Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nebudete sa chcieť odlepiť od telky: Z týchto TV TIPOV si vyberie naozaj každý

Harry Potter a väzeň z Azkabanu
Harry Potter a väzeň z Azkabanu (Zdroj: telkac.sk)

Ani druhý tohtoročný týždeň slovenské televízie nijako nezaháľajú a svojím divákom ponúkajú množstvo kvalitných i osvedčených filmov. My pre vás už tradične vyberáme tie najväčšie ťaháky, ktoré by ste rozhodne nemali vynechať.

PONDELOK 20:15 Joj Cinema - Café Society

Bobby pochádza z Bronxu. Žije so stále sa hašteriacimi rodičmi a bratom Benom, ktorý ako čistokrvný amorálny gangster zastáva názor, že každý problém sa dá vyriešiť hrubou silou. Bobbymu je jasné, že potrebuje zmeniť prostredie. Odlieta do Hollywoodu, kde začne pracovať ako poslíček pre strýčka Phila, ktorý je dôležitým agentom filmových hviezd. Na prvý pohľad sa však zamiluje do strýkovej asistentky Vonnie. Problém je, že Vonnie má vážny vzťah, takže Ben sa musí uspokojiť len s kamarátstvom. Ale nič netrvá večne, Vonnie sa s priateľom rozíde a veľmi rýchlo opätuje Benove city. Jeho ponuku k svadbe však odmieta.

Nešťastný Bobby sa vráti do New Yorku, kde začne pracovať s bratom Benom, ktorý si otvoril nočný klub. Z Bobbyho sa stáva veľmi schopný impresário a z klubu Les Tropiques jeden z najvyhľadávanejších v meste. Napriek tomu, že Bobby stále miluje Vonnie, zblíži sa s Veronikou, okúzľujúcou dámou z vyššej spoločnosti. Svadba. Veronikine tehotenstvo. Benov život sa zdá šťastný. Ale len do toho večera, kedy do dverí Les Tropiques vstúpi Vonnie.

UTOROK 20:10 Plus - Policajtov švagor

Keď ste najdrsnejší policajt v meste, je pre vás predstava, že sa vám do rodiny ako švagor začlení krpatý a ukecaný idiot, niečo ako živá nočná mora. Lenže ako nazvať situáciu, keď sa ten istý človek má stáť vašim kolegom? Na niečo tak strašné už ani v pekle nemajú slovník. Ben Barber má čerstvý diplom z policajnej akadémie a vyhliadku na šťastný život po boku krásnej Angely. Jej brat James Payton z toho nie je ani trochu nadšený, ale keď sa mu už nepodarilo sestre svadbu vyhovoriť, rozhodne sa z Bena urobiť aspoň poriadneho chlapa.

Respektíve sa o to pokúsiť. Ako elitného detektíva atlantskej polície Jamesa nadriadení pošlú do Miami, aby priamo pri zdroji ukončil dopravu drog do krajiny. Jeho cieľom je údajný narkobarón Antonio Pope. Práve túto akciu si James zvolí ako školu života pre svojho budúceho švagra. Keby len tušil čo všetko bude musieť kvôli tomuto rozhodnutiu preskákať, určite by si to rozmyslel. Nielen že musí riešiť nepretržitú sériu hrozných problémov, ale naviac má čo robiť, aby jeho sestra neovdovela skôr, ako sa vôbec vydá.

STREDA 21:45 Markíza - Bláznivá, hlúpa láska

Štyridsiatnik Cal Weaver žije vysnívaný život. Má výbornú prácu, krásny dom, úžasné deti a manželku - lásku zo strednej školy. Ale keď sa dozvie, že ho Emily podvádza a chce sa s ním rozviesť, jeho perfektný život sa v jednej krátkej chvíli celý zosype a Cal zostane sám. V dnešnom svete slobodných má k tomu všetkému ešte aj jednu veľkú nevýhodu. Na rande nebol už celé desaťročia, takže si nevie predstaviť, že ak by sa aj chcel s niekým zoznámiť, nebude vedieť ako. Svoje voľné večery trávi sám v miestnom bare.

Zúfalého Cala si pod svoje ochranné krídla zoberie tridsiatnik Jacob Palmer a pomôže mu zorientovať sa. Vďaka jeho pomoci, sa Calovi podarí dostať sa z rozvodu a začať nový život. Jacob otvorí Calovi oči a ukáže mu množstvo príležitostí, ktoré pred ním stoja. Flirtovanie so ženami, preorientovanie sa na poriadny mužský alkohol a skutočný mužský zmysel pre štýl, ktorý nenájde v detských obchodoch.

ŠTVRTOK 20:10 Plus - Star Wars: Sila sa prebúdza

Tri desaťročia po porážke Dartha Vadera a Impéria prichádza nová hrozba. Z popola ríše povstane Prvý rád, ktorého vojsko dobýva a devastuje jednu demokratickú planétu za druhou. Zastaviť ich môže len Odboj a jeho generálka Leia. Ich jedinou nádejou je Luke Skywalker, rytier rádu Jedi, lenže ten je v súčasnosti nezvestný. Leia vyšle pilota Poea Damerona na planétu Jakku, aby získal mapu Lukovho úkrytu. S rovnakým zámerom tam dorazí aj vojsko Prvého rádu na čele s temným rytierom Kylom Renom.

Dameron mapu schová v svojom droidovi BB-8 a zachráni ju osirotené dievča Rey, ktoré ukrýva netušený dar - dokáže cítiť Silu a využívať jej možnosti. Rey, droid a vojak Finn, ktorý zbehol od Prvého rádu, na úteku narazia na pašeráka Hana Sola a humanoida Chewbaccu a spoja sily nielen pri pátraní po Lukovi Skywalkerovi, ale aj pri plnení svojho poslania - zneškodniť superzbraň Prvého rádu, ktorá sa chystá zničiť Novú republiku i Odboj.

PIATOK 20:30 Markíza - Harry Potter a väzeň z Azkabanu

Trinásťročný Harry Potter nie je veľmi nadšený, keď musí tráviť leto u svojich vzdialených príbuzných. Správa sa vzorne a nevenuje sa žiadnym kúzlam, ale iba dovtedy, kým ich nepoctí návštevou príšerná teta Marge. Harry sa obáva trestu, pretože zákony nedovoľujú používať študentom kúzla mimo čarodejníckeho režimu, a preto z obáv radšej utečie. Prenocuje v starom hoteli, kde sa náhodou stretne s ministrom kúziel Korneliom.

Ten mu hroziaci trest odpustí a zároveň mu prezradí, že z väzenia v Azkabade utiekol záhadný a nebezpečný čarodejník Sirius Čierny. Ten bol podľa legiend zodpovedný za privedenie lorda Voldemorta k Harryho rodičom a za ich násilnú smrť. Teraz sa lord pokúša zabiť Harryho. Jediným bezpečným miestom sa pre neho stanú Bradavice.

SOBOTA 20:15 Dajto - Černí baroni

Kto by ich nepoznal? Sú takí absurdní a predsa takí skutoční. Každý, kto bol na vojne, niektorého z nich stretol, ale skutočne nesmrteľnými sa stali vďaka slávnej rovnomennej knihe Miloslava Švandrlíka. Všetci sú svojráznymi figúrkami Švandrlíkovej knihy, rozprávajúcej s humorným nadhľadom o neveselých, často tragických osudoch príslušníkov Pomocných technických práporov (PTP), svojráznej zložky našej ľudovej armády v päťdesiatych rokoch.

Príbeh, ktorý je mozaikou tých najneuveriteľnejších príhod, sa začína vo chvíli, keď k 66. pomocnému technickému práporu v Zelenej Hore nastupujú nováčikovia a medzi nimi asistent réžie Roman Kefalín, ktorý sa stáva pozorovateľom absurdného diania, organizátorom verejnej estrády s recitáciou pokrokových básní, chovateľom erárnych prasiat, zbehom a nakoniec nepriamo tiež príčinou katastrofy v podobe generálskych previerok.

NEDEĽA 20:30 Markíza - John Wick 2

Legendárny hrdina John Wick je späť. Pod nátlakom bývalého spolupracovníka, ktorý má v pláne získať kontrolu nad tajným medzinárodným združením nájomných vrahov, sa v plnej sile vracia do akcie. Viazaný krvavou prísahou sa vydáva na cestu do Ríma, kde ho čaká zúčtovanie s bandou tých najnebezpečnejších zabijakov na svete. Mimochodom, pokiaľ ste fanúšikom filmov o tejto postave, máme pre vás skvelú správu. Tretie a zároveň posledné pokračovanie príde do kín s podtitulom Parabellum už 16. mája tohto roka!

Viac o téme: John WickStar WarsTv TipyCafé SocietyPolicajtov švagor
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu