Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nadupané novoročné TV TIPY: Oscarový trhák, české filmové hity i obľúbená Marvelovka

(Zdroj: ČSFD, telkáč, Reprofoto YouTube, SITA/Jay Maidment/Disney/Marvel via AP; TASR/AP Photo/Warner Bros. Pictures, File)

Vianočné sviatky máme za sebou, prípravy na Silvestra sú v plnom prúde a nový rok je pred dverami. Či už trávite ukončenie roka doma s blízkymi alebo s priateľmi na chate, čas na pohodový večer sa nájde vždy. V nasledujúcom týždni sa môžete tešiť na oscarovú Gravitáciu so Sandrou Bullock alebo filmovú klasiku E.T. Mimozemšťan. Na svoje si tiež prídu fanúšikovia českých filmov, aj milovníci Marveloviek. Prvý týždeň roku 2019 bude proste nadupaný.

PONDELOK 22:10 Markíza - Babovřesky 2

Letná komédia Zdeňka Trošku je úsmevným obrázkom zo života na súčasnej dedine, ktorá s nadhľadom a komediálnou nadsázkou, tak trochu v duchu Slunce, seno..., sleduje kopiace sa nedorozumenia a zhody náhod, ktoré poriadne zamotajú hlavu jej obyvateľom. V príbehu nechýba láska, žiarlivost, závisť, intrigy a najmä vtipné okamihy, v ktorých sa niektorí z nás aj nájdu. Príbeh začína tam, kde prvý diel skončil: klebetnica Horáčková vybieha z domu naproti mladým hokejistom, ktorí prišli navštíviť svojho dobrého kamaráta a spoluhráča na neďalekú chalupu, aby tu aspoň pár dní trénovali a oddychovali.

Horáčkovej okamžite napadne pozvať svoju vnučku, šikovne ju nastrčiť športovcom do cesty - možno si ju niektorý všimne a dievka sa dobre vydá. Nevydrží a pochváli sa svojím nápadom pred ostatnými babkami. Zápletka sa ďalej točí okolo pomsty Horáčkovej starostovi Stehlíkovi, kvôli ktorému musela opustiť miesto tajomníčky na miestnom úrade, do dediny prichádza kontrolór z "kraja" a netuší, čo tu na neho čaká, čo všetko bude musiet riešiť a práve vďaka tomu sa odohráva množstvo humorných situácií... A nad tým všetkým bdie mladý farár s trochu netradičným a dvojzmyselným menom...

UTOROK 20:30 Joj- Spievaj!

Podnikavý chlapík Buster Moon má poslednú šancu zachrániť divadlo, ktoré zdedil po svojom otcovi. Všetko staví na jednu kartu - na veľkolepú talentovú spevácku súťaž, akú svet ešte nevidel. A rovnako ako je pestré zloženie zvieracích súťažiacich, je pestrý aj ich repertoár, ktorý sa rozpína od Franka Sinatru až po Lady Gaga. Možno by Busterova talentová show nebola tak veľkolepá, keby sa jeho verná sekretárka slečna Crawlyová, chameleónka s veľmi neposednými očami, nepomýlila vo výške finančnej odmeny pre víťaza na letákoch, ktorými zaplavila mesto. A tak sa v deň súťaže pred Busterovým divadlom vytvorí dllhočizný rad nadšencov, ktorí veria vo svoje víťazstvo.

Medzi nimi čakajú aj očividné talenty. Napríklad opičiak Johnny, syn gangstera, ktorý Johnnyho spev neuznáva, pretože banka sa s ním vykradnúť nedá... Rosita je zas tak zamestnaná výchovou svojich malých prasiatok, že si môže spievať maximálne v kuchyni. A hlasovo dokonalá slonica Mína zo seba pred ľuďmi nedokáže vydať ani hlások. Lenže keď máte sen, mali by ste za ním ísť, aj keby ste mali pri svojom snažení na chvíľu padnúť. Ako hovorí Buster Moon: "Na tom, že dopadnete na dno, je najlepšie to, že ďalej už vedie cesta len hore."

UTOROK20:00 Čt1- Po strništi bos

Osemročný Eda je vytúžené dieťa, ktoré rodičia strážia viac, ako je zdravé, pretože o jedno dieťa už prišli. Jeho rodina je nútená presťahovať sa z Prahy k príbuzným na vidiek. Malé mesto, kde chlapec doteraz trávil len prázdniny, sa tak na čas stane jeho domovom. Rozmery vojnového konfliktu, ktorý rodine obrátil život naruby, vníma chlapec milosrdnou detskou optikou, ktorá ponúka hlavne priestor pre tajuplné dobrodružstvá. Eda tak nachádza cestu nielen k miestnej chlapčenskej partii, v ktorej musí obhájiť svoje miesto, ale aj k nečakaným rodinným tajomstvám a k vlastnej odvahe.

STREDA 20:30 Doma- Navždy mladá

Kto z nás by nechcel prestať starnúť?Ani nie tridsaťročná Adalinehavaruje so svojím autom a stane sa zázrak - nielen, že nehodu prežije, ale navyše už nikdy nezostarne ani o jediný deň a žije ďalších 80 rokov.Večnámladosť sa však čoskoro prejaví ako prekážka v bežnom živote.Adaline bezmocne sleduje, ako jej dcéra starne, až je staršiaako ona sama. Dlhodobo nemôžeprežívať lásku a nakoniec zostáva úplne sama.Po rokoch osamotenia sa vživote Adalne objavuje Ellis Jones, do ktorého sa zamiluje.Všetko vyzerá idylicky, ale len do okamihu, než sa Adaline stretne s otcom svojho priateľa Williamom.William totiž v Adalinespozná dievča, ktorú pred rokmi miloval...

ŠTVRTOK 20:30 Markíza - Stážista

Ben Whittaker, 70-ročný vdovec, ktorý zistí, že na dôchodku to nie je také, ako si vysníval. Chopí sa príležitosti a vráti sa späť do pracovného kolobehu ako praktikant online fashion stránky, ktorú vlastní Jules Ostinová.

PIATOK20:30 Joj Plus - E.T. Mimozemšťan

Mimozemskí prieskumníci musia predčasne opustiť les neďaleko Los Angeles, kde pristáli, pretože ich takmer prichytia ľudskí prenasledovatelia. Jeden z mimozemšťanov sa však k štartujúcej lodi nestihne vrátiť. Nájde úkryt v kôlni predmestského domu, kde ho objaví 10-ročný Elliot. Ten žije iba s matkou Mary a súrodencami, starším Michaelom a malou Gertie. Dobromyseľný E. T. nadviaže s Elliotom citové spojenie. Chlapec ho predvedie Michaelovi a Gertie, vďaka ktorej sa E. T. naučí hovoriť ľudskou rečou. Deti rýchlo pochopia, že chce nadviazať spojenie s rodnou planétou. Inak zomrie...

PIATOK23:35 Markíza - Gravitácia

Sandra Bullock vo filme hrá doktorku Ryan Stone, skvelú lekárku - inžinierku na jej prvejvesmírnej misii.George Clooney stvárnil vesmírneho veterána Matta Kowalskyho, ktorý velí svojmu poslednému letu pred odchodom do dôchodku.Lenže počas zdanlivo rutinnejvýpravedo vesmíru dôjde ku katastrofe.Loď je zničená a Stone a Kowalsky zostanú vo vesmíre sami, odkázaní jeden na druhého a smerujúciďalej do temného vesmíru.Hlboké ticho dáva obom jasne najavo, že stratili akékoľvek spojenie so Zemou... a tým aj akúkoľvek šancu na záchranu.Strach sa pomaly mení v paniku, najmä keď si obaja uvedomia, ako málo kyslíka im zostáva.Pritom paradoxne jediný možný spôsob návratu je pokračovanie v ceste do hlbokého vesmíru.

SOBOTA 20:35 Joj - Najkrajší deň

Svojrázny, ambiciózny klavirista Andi a uvoľnený, pohodový Benno majú jedno spoločné - obaja trpia smrteľnou chorobou a veľa času im na tomto svete nezostáva. Navzájom sa presvedčia, že majú poslednú príležitosť vyhodiť si z kopýtka. A tak sa po istých problémoch v hospici rozhodnú utiecť a užiť si ten najkrajší deň, kým nebude neskoro. Prvá vec, ktorú potrebujú, sú peniaze, a tak si ich obaja tridsiatnici napožičiavajú. K tomu si nakúpia hŕbu vecí na splátky, pretože sa nemusia obávať, že pôjdu do väzenia. A vyrazia do Afriky! Pre hypochondra Andiho je výprava spočiatku obrovskou nočnou morou, zatiaľ čo Benno má svoj tajný plán. Dobrodružná cesta plná zábavných aj tragikomických situácií im nakoniec ponúkne to, po čom túžili - ten najkrajší deň.

NEDEĽA 20:10 Joj Plus - Avengers 2: Vek Ultrona

Členovia tímu Avengers znova spájajú svoje sily, aby porazili zlovoľného Ultrona, ktorý chce svojou robotickou armádou zničiť Zem a vyhubiť ľudskú rasu, pretože je nedokonalá. Ale ani tí najväčší superhrdinovia - Iron Man, Captain America, Thor, Hulk, Black Widow a Hawkeye - tentoraz nedokážu čeliť takým mocným a desivým silám, akými zloduch disponuje. Jeho armádu bojových robotov totiž riadi geniálna umelá inteligencia, ktorú v zákernosti, rýchlosti, sile a logike neprekoná žiadny živý tvor. Pokus miliardára Tonyho Starka oživiť program na udržanie celosvetového mieru sa skončil neúspechom. Navyše nechtiac prebudil ničivé sily neznámej umelej inteligencie, ktorá chce vyhladiť nedokonalé ľudstvo z povrchu Zeme, a zrazu je v stávke osud celej planéty. Po zásahu proti zločineckej spoločnosti Hydra a analýze kameňa z Lokiho žezla povstal zlovoľný ničiteľ Ultron a zdá sa, že disponuje takou desivou silou, akej tentoraz nedokážu čeliť ani Avengers.

Jeho robotickú armádu riadi geniálna umelá inteligencia, ktorú nedokáže prekonať žiaden živý tvor. Ultron plánuje zničiť svojich protivníkov - tím Avengers, a potom celé ľudstvo, pretože je zúfalo nedokonalé. Ochrancovia Zeme a najväčší superhrdinovia Iron Man, Captain America, Thor, Hulk, Black Widow a Hawkeye sa musia znova spojiť, aby zachránili svet. Na svojej ceste za spásou ľudstva sa stretnú so starým priateľom Jarvisom, ktorý má novú tvár aj meno - Vison. Zároveň spoznajú dvoch nových hrdinov s nadľudskými schopnosťami. Dvojičky Wanda a Pietro Maximoffovci - alias Scarlet Witch a Quicksilver - zatiaľ pracujú pre nepriateľskú spoločnosť Hydra. Osud sveta závisí na nových krehkých spojenectvách s dávnymi priateľmi a novými superhrdinami, ale aj na nečakaných zvratoch osudu. A vyvrcholí veľkolepým finálnym stretom síl Dobra a Zla.

NEDEĽA20:30 Markíza - Psia duša

Vo filmovom spracovaní obľúbenej knihy W. Bruca Camerona prináša renomovaný režisér Lasse Hallström na plátna kín príbeh oddaného chlpáča, ktorý postupne prichádza na to, že na svet prišiel preto, aby ľudí učil smiať sa a milovať. Duchaplné, dojímavé, a neraz aj vtipné rozprávanie jedného psa ponúka jeho vlastný psí pohľad na medziľudské a ľudsko-psie vzťahy. Okrem iného nám pripomína, že láska nikdy neumiera, skutoční priatelia nás nikdy neopustia a každé stvorenie má na svete svoje jedinečné poslanie.

Viac o téme: GravitáciaPo strništi bosAvenger 2: Vek UltronaSpievaj!Najkrajší deň
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu