbená atrakcia pre ľudí!

NEDEĽA 17:05 Plus - Nožnicovoruký Edward

Kráľovstvo za ruky by dal Edward, ktorý síce nie je tak úplne človek, hoci sa správa ľudskejšie než väčšina ľudí v jeho okolí. Johnny Depp ako Edward je výtvorom starého vynálezcu, ktorý však zomrel skôr, ako ho stačil dokončiť a nahradiť dômyselnú konštrukciu ostrých nožníc ľudskými rukami. Edward zostal úplne sám v chátrajúcom hrade a ktovieako dlho trvalo, kým ho celkom náhodou objavila podnikavá Peg, ktorá sa nad ním zľutovala a vzala ho so sebou do mesta. Hoci Edward vyzerá ako hrozivé monštrum, v skutočnosti je dobrácky, milý a veľmi plachý. Čoskoro si získa uznanie a obdiv svojím strihačským umením, či už ako záhradník alebo kaderník. Lenže, ako to už chodí, sú medzi nami aj ľudia závistliví a zlí, ktorým chlapcova obľuba nedá spať, najmä keď si všimnú náklonnosť, ktorú prejavuje k príťažlivej mladej Kim - jedinému človeku, ktorý mu rozumie.

Viac o téme: Nožnicovoruký EdwardHotel Transylvánia 2OdsúdenýPráskač
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu