Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Parádne TV TIPY, ktoré vás budú baviť: Tešte sa na komédie a filmy plné akcie

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Photo © Pathé, © 2001 New Line Cinema, © Universal Pictures)

Ďalší týždeň je pred nami a my vám opäť prinášame super tipy na oddych pred televíziou. Môžete sa tešiť na komédie, českú klasiku a tiež na napínavé thrillery. Čaká vás tretie pokračovanie Križovatky smrti, legendárny príbeh o Tróji a otvorí sa aj trilógia Pána prsteňov.

PONDELOK20:30 Jednotka - Muž v tieni

Thriller z pera majstra historických románov Roberta Harrisa prináša napínavý príbeh spisovateľa, ktorý dostal úlohu spísať pamäti bývalého britského premiéra. Dej začína naberať nebezpečné obrátky krátko po tom, čona opustenúzimnúpláž známeho amerického letoviska vyplaví moremŕtvolu jeho predchodcu na tomto literárnom projekte. Netrvá dlho a "duch" si uvedomí, že prijatím atraktívnejpráce urobilstrašnúchybu: ukazuje sa, že expremiér je muž, v ktoréhominulosti se skrývajú tajomstvá so silou zabíjať.

UTOROK 20:15 Dajto - Križovatka smrti 3

V srdci samotného Paríža leží jedno z najväčších tajomstiev čínskych Triád - najmocnejšieho a najznámejšieho kriminálneho syndikátu na svete. Veľvyslanec Han objavil pravú identitu jednej z najnebezpečnejších osôb v širokom okruhu zločincov, ktorú bol pevne rozhodnutý zverejniť. To sa ale nepodarilo, pretože bol umlčaný jedným z triádskych zabijakov. Triády by urobili čokoľvek, aby ich tajomstvo zostalo ukryté pred svetom, a preto tu je len jediná nádej na ich zastavenie.

STREDA 20:10 JOJ Plus - Na odstrel

Vysoká politika, žurnalistika so svojimi archaickými hodnotami a armádne peniaze. Tieto tri mocnosti rozohrávajú vysokú hru, ktorej tajomstvá dokážu zabíjať. Koho by zaujala správa o smrti feťáka a poslíčka s pizzou? Cal McAffrey, skúsený reportér denníka The Washington Globe, však tuší, že za profesionálnou vraždou dvoch bezvýznamných outsiderov by sa mohlo skrývať niečo oveľa väčšie, najmä, keď sa mu podarí nájsť spojenie medzi týmito zločinmi a záhadnou smrťou asistentky vplyvného kongresmana Stephena Collinse.

ŠTVRTOK 20:10 JOJPlus - Rubínovo červená

Gwendolyn Shepherdová je normálna šestnásťročná dievčina, pochádzajúca z rodiny opradenej mnohými tajomstvami.Tie sa týkajú osobitného génu, ktorý je vždy odovzdávaný niekomu v rodine a ktorý umožňuje cestovať v čase.Nikto nepochybuje, že bol gén odovzdaný jej sesternici Charlotte.Keď sa však Gwen náhle ocitne v Londýne na konci 19. storočia, vie, že práve ona je tou vyvolenou.Stojí pred ňou úloha.Aby objasnila najväčšie tajomstvo svojej rodinnej histórie, nadviaže priateľstvo s Charlottiným arogantným priateľom Gideonom z Villiers.Pritom zistí, že by sa človek nemal zamilovať do niekoho v inej dobe.To je to potom naozaj zložité!

PIATOK 20:15 Dajto - Pán prsteňov: Spoločenstvo prsteňa

Príbeh o statočnom hobitovi, ktorý sa postavil silám temna a spolu so svojimi priateľmi sa vydá na ťažkú púť za záchranu sveta. Hobit Frodo totiž zdedí po svojom strýkovi Bilbovi prsteň, ktorý ho postaví do súboja so silami zla, reprezentovanými krutovládcom Sauronom. Ten chce za každú cenu získať prsteň, pomocou ktorého sa môže stať neobmedzeným pánom Stredozeme. V snahe zabrániť jeho plánom sa musí Frodo spojiť s ďalšími bytosťami a spoločne sa vydávajú na cestu, na konci ktorej sa im - ako dúfajú - podarí prsteň raz a navždy zničiť...

20:30 Markíza - Slnko, seno, erotika

Miestne roľnícke družstvo usporiadalo zájazd do Talianska, na ktorom sa zúčastnili aj Škopkovci. Vydali sa tam na pozvanie talianskeho poľnohospodárskeho družstva, zamestnanci ktorého sa na oplátku chystajú navštíviť Hoštice. Okrem pamiatok sa cieľom zájazdu stala aj exkurzia moderného talianskeho kravína. Po návrate domov čaká Hoštice a obyvateľov "veľké približovanie sa Európe" - zvelebiť zanedbanú dedinu plánujú vybudovaním nudistickej pláže. Ako to však obyčajne býva, talianska delegácia sa objaví v najmenej vhodnej chvíli. Napodiv sa im zanedbané hospodárstvo družstva natoľko zapáči, že ho navrhnú uchovať ako skanzen.

SOBOTA 22:35 Markíza - Trója

Príčinou konfliktu, ktorý prerástol do legendárnej trójskej vojny, bola žena. Paris, syn trójskeho kráľa Priama, mal rozhodnúť, ktorá z troch bohyní (Athéna, Afrodita, Héra) je najkrajšia. Afrodita mu v silnej túžbe po víťazstve prisľúbila najlákavejšiu odmenu - najkrajšiu pozemskú ženu. Paris jej úplatku podľahol a zvolil ju. Na oplátku potom Afrodita v roku 1193 pred n.l. pomohla Parisovi s únosom krásnej Heleny, ktorá bola manželkou Menelausa - kráľa Sparty. Navyše Paris okrem Heleny ukradol Menelausovi aj plnú kráľovskú pokladnicu.

Tieto podlé činy sa stali dôvodom desať rokov trvajúcej vojny medzi obyvateľmi Tróje a gréckymi vojskami. Na obidvoch znepriatelených stranách stáli vodcovia a bojovníci, ktorých mená sú opradené slávou i v dnešných časoch. Do čela trójskej armády sa postavil Parisov brat Hector a Grékov do vojny viedol Achilles s výdatnou pomocou slávneho Odyssea. Práve on navrhol postaviť trójskeho koňa, s pomocou ktorého sa Gréci ľsťou dostali do mesta Trója a otvorili brány svojím vojskám.

NEDEĽA 20:35 JOJ - Victor Frankenstein

Oživiť mŕtvu hmotu a stvoriť z nej niečo živé sa pokúšali mnohí. Viktorovi Frankensteinovi sa to podarilo. A práve o ňom hovorí náš príbeh, ktorý sa odohráva v storočí, kedy sa prebúdza veda a nové technológie. Radikálny vedec Dr. Viktor Frankenstein a jeho pomocník Igor majú spoločnú víziu o umelom stvorení života, ktorá môže zmeniť svet.

Victorovi sa však výsledky ich spoločnej práce vymknú kontrole a dokonca hrozí, že sa dostanú do rúk ľuďom , ktorí s nimi budú chcieť ukojiť svoje mocenské chúťky. Zatiaľ čo Frankenstein chce vo vynálezoch pokračovať bez ohľadu na možné následky, Igor si uvedomuje, k akým hrozným koncom môže viesť. Jedine on môže zachrániť Viktora pred ním samým a svet pred nebezpečným stvorením.

20:30 Markíza - Oblivion: Nevedomí

Planéta Zem to má v roku 2073 spočítané. Drvivý útok mimozemskej civilizácie sa síce pred rokmi podarilo odraziť, ale prestala byť miestom pre život. Ľudia sa z nej odsťahovali a na jej povrchu zostalo len zopár technikov, ktorí z nej majú odčerpať zvyšné prírodné bohatstvo. Jedným z nich je aj Jack, ktorého vlastná zvedavosť privedie k šokujúcemu poznaniu. Jacka, ktorého na Zemi baví predovšetkým hľadanie artefaktov zanikajúcej ľudskej civilizácie, vyvedú z každodennej rutiny dve udalosti.

Tou prvou je núdzové pristátie vesmírnej lode, ktorej jediná členka posádky tvrdí, že ju s Jackom spája spoločná minulosť, bez toho, aby pre to existovalo racionálne vysvetlenie. Následne je Jack zajatý ilegálnou armádou operujúcou pod zemským povrchom, ktorej charizmatický vodca Beech toho o ňom viem viac, než on sám. Pod vplyvom týchto udalostí sa Jack rozhodne pozrieť na svet okolo seba inými očami a z toho, čo uvidí, mu nie je dvakrát dobre...

Viac o téme: SenoTV tipyErotikaRubínovo červenáMuž v tieniSlnceKrižovatka smrti 3Na odstrel
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu