Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tento týždeň sa neodlepíte od telky: TV TIPOM kraľuje humor, akcia aj populárny superhrdina

Black Panther Zobraziť galériu (2)
Black Panther (Zdroj: SITA/Matt Kennedy/Marvel Studios-Disney via AP)

Jesenná depresia už pravdepodobne postihla každého z nás. Dni sa skracujú, teplota klesá a v práci sa toho po lete nakopilo akosi viac, než sme predpokladali. Slovenské televízie však nezaháľajú a pripravili si poriadku nádielku filmov, vďaka ktorým môžeme večer aspoň na chvíľku vypnúť a užiť si trochu hollywoodskeho napätia, akcie a aj nejakej tej romantiky. Pozrite sa, čo si tento týždeň rozhodne nesmiete nechať ujsť.

PONDELOK 20:30 Jednotka - Muž v tieni

Thriller z pera majstra historických románov Roberta Harrisa prináša napínavý príbeh spisovateľa, ktorý je najatý na spísanie pamätí bývalého britského premiéra. Dej začína naberať nebezpečné obrátky krátko potom, čo na opustenú zimnú pláž známeho amerického letoviska vyplaví more mŕtvolu jeho predchodcuna tomto literárnom projekte. Netrvá dlho a "duch" si uvedomí, že prijatím atraktívnej práce učinil strašnú chybu: ukazuje sa, že expremiér je muž, v ktorého minulosti sa skrývajú tajomstvá, ktoré majú silu zabíjať.

UTOROK 20:15 Joj Cinema - Sila života

Tri duševne narušené a úplne zmätené ženy sa ocitnú až na samej americkej hranici. Náročnej úlohy dopraviť ich späť do Iowy sa ujme svojrázna Mary Bee Cuddy. Riadiť dostavník plný pomätených žien na ceste dlhej 400 míľ je však takmer nad jej sily a preto si na výpomoc najme odpadlíka Georgea Briggsa. Táto nesúrodá dvojica čelí počas vyčerpávajúce cesty prériou neustálym hrozbám a psychickému vypätiu. Podarí sa im doviezť ich zvláštny "náklad" až do cieľa?

Úspešná herečka o nedorozumeniach: Najskôr musíte spoznať seba, potom ostatných

STREDA 20:30 Jednotka - Ronin

Japonskí samuraji dobre poznali slovo ronin. Roninom sa mohol stať každý z nich, ak by prišiel o svojho pána. Uplynuli však storočia, aby si tento pocit muselo zažiť množstvo agentov tajných služieb. Po konci studenej vojny mnoho z nich odišlo z tajných služieb a začali pracovať na čomkoľvek a pre kohokoľvek v prípade, ak na to boli peniaze. Veľa peňazí. Aj teraz sa pár z nich stretlo, aby získalo dôležitý kufrík a zabránili tak možnosti fatálnych následkov. Operácia prebieha bezchybne až do momentu, kedy sa ukáže, že jeden z roninov koná na vlastnú päsť. Ako sa však zdá, na vlastnú päsť môže konať ktorýkoľvek z nich.

ŠTVRTOK 20:15 Dajto - Policajt v Beverly Hills

Slávna kriminálna komédia o svojráznom detroitskom policajtovi, ktorý si vzal na dovolenkupištoľ a vyrazil po stopách zločinu. Volá sa Axel Foley a ťažko povedať, čo je v jeho prípade nebezpečnejšie, či jeho rýchla reč, svojské vyšetrovacie metódy, alebo presná muška. Isté je, že patrí k najlepším detektívom detroitského oddelenia. Keď je zavraždený jeho priateľ Mike Tandino a nadriadený odmietne prípad Axelovi zveriť, vezme si dovolenku a vyrazí do Beverly Hills, kde Mike pracoval v sklade Bentonovej galérie.

Skvelý hudobník a ešte lepší herec: Životná cesta Jareda Leta, ktorý nič nenecháva na náhodu​

Jeho výrečnosť mu síce zaistí ubytovanie v luxusnom hoteli, ale vyšetrovanie už od počiatku značne komplikujú policajti, predovšetkým seržant Taggart so svojím parťákom Rosewoodom. Napriek tomu sa Axelovi podarí zistiť, že Benton pašuje do zeme drogy. Nedá sa zastaviť ani výhražkami a útokmi zločincov, nepočúva príkazy policajtov a je odhodlaný Bentona odhaliť a odovzdať spravodlivosti.

PIATOK 20:15 Joj Cinema - 96 hodín: Zúčtovanie

Bývalý člen elitných jednotiek Bryan Mills sa proti svojej vôli ocitne znovu v akcii. Bryanov sen - užívať si pokojný život - sa nenávratne rozplýva. Jeho manželka Lenore je brutálne zavraždená. Z jej smrti je podozrivý práve Bryan. Pred zatknutím sa mu podarí uniknúť, no začnú po ňom pátrať všetky policajné jednotky v USA. Po jeho stope sa neúnavne vydáva aj detektív Frank Dotzler (Forest Whitaker). Svojou vytrvalosťou donúti Bryana opäť použiť jeho mimoriadne schopnosti. V nemilosrdnom súboji musí Bryan dokázať svoju nevinu a vypátrať skutočného vraha. Okrem toho sa v ohrození ocitne aj to jediné, čo mu v život zostalo - dcéra Kim.

SOBOTA 22:35 Markíza - Mission Impossible 4

Špionážna agentúra IMF má obrovský problém. Práve keď jej eso, Ethan Hunt, vykonávalo tajnú operáciu v Moskve, spáchal ktosi úspešný bombový útok na Kremeľ. Ruskí predstavitelia sú nahnevaní a hovoria dokonca o vojnovom akte. A pretože sa všetky nitky zbiehajú práve v IMF, americký prezident dá pre istotu od agentúry oficiálne ruky preč vyhlásením "Ghost Protocol", čím ju odreže od zdrojov, zázemia, podpory a z jej členov urobí ľudí na odstrel. Krátko po tomto byrokratickom údere zomiera násilnou smrťou jej oficiálny šéf. Ethan Hunt sa preto pokúsi o nemožné. Spoločne s trojicou verných a odhodlaných kolegov sa pokúsi nájsť páchateľa útoku a zmyť tak zo seba všetku vinu. Ako bolo povedané už v úvode, táto misia bude skutočne nesplniteľná.

NEDEĽA 20:00 HBO - Black Panther

V neznámych afrických končinách, ďaleko v jednej z najhlbších džunglí sveta sa nachádza malá domorodá krajinka zvaná Wakanda. Jej na prvý pohľad zastaralí obyvatelia sú v skutočnosti najvyspelejšou civilizáciou na Zemi. Väčšinu vyspelých technológií vyvinuli najmä vďaka kovu zvanému vibranium, ktorý má schopnosť pohlcovať energiu. Svoje tajomstvo starostlivo ochraňujú, pretože ak by sa vzácny kov dostal do nesprávnych rúk, dôsledky pre ľudstvo by boli hrozivé. Hlavným strážcom Wakandy a jej tajomstiev je sám náčelník T´Challa, ktorýv súlade s tradíciou svojej domoviny, nosí prezývku Čierny Panter.

Viac o téme: Mission Impossible96 hodínBlack PantherPolicajt z Beverly HillsMuž v tieniSila života
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu