Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

TV TIPY na týždeň: Čaká vás slávny vojnový film či Janko a Marienka tak, ako ich nepoznáte

Zachráňte vojaka Ryana
Zachráňte vojaka Ryana (Zdroj: ČSFD)

Aj nasledujúci týždeň bude v znamení bohatej televíznej ponuky. Vybrať si môžete z rôznych kategórií a určite si nepoviete, že nemáte čo pozerať. Poruke je Tom Hanks, egyptský faraón, ale aj dojímavé príbehy.

PONDELOK 20:30 Jednotka -Z Paríža do Paríža

Dvaja malí bratia Maurice a Joseph utekajú z Paríža na juh Francúzska. Neprežívajú však obyčajné chlapčenské dobrodružstvo - sú totiž židia a žijú v nacistami okupovanej zóne. Ich cesta je jedinou možnosťou, ako si môžu zachrániť život. Film bol natočený podľa rovnomennej autobiografickej predlohy Josepha Joffa. Tento napínavý a dojímavý príbeh rozpráva zo svojho života a úplne bez sentimentu. Malí hrdinovia si totiž pri tom všetkom dokázali zachovať detstvo, v ktorom zostalo miesto i na chlapčenské dobrodružstvá.

UTOROK 20:10 JOJ Plus -Walmingtonská domobrana

Píše sa rok 1944, spojenecká invázia je na spadnutie a Nemci zúfalo potrebujú zistiť, kde k tušenému vylodenie dôjde. Po tom, čo je ich špión prezradený, posiela Abwehr do Anglicka svojho ďalšieho agenta "Kobru". Jeho úlohou je zistiť, aké jednotky a v akej sile sú pripravené na pobreží Doveru. Tam je ale k stráženiu pobrežiapresunutá z Walmingtonu jednotka domobrany.

STREDA 22:00 Jednotka -Zachráňte vojaka Ryana

Slávny vojnový film Stevena Spielberga o malej jednotke, riskujúcej život pre záchranu vojaka, strateného niekde na pobreží Francúzska. Rozkaz na jeho nájdenie má špeciálny dôvod, ktorý je mimoriadne smutný.

ŠTVRTOK 22:00 HBO -Najsilnejšie puto

Príbeh opriateľstve malého chlapca ajedného zraneného delfína. Veterinár zachráni zraneného delfína Wintera a prinesie ho do svojej námornej nemocnice. Nikto Winterovi nedáva šancu na záchranu, okrem malého chlapca, ktorý každého okolo seba presviedča, že Winter musí žiť.

PIATOK 20:15 Dajto -Tutanchamon

Príbeh odhaľuje život egyptského faraóna Tutanchamóna, jedného z najslávnejších vládcov v histórii ľudstva, a jeho najbližšieho radcu (Ben Kingsley). Obklopený je radcami, priateľmi, milenkami, ktorým nejde o nič iné, len aby uspokojili svoje vlastné sebecké záujmy.

SOBOTA 20:35 JOJ -Janko a Marienka: Lovci čarodejníc

Ak ste si pod vplyvom Němcovej, Erbena a bratov Grimmovcov mysleli, že Janíčko s Marienkou po upečení čarodejnice žili šťastným životom bez ďalších incidentov, škaredo ste sa zmýlili. Svojrázny režisér Tommy Wirkola v duchu príslovia "Čo sa v mladosti naučíš, v starobe ako by si našiel", nechal obe deti dospieť a začať podnikať v tom, v čom sa ako malé preslávili. Ak ste ako malí túto klasickú rozprávku nepočuli, tvorcovia vám ju v priebehu úvodných titulkov pre istotu vyrozprávajú. Potom sa však už ide rovno na vec.

NEDEĽA 20:35 JOJ -The Circle

Vedieť je dobré, vedieť všetko je ešte lepšie, tvrdí Tom Hanks v sci-fi thrilleri The Circle. Dokonalý svet bez vojen, hladu a chorôb mu chce pomôcť budovať aj Emma Watson. V snímke The Circle vstúpi do projektu, z ktorého bude ťažké nájsť cestu von, a po rozprávkovej Kráske a zvieraťu sa predstaví v napínavom a miestami desivom thrilleru.

Viac o téme: The CircleZachráňte vojaka RyanaZ Paríža do ParížaWalmingtonská domobrana
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu