Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Výborné TV TIPY na týždeň: Na záver vás čaká skvelá slovenská komédia

(Zdroj: rtvs)

Aj v nasledujúcom týždni si na svoje prídu milovníci filmov. Vychutnať si môžete príbehy z histórie či dobrodružstvo s Tarzanom. Na konci týždňa vás zabaví Matej Landl, ktorý stvárnil životom utrápeného Vojtecha.

PONDELOK 20:30 Jednotka -Kon-tiki

Nórsky moreplavec Thor Heyerdahl uskutočnil s piatimi priateľmi túto legendárnu, 101 dní trvajúcu a vysoko nebezpečnú plavbu v roku 1947. Režiséri Joachim Rönninge a Espen Sandberg vo svojom strhujúcom dobrodružnom filme mapujú prípravy expedície, ale predovšetkým priebeh plavby šiestich priateľov na plti Kon-tiki, ktorá zásadným spôsobom ovplyvnila históriu a presvedčila verejnosť o skutočnom priebehu osídľovania Polynézie.

UTOROK 20:15 JOJ Cinema -Café Society

Bobby pochádza z Bronxu. Žije so stále sa hašteriacimi rodičmi a bratom Benom, ktorý ako čistokrvný amorálny gangster zastáva názor, že každý problém sa dá vyriešiť hrubou silou. Bobbymu je jasné, že potrebuje zmeniť prostredie. Odlieta do Hollywoodu, kde začne pracovať ako poslíček pre strýčka Phila, ktorý je dôležitým agentom filmových hviezd. Vstupuje do sveta opojných večierkov, plných celebrít, modeliek, playboyov, producentov a politikov. Na prvý pohľad sa však zamiluje do strýkovej asistentky Vonnie. Problém je, že Vonnie má vážny vzťah, takže Ben sa musí uspokojiť len s kamarátstvom. Ale nič netrvá večne.

STREDA 20:00 HBO -Dunkerk

Prvý film kultového anglického režiséra Christophera Nolana založenom na reálnych historických udalostiach. Operácia Dynamo bola hromadnou evakuáciou približne 400-tisíc Nemcami obkľúčených spojeneckých - britských, francúzskych a belgických vojakov z pláží a prístavu francúzskeho mesta Dunkerque. Prebehla medzi 27. májom a 3. júnom roku 1940.

ŠTVRTOK 20:15 Dajto -Posledný skaut

Tanečnica Cory si najíma súkromného detektíva Joea Hallenbecka, aby ju chránil. Jej priateľ Jimmy je hráč amerického futbalu v tíme, ktorého manažér lieta v korupčných aférach. Okrem Cory a Jimmyho zatiaľ o nich nikto nevie. Lenže tento gamblujúci syndikát je pre bezpečnosť svojich nelegálnych zárobkov schopný všetkého a ani Joe nestačí zabrániť vražde Cory. To už sa však s Joeom spojí Jimmy a v jej byte nachádzajú dôkazy svedčiace o špinavých praktikách manažéra Marconeho, do ktorých je zapletený aj senátor. Joe má jednoducho smolu. Netrvá dlho a Marcone ho nechá uniesť, kde mu s pokojom v hlase oznámi, aký osud ho čaká. Je tu však aj Jimmy, ktorý Joea dostane z nastraženej pasce. Joe je odhodlaný Marconeho za každú cenu zničiť.

PIATOK 21:40 Dvojka -Štát vs. Fritz Bauer

V roku 1957 získa generálny prokurátor Fritz Bauer dôkaz o tom, že Adolf Eichmann sa skrýva v Buenos Aires. Bauer, ktorý je sám židovského pôvodu, sa od svojho návratu z exilu snaží dostať nacistických zločincov pred súd, ale bez úspechu, Západné Nemecko totiž o takýto spôsob vysporiadania sa s vlastnou minulosťou nemá záujem. Keďže Bauer západonemeckému justičnému systému nedôveruje, obráti sa priamo na izraelskú tajnú službu a dopustí sa tým zrady.

SOBOTA 20:30 Markíza -Legenda o tarzanovi

Odkedy sa muž, kedysi známy ako Tarzan, rozhodol opustiť africkú džungľu a žiť civilizovaný život ako Lord Greystoke, civilným menom John Clayton III, spolu so svojou ženou Jane, uplynulo už veľa rokov. Teraz ho parlament vyšle ako obchodného vyslanca do Konga, kde sa stane figúrkou v nebezpečnej hre, dokonale zosnovanej jedným Belgičanom, kapitánom Leonom Romom. Tí, čo za vražednými plánmi stoja, však netušia, čo svojimi činmi rozpútajú.

NEDEĽA 20:30 Jednotka -Vojtech

Vojtech je štyridsiatnik. Akosi si nevie poradiť so svojím životom. Manželka od neho odišla, v práci dostane výpoveď. Nie je práve akčný typ, a tak ľahko podlieha nápadom svojho kamaráta, taxikára Laca. Laco je ženatý, má dieťa, ale neustále balí baby, čo neveľmi úspešne tají pred svojou manželkou Sašou. Nahovára Vojtecha, aby si rýchlo našiel dajakú babu. Vojto sa zoznámi s Valériou, ale až po dlhom čase zistí, že chce iba ju.

Viac o téme: Kon-tikiCafé SocietyLegenda o tarzanoviDunkerkPosledný skautŠtát vs. Fritz Bauer
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu