Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

TV TIPY plné overenej klasiky: Čaká vás Forrest Gump, Jurský park aj Ospalá diera

koláž - tv tipy
koláž - tv tipy (Zdroj: koláž Telkáč)

Rokmi osvedčená klasika môže byť často lepšia ako čerstvé novinky. Stavte tento týždeň na overené staršie filmové hity a určite nebudete ľutovať.

PONDELOK 20:15 Dajto - Forrest Gump

Forrest Gump je presne jedným z tých filmov, ktoré milujú všetci, čo ich videli. Forrest je jednoduchý muž, ktorý rozpráva svoj životný príbeh. Hovorí o tom, ako prežíval útrapy spôsobované spolužiakmi v škole, lásku, vojnu i mnohé dobrodružstvá, ktoré bežný človek len tak nezažije. Film je plný kultúrnych aj spoločenských odkazov videnými naivným pohľadom hlavného hrdinu.


Mohlo by vás zaujímať:Novinári ako filmoví hrdinovia: Takto pátrajú po pravde


UTOROK 21:15 Dvojka - Čarodejník z krajiny Oz

V priebehu celého týždňa si na Dvojke môžete užiť staré, ale skvelé muzikály. Jedným z nich je aj Čarodejník z krajiny Oz. Sirota Dorotka žije obyčajný a jednotvárny život u tety a strýka na farme v Kansase, no sníva o úplne inom svete. Až v krajine Oz, kam ju spolu so psíkom Totom odnesie tornádo, zistí, ako jej chýba rodina a bežný život.

STREDA 21:25 Cinemax - Ospalá diera

Majstrovské schopnosti Tima Burtona vás presvedčia o jeho kvalite vo filme Ospalá diera. Mladý newyorský detektív Ichabod Crane je poslaný do odľahlého mestečka, odrezaného od okolitého sveta, aby odhalil páchateľa série záhadných vrážd. Miestni pritom za vraha považujú bezhlavého jazdca, ktorý bol podľa legendy krutým hesenským žoldnierom a pred dvadsiatimi rokmi bol zabitý v lesoch blízko mestečka.


Mohlo by vás zaujímať:Strapatý génius Tim Burton: Jeho snímky vás pobláznia svojou originalitou!


ŠTVRTOK 19:30 HBO2 - Anna a kráľ

Drámu, históriu aj romantiku nájdete vo filme Anna a kráľ. Mladá vdova Anna pricestuje v roku 1862 so svojím synom Luisom do siamskeho kráľovstva, aby učila kráľovské deti. Pritom sa zoznamuje s odlišnou kultúrou, nepochopiteľnými a krutými zvyklosťami,ako aj vladárom Mongkutom, ktorý chce ochrániť nezávislosť krajiny a otvoriť ju západnej civilizácii.

PIATOK 20:30 Markíza - Slunce, seno, jahody

Bláznivá česká komédia je tým pravým filmovým výberom na piatkový večer. Prvý diel voľnej trilógie prinesie už známe svojské postavičky z dedinského prostredie a ich každodenné radosti a starosti.


Mohlo by vás zaujímať:Troška patrí k najlepším českým režisérom: Kameňáky boli pomsta kritikom


SOBOTA 18:20 Film+ - Jurský park

Milionár John Hammond financuje obrovský vedecký projekt, ktorý by mal oživiť dinosaury. Tie chce potom predvádzať ako jedinečnú atrakciu v zábavnom parku na ostrove Isla Nubar blízko Kostariky. Aby overil bezpečnosť, posiela na ostrov výskumnícku skupiny. Klonované dinosaury však uniknú zo strážených priestorov. Dokážu členovia vedeckej expedície prežiť?

NEDEĽA 14:00 Nova - Obsluhoval som anglického kráľa

Čašník, neskôr hoteliér a nakoniec cestár. ŽIvot hlavného hrdinu Hrabalovho románu je nevyspytateľný, najmä v období politických zvratov. Týmto mužomľudia mnohokrát opovrhovali, no neživí v sebe nenávisť, ani sa nechce pomstiť. V hlavných úlohách sa môžete tešiť na Oldřicha Kaisera, Martina Hubu, Mariána Labudu, Milana Lasicu, Jiřího Lábusa či Jozefa Abrháma.

Viac o téme: Jurský parkForrest GumpOspalá dieraČarodejník z krajiny OzObsluhoval som anglického kráľa
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu