Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

S TV TIPMI nuda nehrozí: Čaká na vás slovenský kinohit či komédia o starom mládencovi

Film Čiara
Film Čiara (Zdroj: ciara.sk)

Či už bude vonku sychravo alebo nás prekvapia slnečné lúče, o zábavu máte postarané. Ľahnite si pred televízor a nenechajte sa ničím rušiť. Bohatá televízna ponuka na týždeň vás určite poteší.

PONDELOK 20:30 RTVS -Luther a ja

Katharina von Bora vstúpila do dejín ako mníška, ktorá utiekla od života v kláštore, úspešná obchodníčka, matka šiestich detí, no najmä manželka reformátora Martina Luthera. Keď sa počas svojho života v kláštore oboznámila s Lutherovymi spismi, otvorili sa jej úplne nové obzory. Spolu s niekoľkými ďalšími mníškami porušili svoje sľuby a vydali sa do sveta za jeho múrmi. Mladá žena celkom bez prostriedkov a odmietaná svojou rodinou našla útočisko u maliara Lucasa Cranacha. Tam sa osobne stretla s mužom, ktorý zmenil jej život.

UTOROK 20:10 Dajto -Nočný bežec

Film hovorí o kedysi skvelom nájomnom vrahovi Jimmym Conlonovi, ktorý mal prezývku "Gravedigger". V súčasnosti je už 55-ročný Jimmy iba tieňom seba samého a hriechy svojej minulosti sa snaží vyriešiť pri poháriku whisky. Jeho najlepším priateľom je starnúci mafiánsky boss Shawn Maguire. Zvláštnu trojicu dopĺňa detektív, ktorý je už tridsať rokov o krok pozadu za Jimmym. Život unaveného zabijaka naberie rýchly spád, keď sa podsvetie rozhodne zlikvidovať jeho syna Mika, ktorého kedysi dávno opustil. Jimmy má presne jednu noc na to, aby sa rozhodol, či zachová lojalitu svojej zločineckej rodine alebo ostane verný rodine skutočnej.

STREDA 20:10 JOJ Cinema -Lion

Päťročný Sarú sa stratí vo vlaku uháňajúcom preč od jeho domova a rodiny. Vydesený a zmätený vystúpi v Kalkate plnej ľudí a chaosu, tisícky kilometrov od domova. Akoby zázrakom prežije a darí sa mu uživiť sa na ulici a unikať všetkým jej hrozbám hrozbám a nástrahám, až sa nakoniec dostane do sirotinca, ktorý takisto nie je práve bezpečným prístavom. Napokon si Sarúa osvojí austrálsky pár z mesta Hobart a zahrnie ho láskou a bezpečím. Keďže nechce zraniť svojich adoptívnych rodičov, dospievajúci Sarú potláča svoju minulosť i emocionálnu potrebu spojenia so svojou skutočnou rodinou a pomaly sa lúči s nádejou, že ešte niekedy uvidí stratenú mamu a brata. No náhodné stretnutie so skupinou Indov v ňom prebudí hlboko spiacu túžbu po domove. S obmedzeným množstvom spomienok a s pomocou novej technológie zvanej Google Earth sa Sarú vydáva na jedno z najúchvatnejších hľadaní ihly v kope sena v moderných dejinách.

ŠTVRTOK 20:35 JOJ -Predtým ako som ťa spoznala

Louise vie všeličo. Vie, že sa jej páči práca v bistre, a vie, že možno neľúbi svojho priateľa Patricka. Zato nevie nič o klasickej hudbe, nevie, že príde o miesto, a keby tušila, čo ju čaká, asi by prišla o rozum. Will vie, že po dopravnej nehode stratil chuť do života. Vie, čím bol kedysi, vie, že všetko sa mu teraz zdá nepodstatné, a presne vie, ako s tým skoncovať. Zato nevie, že Lou mu vtrhne do života ako náhla búrka. A ani jeden z nich nevie, že jeden druhého navzájom navždy zmenia.

PIATOK 20:40 JOJ Plus -Inštalatér

Štyridsaťročný Luboš Cafourek je svojrázny inštalatér z obce Tuchlovice pri Prahe. Je zručný a poctivý, so všetkým si poradí, žiadnej práce sa nikdy nezľakne. Nemá auto, za zákazníkmi jazdí na bicykli alebo autobusom, prípadne sa nechá odviezť. Mobil nepoužíva, telefonáty za neho vyriaďuje jeho matka, ktorá mu tiež varí a nakupuje, perie, robí účtovníctvo a riadi chod celej domácnosti. Luboš má vždy na všetko nečakanú a vtipnú odpoveď, ale praktický a spoločenský život mu uniká medzi prstami. Za prácu si nedokáže vypýtať primerané peniaze, kamarátom opravuje zadarmo a to, čo zarobí, hneď minie za jedlo pre túlavé mačky alebo za hazard. Luboš všetko nepríjemné odsúva na "neskôr" alebo na "uvidíme". Všetky jeho pokusy o kontakt so ženami končia fiaskom a mama sa márne snaží, aby si syn konečne našiel partnerku.

SOBOTA 20:30 Markíza -Rýchlo a zbesilo 5

Nohou šliapu na pedál plynu na doraz, jednou rukou šoférujú a v tej druhej držia zbraň alebo aspoň ukazujú vztýčený prostredník. Sú jednoducho rýchli a zbesilí. Už po piaty raz. Pod vedením režiséra Justina Lina, ktorý sa ostrieľal v predchádzajúcich dvoch dieloch slávnej akčnej série, sa stretávajú všetci starí známi - Paul Walker, Vin Diesel a Jordana Brewster - ktorých tento raz dopĺňa aj akčná hviezda prvej veľkosti Dwayne Johnson.

NEDEĽA 22:00 RTVS -Čiara

Adam Krajňák je otcom rodiny i hlavou kriminálnej skupiny, ktorá pašuje cigarety cez slovensko-ukrajinskú hranicu. V kruhu svojich najbližších zohráva nenahraditeľnú rolu starostlivého dôverníka, ale aj zásadového a nekompromisného vodcu, ktorému ani v rozhodujúcich okamihoch nechýba temperament. Pokojné spolužitie dvoch prelínajúcich sa svetov sa však začne otriasať, keď novovybudovaná hranica Schengenského priestoru spôsobí nárast nervozity z nejasnej budúcnosti. A keď jedna z pašeráckych zásielok stroskotá, spustí sa nezastaviteľná lavína udalostí, počas ktorých bude musieť Krajňák spochybniť svoje vlastné hranice, ktoré doteraz odmietal prekročiť.

Viac o téme: LionČiaraNočný bežecLuther a jaRýchlo a zbesilo 5Inštalatér
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu