Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

S týmito TV TIPMI sa nebudete nudiť: Tajomná Enigma, mafiánsky stred týždňa a upírska nedeľa

(Zdroj: Youtube)

Tento týždeň bude nabitý kultovými snímkami. Koniec druhej svetovej vojny môžete osláviť s Enigmou či Anglickým pacientom a pre menších je tu Shrek. V strede týždňa sa môžete tešiť na historický veľkofilm Alexander Veľký či kultovú klasiku Krstný otec. Koniec sa bude niesť v znamení temných upírov a Marťana.

UTOROK 20:15 Dajto - Enigma

Na tajnú základňu v Bletchley Parku sa v marci 1943 vracia matematik Tom Jericho, ktorý sa v tíme dešifrátora Logieho podieľal na odhalení nemeckého kódu pre šifrovací prístroj Enigma. Nemci však kód zmenili, a preto ho treba znovu rozlúštiť, inak do štyroch dní hrozí skaza veľkým americkým konvojom, ktoré vyrazili z New Yorku do Británie.V Bletchley Parku nikdy neprestali lúštiť tajný kód až do nemeckej kapitulácie. Lúštitelia za svoju prácu nikdy nezískali oficiálne uznanie. O ich činnosti sa mlčalo celých tridsať rokov.

20:30 Jednotka - Anglický pacient

Zdravotná sestra Hana sa stará vo vile kdesi v Taliansku, dobývanom americkou armádou, o neznámeho vojaka s ťažkými popáleninami. Pacient postupne odhaľuje svoju identitu, na ktorú sa kvôli ťaživému pocitu viny snaží zabudnúť. Vášnivé vzplanutie k vydatej Katharine počas vojny v severnej Afrike viedlo kartografa Almásyho od zrady k zrade.

20:35 Joj Plus - Shrek

Škaredý a páchnuci zelený obor (zlobor) Shrek žije samotárskym pokojným životom vo svojom močiari. Nikomu nikdy neublíži, každého len trochu postraší, aby si zachoval svoje súkromie. Lord Farquaad však chce rozprávkové bytosti zo svojej krajiny vypudiť, a tak ich dáva chytať a vyháňať. Jedného dňa sa k močiaru dostane utáraný osol. Prenasledovatelia sa Shreka zľaknú a ujdú. Shrek nemá z votrelca žiadnu radosť. A ešte väčšmi ho vydesí, keď sa pri jeho močiari utáborí celý dav rozprávkových bytostí. Začne sa dlhá cesta za jeho vyvolenou.

STREDA 20:15 Dajto - Sieť

Pre samotárku Angelu Bennettovú (Sandra Bullock) tvorí počítač celý svet. Živí sa ako špecialistka na počítačové víry, so svetom komunikuje iba s pomocou počítača a jediných priateľov má na internete. Pre odletom na dovolenku do Mexika dostane od programátora Dalea (Ray McKinnon) disketu s nezvyčajným programom. S jeho pomocou je možné dostať sa k akýmkoľvek tajným záznamom. A od tejto chvíle sa Angelin život mení na nočnú moru.

20:30 Jednotka - Krstný otec

Na svadbe dcéry mafiánskeho bossa Vita Corleoneho nechýba ani známy spevák Johnny Fontane, ale aj zástupy iných "vďačných" členov "rodiny". Mocný Don Vito dokáže zariadiť takmer všetko, ale čoskoro dochádza k rozporom s iným gangom, s ktorým odmietol Corleone spolupracovať pri predaji drog v New Yorku. Dokonca na neho spáchajú atentát a celá rodina je v ohrození. Pôvodne pevná a neotrasiteľná pozícia corleonovského klanu je v troskách a Vito Corleone len ťažko získava späť autoritu medzi ostatnými mafiánskymi klanmi v New Yorku.

ŠTVRTOK 22:15 Nova - Desperado

Jedného dňa sa v bare Tarrasco, v mexickom mestečku Santa Cecilia, objaví muž menom Buscemi. Objedná si pivo a rozpráva príbeh o veľkom Mexičanovi, ktorý si hovorí El Mariachi a hľadá muža menom Bucho. Jedného dňa mu zastrelili milenku a jemu zmrzačili ruku po tom, ako omylom skrížil záujmy miestnej narkomafie na čele s Buchom. Od tej chvíle sa mstí.

PIATOK 20:15 Dajto - Alexander Veľký

Skôr než sa začal počítať nás letopočet, žil istý macedónsky dobyvateľ Alexander Veľký, ktorý so svojím milencom Hephaestionom po ľavoboku a gigantickou armádou vojska po pravoboku dobil a ovládol niekoľko svetových impérií. Jeho počínanie v dobývaní sveta zobrazí 150-milionový historický veľkofilm Olivera Stonea.

SOBOTA 20:20 Nova - Stážista

Ben Whittaker, 70-ročný vdovec, ktorý zistí, že na dôchodku to nie je také, ako si vysníval. Chopí sa príležitosti a vráti sa späť do pracovného kolobehu ako praktikant online fashion stránky, ktorú vlastní Jules Ostin. V hlavných úlohách sa predstaví Robert De Niro a Anne Hathaway.

NEDEĽA 20:35 Joj - Marťan

Pred šiestimi dňami sa astronaut Mark Watney (Matt Damon) ako jeden z prvých ľudí prešiel po Marse. Terazasi bude prvým človekom, ktorý tam zomrie. Sám a bez spojenia so Zemou. Marka a jeho kolegov zastihla prašná búrka a on v nej skoro zomrel. Má k dispozícii len obmedzené zásoby, a preto musí využiť všetok dôvtip, invenciu a technické znalosti, aby nie len prežil, ale takisto aby našiel spôsob, ako vyslať signál na Zem, že je nažive.

22:05 ČT2 - Interview s upírom

V súčasnom Los Angeles poskytuje šokovanému novinárovi Malloyovi (Christian Slater) neobvyklé interview upír Louis (Brad Pitt). Je to veľmi podivný príbeh, je dlhý a starý dvesto rokov - začína sa v roku 1791, keď vtedy 24-ročnému Louisovi zomrela žena. V jeho bolesti, kedy mu už nezáležalo na vlastnom živote, ho zmanipuloval vyhliadol elegantný upír Lestat (Tom Cruise), aby mu ponúkol "večný život" a premenil ho na upíra. Louis sa snaží vzoprieť svojmu novému osudu, ale nedokáže sa od Lestata celkom odpútať.

Viac o téme: Brad PittTom CruiseKrstný otecEnigmaAnglický PacientInterview s upírom
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu