Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

TV TIPY plné zlatých sošiek: Tieto oscarové filmy si nenechajte ujsť!

koláž - tv tipy Zobraziť galériu (2)
koláž - tv tipy (Zdroj: koláž Telkáč)

Oscary sú odovzdané a nie je lepší čas užiť si cenami ovenčené filmy. Tento týždeň sa môžete tešiť na dávku kvalitných snímok, ktoré ocenili nielen diváci, ale aj kritici.

PONDELOK 17:55 Cinemax - Philadelphia

Filmoví velikáni, Denzel Washington a Tom Hanks, sa ukázali v oscarovej snímke Philadelphia ešte ako mladí, no talentovaní herci. Právnik Andrew Beckett (Tom Hanks) je homosexuál umierajúci na AIDS. Len čo sa to dozvie vedenie advokátskej kancelárie, prepustia ho. Andrew sa však nevzdáva a chce dokázať, že jeho prepustenie je protizákonnou diskrimináciou. Na pomoc presvedčí Joa Millera (Denzel Washington), ktorý dlho váha. Nakoniec sa však prípadu ujme a spoločne bojujú za práva človeka...


Mohlo by vás zaujímať:Inšpirácia prišla v spánku: TIETO slávne filmy vznikli na základe snov!


UTOROK 22:00 Film Europe - Láska

Máte chuť na skvelý príbeh o láske, ktorý nie je presladenou americkou romantikou? Francúzska snímka Láska o dvoch učiteľoch hudby na dôchodku je tým pravým. Georges a Anne majú už po osemdesiatke, no to im nebráni tešiť sa zo života a svojho vzťahu. Keď Anne postihne mozgová mŕtvica, ochrnie jej polovica tela a manžel sa o ňu chce starať sám. S druhou mŕtvicou sa jej stav výrazne zhorší, čo postaví Georgesa pred najväčšie rozhodnutie.

STREDA 18:15 Joj Cinema - Iluzionista

Príbeh mága prvej kategórie Eisenheima sa odohráva na prelome 19. a 20. storočia vo Viedni. Eisenheim sa zamiluje do nesprávnej ženy, princeznej Sophie. jeho dávna láska je však zasnúbená s korunným princom. Mág sa však rozhodne konať na vlastnú päsť a spolu so svojím asistentom sa pokúsi získať lásku späť. A neváha pritom použiť ani svoje magické nadanie.


Mohlo by vás zaujímať:Najväčšia filmová slávnosť sa blíži: VIDEO Oscary sprevádzal aj chaos, kritika a bojkot


ŠTVRTOK 21:55 Joj Cinema - Hacksaw Ridge: Zrodenie hrdinu

Dvadsaťtriročný Američan Desmon T. Doss sa po útoku na Pearl Harbor prihlásil do služby vlasti. Kvôli svojmu presvedčeniu však odmietal nosiť akúkoľvek zbraň a zabíjať. Stal sa zdravotníkom, takže do bojov chodil vyzbrojený len lekárničkou a vlastným odhodlaním. Za to si vyslúžil útoky od ostatných vojakov. V bitke o Okinawu sa však ako jediný odmietol ukryť a znášal zranených z útesu do bezpečia. Počas toho zachránil život 75 vojakom.

PIATOK 20:35 JOJ - Orol Eddie

Hoci Orol Eddie nezískal žiadne veľké cen, ide o skutočne zaujímavý filmový počin. Film hovorí o skutočnom príbehu najslávnejšieho britského skokana na lyžiach. Eddie Edwards pritom nemal žiadne predpoklady na to, aby sa stal šampiónom. Začal trénovať neskoro, mal nadváhu a bolkrátkozraký tak, že ani cez okuliare nedovidel na mostík. Výhodou bolo, že za Veľkú Britániu sa v skoku prihlásil ako jediný, a tak sa mu podarilo dostať na vysnívané olympijské hry v Calgary. Hoci ho nikto nebral vážne a v oboch skokanských disciplínach skončil na poslednom mieste, stal sa miláčikom médií, ktoré mu vymysleli prezývku Orol.


Mohlo by vás zaujímať:Sú bláznivé, nevyspytateľné a plné prekvapení: VIDEO Tieto rodiny milujú katastrofy


SOBOTA 20:10 Plus - Pí a jeho život

Americká dobrodružná fantasy dráma rozpráva príbeh chlapca, ktorý prežije námornú katastrofu a po nej aj neuveriteľnú plavbu plnú dobrodružstiev a objavov. Na svojej ceste nadviaže neuveriteľné priateľstvo s hrôzostrašným tigrom bengálskym.

NEDEĽA 17:35 HBO2 - Tri billboardy kúsok za Ebbingom

Príbeh Mildred Hayes v podaní perfektnej Frances McDormand je filmom, ktorý jednoducho musíte vidieť. Mildred sa púšťa do vojny s miestnou políciou, ktorá podľa nej nie je schopná vyšetriť vraždu jej dcéry. Pri vchode do mesta preto dá umiestniť tri billboardy s kontroverzným odkazom pre šéfa miestnej polície.

Viac o téme: Tv tipy
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu