Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

TV TIPY na týždeň: Dostanete sa do časovej slučky, budete svedkami únosu i nebezpečnej akcie

(Zdroj: Youtube)

Tento týždeň je naozaj z čoho vyberať. Bude plný akcie všetkého druhu. Môžete byť svedkami jedného z najdesivejších prípadov v histórii - únosu Natasche Kampuschovej. Čaká vás aj príbeh s Dwaynom Johnsonom či životopis zakladateľa legendárneho McDonaldu. Koniec týždňa uzavrie Červený kapitán a únos prezidentovho syna Kováča ml. počas jedného z najtemnejších období Československa.

PONDELOK 20:15 Joj Cinema - Únos Natasche Kampuschovej

Príbeh desaťročnej NatascheKampuschovej je inšpirovaný skutočnými udalosťami. Natascha po hádke s matkou odišla ráno sama do školy vo viedenskej štvrti. Krátko nato ju uniesol 35-ročný elektrotechnik Wolfgang Priklopil, ktorý ju väznil viac než osem rokov v maličkej miestnosti pod garážou, ktorú sám vybudoval.

STREDA 20:30 Jednotka - Minority Report

Píše sa rok 2054. Washinghton D.C. je zbavený kriminality. Budúcnosť je svetlá. Vina je potrestaná skôr, ako k zločinu vôbec dôjde. Elitná jednotka Ministerstva spravodlivostidokáže zabrániť vražde vďaka trom jasnovidcom, psychotronickým osobnostiam, ktoré neomylne určia páchateľa. Je to najmodernejšia obrana proti zločinu, dokonalý systém. Veliteľ jednotky John Anderton (Tom Cruise) má vďaka svojej tragickej skúsenosti tisíc dôvodov pracovať pre túto elitnú jednotku zo všetkých síl.

ŠTVRTOK 20:15 Joj Cinema - Zakladateľ

Skutočný príbeh muža, ktorý bol stelesnením amerického sna a vybudoval najznámejšiu sieť rýchleho občerstvenia na svete. V roku 1954 dostal Ray Kroc objednávku na šesť mixérov na výrobu obľúbených mliečných šejkov od bratov McDonaldovcov. V tom čase mali malú reštauráciu s hamburgermi v južnej Kalifornii. Toto neobvykle veľké množstvo ho okamžite zaujalo a rozhodol sa, že dodávku zariadi sám. Od tohto momentu sa začala písať história obrovského impéria McDonald.

21:30 Jednotka - Čistá duša

Film je inšpirovaný autentickým životným príbehom Johna Forbesa Nashe ml., nositeľa Nobelovej ceny za ekonómiu. V roku 1947 Johna prijali na prominentnú univerzitu v Princetone s povesťou mimoriadne talentovaného matematika. Nepodobá sa svojím rovesníkom, nevyhľadáva zábavu, žije vo vlastnom, uzavretom svete a nechodí ani na prednášky. Je posadnutý túžbou po objavení originálnej myšlienky. Keď ju konečne nájde, opustí vysokú školu ako vedec, ktorý svojou matematickou teóriou prevrátil naruby ekonomické tézy. Založí si rodinu, no po čase jeho manželka odhalí, že to, čo bolo považované za podivínstvo, je závažná psychická porucha.

PIATOK 20:20 Nova - Muži v nádeji

Ústredna otázka tejto skvelo obsadenej komedie znie, či môže byť nevera základom šťastného manželstva. Šarmantný Rudolf je o tom presvedčený a s úspechom uplatňuje svoju divokú teóriu v každodennej praxi s neutíchajúcim elánom. Nechápe naivitu svojho neznesiteľne korektného zaťa Ondreja, ktorý pre svedomité plnenie povinnosti nevníma, ako nebezpečne sa jeho žena začína nudiť. Z nudného slušňáka Ondreja sa neskôr vďaka romániku s krásnou Šarlotou stáva obletovaný svojou milenkou a obdivovaný vlastnou manželkou. Nasleduje smršť komediálnych situácií.

22:00 Jednotka - Dracula

Sídlo grófa Draculu v Transylvániisotva niekto objaví. V 15. storočí žil knieža Vlad, ktorý sa preslávil ako obratný diplomat, statočný bojovník proti pohanom a tiež ako nesmierne krutý muž so záľubou v napichovaní protivníkov na kôl. Jeho postava vraj inšpirovala koncom minulého storočia spisovateľa Brama Stokera k napísaniu dnes už klasického románu o upíroch - Draculu. Ten je tu zosobnením zla, proti ktorému sa postaví skupina odvážnych ľudí na čele s profesorom Van Helsingom. Režisér Coppola sa rozhodol ako prvý natočiť Stokerov román v celej jeho šírke.

SOBOTA 20:20 Nova - San Andreas

Kaliforniu zasiahlo masívne zemetrasenie. Pilot záchranného vrtulníka podniká nebezpečnú cestu naprieč štátom. Po ničivých následkoch obrovského zemetrasenia sa spolu so svojou ženou vydá z Los Angeles do San Franscisca, pretože musia zachrániť svoju dcéru. V katastrofickom akčnom thrilleri sa predstaví Dwayne Johnson.

20:30 Markíza - Na hrane zajtrajška

Príbeh sa odohráva v blízkej budúcnosti. Mimozemská kolónia pripomínajúca včeliu kolóniu, vytrvalo útočí na Zem. Obracajú veľké miesta na hromadu trosiek a zanechávajú za sebou milióny obetí. Podplukovník Bill Cage (Tom Cruise), ktorý nikdy nebol v žiadnej bitke, je bez varovania a s nulovým výcvikom poslaný splniť úlohu. Ide o samovražednú misiu, v ktorej je behom niekoľkých minút zabitý. Dostane sa však do časovej slučky, v ktorej má šancu zmeniť budúcnosť krajiny.

22:30 Nova - John Wick

Vlúpať samu do domu, ukradnúť auto a zabiť milovaného psa, to sa skrátka nemalo stať. Strední zlodejíčkovia to nevedeli, ale ich bossovia v podsvetí áno. A musia konať. Preto saJohn Wick opäť vydáva na svoju drsnú vendetu a stáva sa zároveň terčom svojich bývalých kolegov - nájomných zabijakov.

NEDEĽA 20:30 Jednotka - Červený kapitán

Drsná detektívka podľa slovenského knižného fenoménu - Dominika Dána. Po viac ako 700-tisícoch predaných kníh konečne prichádza dlhoočakávaný film. Stovky trikových záberov, jeden z najväčších rozpočtov v slovenskom filme a príbeh inšpirovaný skutočnými udalosťami, v ktorom treba ísť cez mŕtvoly.

22:20 Jednotka - Únos

Posledný deň prvého roku mladej slovenskej republiky sa chýli ku koncu. Všetci oslavujú. Kráľ podsvetia Efendiaj Prezident. Iba Predseda nemá čo oslavovať. Prezident, ktorému on sám vyšliapal chodník k funkcii, odmietne vymenovať jeho šikovného Chalaniska za ministra. Prezident sa stane nepohodlným. Ako ho prinútiť počúvať, čo chce Predseda? Prezidentovho syna o niekoľko mesiacov neskôr za bieleho dňa organizovaná skupina zmláti a zavlečie do zahraničia. Dráma slovenskej scenáristky a režisérky Mariany Čengel Solčanskej o politikoch a mafiánoch, ktorí sa neštítia nijakého zločinu, len aby si upevnili svoje mocenské pozície.

Viac o téme: Tom CruiseKeanu ReevesJohn WickČervený kapitánEmily BluntNa hrane zajtrajškaÚnosMichael Kane
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu