Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

TV TIPOM kraľuje nadupaná akcia: Nechýba však ani očakávaný dokument o Game of Thrones

Zábery z premiérovej časti poslednej série Game of Thrones
Zábery z premiérovej časti poslednej série Game of Thrones (Zdroj: HBO/Helen Sloan)

Game of Thrones je síce na svojom konci, no na samotný záver nás ešte čaká mimoriadne atraktívny dokument, ktorý môžete sledovať nielen na stránke projektu, ale zároveň aj na sociálnych sieťach. Aby toho nebolo málo, tento týždeň bude patriť akcii, chýbať nebude Smrtonosná pasca 4.0 či mimoriadne obľúbený John Wick. Čo si vyberiete vy?

PONDELOK 20:00 HBO - Game of Thrones: Posledná hliadka

Uznávaná britská dokumentaristka Jeanie Finlayová získala jedinečný prístup na natáčanie doteraz najambicióznejšej a najkomplikovanejšejsérie úspešného seriálu Hra o tróny z produkcie HBO, kde strávila celý rok. Dvojhodinový dokument Hra o tróny: Poslednáhliadka, ktorého premiéra bude uvedená týždeň po definitívnom konci seriálu, sa ponára do bahna a krvi, aby odhalila slzy aj víťazstvo, ktoré zapríčinilo prevedenie fantasy sveta Západozemedo filmových štúdií, polí i parkovísk Severného Írska.

Emilia Clarke o víťaznom príhovore Daenerys: Inšpirovala som sa Hitlerom!

Snímka je osobnou, zblízka natočenoureportážou priamo z frontových zákopov produkcie. Zachytáva nielen strasti ostrovného počasia, ktoré herci a celý tvorivý tím museli počas natáčania podstupovať, ale vyjavuje aj nervozitu z blížiacich sa termínov či neutíchajúceho záujmu fanúšikov. Skôr než tradičné "Making of", ponúkne dokument zábavný, srdcervúci a intímny pohľad do horkosladkého sveta tvorcov, ktorí sa musia rozlúčiť so svojím životným dielom.

UTOROK 21:50 Joj - Vykúpenie z väznice Shawshank

Mladého a úspešného viceprezidenta banky Andyho Dufresnea v roku 1946 odsúdia na doživotie za vraždu svojej manželky a jej milenca. On sám síce tvrdí, že je nevinný, ale nedokáže to na súde preukázať. Dostane sa do väznice Shawshank, kde sú všetci na doživotie. Dočká sa šikanovania, depresií, tvrdej práce, ale postupne sa adaptuje a spriatelí sa s Redom, černošským väzňom, ktorý ako jediný priznáva, že je vinný.

Nečakaný obrat nastane vo chvíli, keď jeden z nových väzňov, mladý Tommy, rozpráva Andymu o človeku, s ktorým sedel v inej väznici, a ten sa priznal, že zavraždil Andyho ženu a jej milenca. Andy chce okamžite obnoviť svoj proces, ale narazí na tvrdý odpor riaditeľa Nortona. Ten si nemôže dovoliť o Andyho prísť, ale nielen pre svoje kšefty, ale ja zo strachu, že Andy by mohol na slobode prehovoriť o riaditeľových podvodoch. Andy sa tak znovu ocitne na dne, ale nie je taký hlúpy, ani bezmocný, ako si Norton myslí.

STREDA 20:30 Jednotka - Chyť ma, ak to dokážeš

Frank W. Abagnale je dnes špičkovým odborníkom, kým však dosiahol 21 rokov, pátrala po ňom polícia mnohých štátov a pre agenta FBI Carla Hanratthyo bol nočnou morou. V šestnástich rokoch sa Frank (Leonardo DiCaprio) od svojich rovesníkov veľmi nelíšil. Ale potom sa jeho rodičia rozviedli a on mal pocit, že ostal sám proti celému svetu a musí sa brániť zo všetkých síl. Robil to spôsobom, ktorý svedčí o jeho celkom mimoriadnych schopnostiach.

Lámač ženských sŕdc, no človek s veľkým Č: Leonardo DiCaprio... Naozaj viete o ňom všetko?

Nielenže si vyrobil doklady a vydával sa za staršieho, ale prenikol i medzi pilotov jednej z najväčších leteckých spoločností bez toho, aby zložil akékoľvek skúšky. Sfalšovaný právnický diplom mu otvoril cestu ku kariére advokáta a nejaký čas pôsobil aj ako detský lekár. Keďže bol veľmi šikovným falšovateľom šekov, žil v luxusných hoteloch a precestoval veľký kus sveta.

ŠTVRTOK 22:05 Dajto - Peklo

Američan Kyle pracuje v Rusku. Jedného dňa jeho manželku znásilní a zavraždí ruský mladík z bohatej rodiny. Kyle neváha a zabije ho. Odsúdia ho na doživotie a prevezú do najkrutejšej ruskej väznice Kravavi. Tam v neľudských podmienkach prežívajú odsúdenci, ktorí medzi sebou musia pre pobavenie svojich dozorcov zápasiť na život a na smrť.

Kyle sa najprv bráni, odmietne zápasiť, čo ho takmer stojí život, ale neskôr aj on podľahne zvrátenému väzenskému systému. Postupne sa z neho stane najlepší zápasník, ba čo viac - pre svoju spravodlivú a neústupnú povahu si získa úctu spoluväzňov a je ich obávaným vodcom. A v hlave sa mu rodí plán na útek.

PIATOK 20:30 Markíza - John Wick

Vlúpať se mu do domu, ukradnúť auto a zabiť milovaného psa, to sa skrátka nemalo stať. Strední zlodejíčkovia to nevedeli, ale ich bossovia v podsvetí áno. A musia konať. A tak, keď sa John Wick vydáva na svoju drsnú vendetu, stáva sa zároveň terčom svojich bývalých kolegov - nájomných zabijakov. Ten, kto nevidel ani jednu časť z tejto trilógie (štvrtá časť je potvrdená), by to mal rozhodne čo najskôr napraviť.

SOBOTA 20:10 Plus - Smrtonosná pasca 4.0

Počas osláv Dňa nezávislosti napadne Spojené štáty americké mimoriadne rafinovaný útočník. Zneuznaný počítačový génius Thomas Gabrielvyužíva najmodernejšie technológie, aby napáchal čo najväčšie škody na americkej infraštruktúre a uvrhol krajinu do totálneho chaosu. Jeho model deštrukcie zvaný „výpredaj pod tlakom“ spôsobí kolaps dopravných sietí, paralelnú destabilizáciu energetických abezpečnostných systémov štátu anapokon zničí počítačové zálohy kľúčových finančných údajov.

Jeho premyslený plán však má vážnu trhlinu. Neráta s tým, že sa na scéne objaví poctivý policajt John McClane, ktorý je aj po rokoch služby vprekliato skvelej forme. Počítačom síce nerozumie, ale proti teroristom vie použiť iné prostriedky. Napokon, na počítače má niekoho iného – mladého počítačového hackera Matta, ktorého mal pôvodne iba dopraviť ako delikventa na oddelenie FBI.

NEDEĽA 20:30 Markíza: Americký ostreľovač

Ostreľovač jednotiek SEAL amerického námorníctva Chris Kyle je vyslaný do Iraku s jedinou úlohou: chrániť svojich bratov v zbrani. Jeho neomylná presnosť zachráni na bojisku veľké množstvo životov a keď sa rozšíria zvesti o jeho odvážných kúskoch, vyslúži si prezývku Legenda.

Viac o téme: Game of ThronesDokumentHBOSeriálVykúpenie z väznice ShawshankAmerický ostreľovačSmrtonosná zbraňChyť ma ak to dokážeš
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu