Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Skvelé TV TIPY: Čaká vás boj o dcéru na Balkáne či filmy s dávnym rokom výroby

Americká noc
Americká noc (Zdroj: ceskatelevize.cz)

Aj nasledujúci letný týždeň vám prinesie večerné spestrenie pred televízorom. Bohatá filmová ponuka má len jeden háčik - musíte si správne vybrať.

PONDELOK 20:30 Markíza-Krycie meno U.N.C.L.E.

Opät sa stretávame s dvomi špičkovými agentmi organizácie U.N.C.L.E. Američan Napoleon Solo a Rus Illya Kuryakin bojujú proti všetkým zločincom, ktorí ohrozujú svet. Príbeh sa odohráva na počiatku šesťdesiatych rokov dvadsiateho storočia, na vrchole studenej vojny. Agent CIA Solo a agent KGB Kuryakin bojujú proti záhadnej zločineckej organizácii, ktorá si podmaňuje svet prostredníctvom šírenia jadrových zbraní a rôznych moderných technológií. Kľúčom knájdeniu hlavných vinníkov je dcéra nemeckého vedca. Začína súboj s časom, aby sa zabránilo celolosvetovej katastrofe.

UTOROK 21:05 Dvojka -Vlani v Marienbade

V luxusnom barokovom hoteli sa muž snaží žene pripomenúť románik, ktorý spolu prežili vlani v Marienbade. Lenže žena si na schôdzku nespomína. Muž sa ju teda znovu snaží dobyť v labyrinte zlata a mramoru, v ktorom sa akoby zastavil čas.

STREDA 20:30 Markíza -Unesená na Balkáne

Expertka na kybernetickú bezpečnosť Sara Woodsová (Miranda Raison) dorazí do Belehradu, aby sa zúčastnila na konferencii. Zrazu jej však zavolá dcéra Karissa (Sophie Robertson), ktorá študuje vzahraničí. Karissa sa dostala do problémov aspolu so spolužiačkou Larou (Jovana Stojiljkovič) zmizli bez stopy. Sara je presvedčená, že obe boli unesené. Využíva preto svoje hackerské zručnosti azačína odhaľovať skupinu, ktorá obchoduje s ľuďmi. Čo je však ešte horšie, zdá sa, že miestna polícia vtom ide s nimi. Sara využíva každý nástroj, ktorý má k dispozícii, aby našla Karissu skôr, ako ju predajú a zmizne navždy...

ŠTVRTOK 21:10 Dvojka -Americká noc

Zamilujú sa a rozchádzajú, jedna z herečiek otehotnie a nakrúcanie preruší automobilová nehoda.Film vo filme a film o filmeje Truffautovým vyznaním lásky k vlastnému remeslu. S ľahkou iróniou a s príslovečným francúzskym šarmom sú tu vykreslené trochu spletité vzťahy medzi hercami a štábom, evokované príhody z filmárskeho zákulisia, vzrušujúca atmosféra natáčania či posadnutosť ľudí prepadnutých kúzlu celuloidovej pásky.

PIATOK 22:20 Markíza -Hodinový manžel

Štyria plavci - hráči vodného póla sa po prehratom zápase ocitnú na dne. Tí zúfalci na dne bazénu dokonca aj bývajú. Aby sa zachránili, skúsia prevádzkovať pochybnú živnosť. Bolek Polívka a Lukáš Latinák,to je istá zábava.

SOBOTA 20:20 Nova -Ant-Man

Ďalší prírastok medzi filmovými spracovaniami komixov spoločnosti Marvelprináša na strieborné plátno príbeh Ant-Mana. Podvodník Scott Lang, vybavený pozoruhodnou schopnosťou zmenšovania svojich fyzických rozmerov a súčasne znásobovaním svojej sily, sa musí ujať úlohy hrdinu a pomôcť svojmu mentorovi, doktorovi Hankovi Pymovi ochrániť tajomstvo skrývajúce sa v jeho úžasnom obleku Ant-Mana, pred úplne novými nástrahami, ktoré ho ohrozujú. Pym a Lang, stojaci tvárou v tvár zdanlivo neprekonateľným prekážkam, sú nútení naplánovať a uskutočniť rafinovanú lúpež, ktorá zachráni svet.

NEDEĽA 20:00 ČT2 -Fort Apache

Svoje preloženie do Fort Apache plukovník Owen Thursday pociťuje ako hlboké a ničím neospraveditelné pokorenie. Nechápe, prečo práve on, hrdina občianskej vojny, má za svoje zásluhy veliť vojakom niekde na pokraji divočiny. Svoje pohŕdanie a nespokojnosť dáva všetkým na vedomie od chvíle príchodu. Pritom práve tu je nevyhnutné stále byť na pozore, pretože v okolí pevnosti sa stále viac objavujú stopy Indiánov, ktorí opäť vykopali vojnovú sekeru. Kapitán Kirby York sa v kraji dobre vyzná a pokúša sa krotiť nereálne predstavy svojho nadriadeného. Nemá však príliš veľa šancí.

Viac o téme: Ant-ManHodinový manželKrycie meno U.N.C.L.E.Americká nocFort ApacheVlani v MarienbadeUnesená na Balkáne
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu